Go Back
מתכון קציצות עוף בתנור

קציצות עוף בתנור מתכון קל ומפורט

קבלו מתכון מושלם מכולם של קציצות עוף בתנור הכי טעימות ומפנקות שיש.
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 700 גרם בשר עוף טחונים (אפשר לערבב פרגית והודו, בקשו מהקצב)
  • 1 תפוח אדמה (קלוף, מגורר דק וסחוט היטב)
  • 1 בצל גדול (קלוף, מטוגן קלות ב-2-3 כפות שמן או מגורר דק וסחוט היטב)
  • 1 צרור עלי כרפס (קצוצים דק)
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ¼ צרור כוסברה
  • 6 שיני שום (קלופות וכתושות או 2-3 כפיות שום כתוש מוקפא)
  • 1 ביצה
  • 6 כפות פירורי לחם ( או 6 כפות קמח מצה בפסח או 6 כפות פירורי לחם ללא גלוטן לרגישים לגלוטן)

תיבול הקציצות אופציה 1:

  • 1 כף תבלין לקציצות (תערובת מיוחדת לקציצות)
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (לא לוותר זה מה שעושה את הקציצות לאווריריות)

תיבול הקציצות אופציה 2:

  • 1 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (או 1 כף שטוחה מלח)
  • 1 כפית חוויג' למרק תימני
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה (כאמור, לא לוותר זה מה שעושה את הקציצות אווריריות)
  • 3-4 כפות שמן זית / שמן קנולה (לשימון התבנית )

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה נשים את הבשר, בצל, תפוח האדמה מגורר.
  • נקצוץ דק את עלי הכרפס, הפטרוזיליה, הכוסברה ונוסיף לקערה.
  • נוסיף את שיני השום הכתושות, פירורי הלחם, התבלינים שאתם אוהבים ומערבבים היטב ומכסים ומעבירים למקרר לשעה.
  • נחמם תנור על חום של 200 מעלות.
  • נרפד תבנית אפייה בנייר אפייה, ניצק את השמן על התבנית, ונמרח אותו כך שכל שטח התבנית יצופה היטב בשמן.
  • נשים קערה עם מים, נרטיב קלות את הידיים.
  • ניצור כדורים מתערובת הבשר בגודל פינג פונג (ממליצה לא לעשות כדורים קטנים הם מתפרקות בתנור), נלחץ אותם מעט לעובי של כ-2 ס"מ ומניחים בתבנית.
  • נמרח מעט שמן על חלק העליון של הקציצות ונאפה 15 דקות, עד להזהבה.
  • נוציא מהתנור נהפוך ונחזיר לתנור ונאפה עוד 10-15 דקות עד שהקציצות זהובות.

הערות וטיפים

  • לא מומלץ לוותר על הביצה היא קושרת ומחברת את כל מרכיבי הקציצות.
  • אפשר לקצוץ את כל הירקות בעזרת מעבד מזון.
  • אפשר להשתמש בלחם שהושרה במים ונסחט היטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.