Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
עוגת בננות ושוקולד טעימה ב-5 דקות
רכה וריחנית, בעלת מרקם קטיפתי וטעמי בננה ושוקולד. מסוג העוגות שתמיד כיף שיש בבית (אפשר ללא גלוטן!)
ציון
4
על ידי
4
דירוגים
באדיבות:
סבתא לאה
ציוד
2 תבניות אינגליש קייק / תבנית בקוטר 24-26
המצרכים
▢
4
בננות בשלות
▢
4
ביצים
(L)
▢
1
כוס
סוכר לבן
(200 גרם / 1 כוס סוכר חום בהיר (דמררה))
▢
1
כוס
שמן קנולה
(200 גרם)
▢
1
כוס
קוקוס
(100 גרם לא חובה)
▢
2
כוסות
קמח תמי תופח מנופה
(או קמח רגיל מנופה + 1 שקית אבקת אפייה / קמח תמי מנופה + 1 שקית אבקת אפייה)
▢
100
גרם
שוקולד מריר / חלב
( חתוך לקוביות קטנות)
לציפוי השוקולד:
▢
200
גרם
שוקולד מריר
▢
1
מיכל
קצפת צמחית
(250 מ"ל)
לקישוט:
▢
סוכריות צבעוניות / קוקוס טחון / 1 בננה חתוכה לפרוסות דקות.
אופן ההכנה
נחמם מראש את התנור על חום של 180 מעלות.
נרסק בקערה את הבננות במזלג למחית ונשים בצד.
בקערה גדולה נשים את הביצים יחד עם הסוכר ובעזרת מטרפה ידנית נערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
נוסיף את השמן ואת מחית הבננות ונמשיך לטרוף היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
נוסיף את הקוקוס ונמשיך לטרוף עד לתערובת אחידה.
נוסיף את הקמח התופח המנופה או הקמח + אבקת אפייה ונמשיך לטרוף את הבלילה עד שהקמח נטמע בתוך הבלילה ולא יותר מדי כדי לקבל עוגה אוורירית ולא עוגה דחוסה.
נוסיף את קוביות השוקולד ונמשיך לטרוף עוד 2-3 שניות עד שהוא נטמע בתוך הבלילה, שוב אין לטרוף יותר מידי .
ניצק את הבלילה לתבניות/תבנית, נדפוק 2 דפיקות קטנות על השיש.
נכניס למרכז התנור ונאפה כ-30-40 או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים, ונקרר לטמפרטורת החדר.
הכנת הציפוי:
נקצוץ את השוקולד לקוביות ונניח בקערה קטנה.
ניצק את מיכל הקצפת הצמחית.
נכניס למיקרוגל ל-30 שניות, נוציא מהמיקרוגל נערבב היטב, נכניס שוב ל-30 שניות למיקרוגל נוציא ונערבב היטב עד לקבלת תערובת של שוקולד.
נקרר מעט, ניצק על העוגה, ונקשט במה שאוהבים.
הערות וטיפים
עדיף לתת לעוגה להתקרר היטב, העוגה יותר יציבה וגם יהיה יותר נוח לפרוס אותה .
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.