| | | |

עוגת טחינה משגעת ב-10 דקות (פרווה)

 שילוב מושלם של טחינה גולמית, טעם הדרי של תפוז מרענן ומלא שומשום לקראנצ'יות ממכרת.
בהשראת: רונית פרץ
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
מתכון עוגת טחינה

יש חומרי גלם שכל כך כיף שיש בעולם ומתאימים לכל כך הרבה סוגים של מאכלים. למשל… טחינה, שהיא בעצם מחית של זרעי שומשום נהדרים, המהווה רכיב עיקרי במעדן החלווה האהוב, מרכיב חשוב בכל מנת חומוס טובה ומצרך פופולארי בשפע מאכלים, מנות עיקריות, תוספות שונות, רטבים נהדרים וכמובן – קינוחים מתוקים משגעים.

היום לקחנו את הנוזל הסמיך והעשיר הזה והכנו בקלילות עוגת טחינה משגעת, שלא דורשת מיקסר ולא הקצפות מסובכות, אלא בסך הכל ערבוב קליל של קצת סוכר וניל לארומה מתקתקה ומשכרת, מיץ תפוזים לרעננות ולמרקם רך ואוורירי וכמובן טחינה גולמית איכותית, סמיכה, שפרט לטעם העשיר והעמוק שלה, מצטיינת גם בכמות נדיבה של ערכים תזונתיים בריאים וטובים.

המון שומשום שעוטף את השלמות הזאת, אפייה קצרה עד השחמה יפה שנותנת לה מראה שחום ומשגע, ויש לכם עוגת טחינה מלאה בעושר טעמים עמוקים ומתוקים שכוס תה חם ליד יעשה לכם את השבת למפנקת במיוחד

ספר המתכונים של רונית פרץ

מתכון עוגת טחינה
צילום: רונית פרץ

למה באמת כדאי לכם: 

  • עוגת טחינה נהדרת לשבת, אבל תכלס לכל יום שרוצים ביס מתוק בטעם עשיר ועמוק
  • הטחינה עתירה בשומן בלתי רווי, בחלבון, בסידן ובמינרליים, והיא גם דלה בפחמימות ולכן נחשבת מזון בריא

שורה תחתונה: שילוב מושלם של טחינה גולמית, סוכר וניל ריחני, טעם הדרי של תפוז מרענן ומלא שומושום לקראנצ'יות ממכרת.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת טחינה

עוגת טחינה משגעת ב-10 דקות (פרווה)

 שילוב מושלם של טחינה גולמית, טעם הדרי של תפוז מרענן ומלא שומשום לקראנצ'יות ממכרת.
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: רונית פרץ

ציוד

תבנית 26

המצרכים

  • 3 ביצים
  • ½1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר ווניל (10 גרם)
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ¾ כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה

  • נערבב ביצים וסוכר במקצף ידני נוסיף את כל המצרכים ואת הטחינה בסוף.
  • נשמן תבנית 24 ב 2 כפות טחינה גולמית.
  • נפזר שומשום בדפנות.
  • נמזוג את הבלילה לתבנית.
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות למשך 45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת.
  • נניח לעוגה להצטנן בטמפרטורת החדר נעביר סכין בין דפנות התבנית נניח על צלחת הגשה נהפוך ונשחרר את העוגה מהתבנית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון עוגת טחינה
צילום: לוליטה דביר

"עוגת טחינה של רונית פרץ!"
לוליטה דביר

מתכון עוגת טחינה
צילום: יהודית טראבס

"עוגת טחינה/שומשום המתכון של רונית פרץ שבת שלום!"
יהודית טראבס

מתכון עוגת טחינה
צילום: ז'קלין זגזג
מתכון עוגת טחינה
צילום: ז'קלין זגזג

"עוגת טחינה … מתכון מוצלח של חברתי רונית פרץ …!"
ז'קלין זגזג

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…

עוד מתכונים מעניינים באתר

צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר! 

מקור: עוגת טחינה מתכון מאת: רונית פרץ

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?