Go Back
עוגת בננה שוקולד, עוגת שוקולד בננה, עוגת בננות ושוקולד

עוגת בננות ושוקולד טעימה ב-5 דקות

רכה וריחנית, בעלת מרקם קטיפתי וטעמי בננה ושוקולד. מסוג העוגות שתמיד כיף שיש בבית (אפשר ללא גלוטן!)
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק / תבנית בקוטר 24-26

המצרכים

  • 4 בננות בשלות
  • 4 ביצים (L)
  • 1 כוס סוכר לבן (200 גרם / 1 כוס סוכר חום בהיר (דמררה))
  • 1 כוס שמן קנולה (200 גרם)
  • 1 כוס קוקוס (100 גרם לא חובה)
  • 2 כוסות קמח תמי תופח מנופה (או קמח רגיל מנופה + 1 שקית אבקת אפייה / קמח תמי מנופה + 1 שקית אבקת אפייה)
  • 100 גרם שוקולד מריר / חלב ( חתוך לקוביות קטנות)

לציפוי השוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל)

לקישוט:

  • סוכריות צבעוניות / קוקוס טחון / 1 בננה חתוכה לפרוסות דקות.

אופן ההכנה

  • נחמם מראש את התנור על חום של 180 מעלות.
  • נרסק בקערה את הבננות במזלג למחית ונשים בצד.
  • בקערה גדולה נשים את הביצים יחד עם הסוכר ובעזרת מטרפה ידנית נערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • נוסיף את השמן ואת מחית הבננות ונמשיך לטרוף היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • נוסיף את הקוקוס ונמשיך לטרוף עד לתערובת אחידה.
  • נוסיף את הקמח התופח המנופה או הקמח + אבקת אפייה ונמשיך לטרוף את הבלילה עד שהקמח נטמע בתוך הבלילה ולא יותר מדי כדי לקבל עוגה אוורירית ולא עוגה דחוסה.
  • נוסיף את קוביות השוקולד ונמשיך לטרוף עוד 2-3 שניות עד שהוא נטמע בתוך הבלילה, שוב אין לטרוף יותר מידי .
  • ניצק את הבלילה לתבניות/תבנית, נדפוק 2 דפיקות קטנות על השיש.
  • נכניס למרכז התנור ונאפה כ-30-40 או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים, ונקרר לטמפרטורת החדר.

הכנת הציפוי:

  • נקצוץ את השוקולד לקוביות ונניח בקערה קטנה.
  • ניצק את מיכל הקצפת הצמחית.
  • נכניס למיקרוגל ל-30 שניות, נוציא מהמיקרוגל נערבב היטב, נכניס שוב ל-30 שניות למיקרוגל נוציא ונערבב היטב עד לקבלת תערובת של שוקולד.
  • נקרר מעט, ניצק על העוגה, ונקשט במה שאוהבים.

הערות וטיפים

עדיף לתת לעוגה להתקרר היטב, העוגה יותר יציבה וגם יהיה יותר נוח לפרוס אותה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.