מאפה שמרים שוקולד ואגוזי לוז טחונים משגע
מכירים את הביטוי " Lose lose situation", שמתאר מצב שכל הצדדים מפסידים, ואף אחד לא מנצח? אז הפעם אנחנו במצב "לוז" מנצח לגמרי שכל הצדדים מרוצים, מאושרים ובעיקר מתמכרים לטעמים חלומיים.
איך? עם עוגות קטלניות של מאפה שמרים שוקולד ואגוזי לוז טחונים משגעות, שיפנקו אתכם בטעם מהאגדות ויזכירו לכם ב-ד-י-ו-ק את המאפים היפהפיים האלה שרואים בקונדיטוריות הכי נחשבות!
למרות שהמאפה נראה מושקע בטירוףףף ומרהיב ביופיו תתפלאו לגלות שהוא ממש פשוט להכנה, דורשים מצרכים בסיסיים ואיכותיים ומקילו אחד של קמח יאפה עבורכם לא פחות מ-40 עוגיות מהממות של מאפה שמרים שוקולד מתוק ומפנק,
מפוצץ בשוקולד עשיר וענוג ומלא באגוזי לוז טחונים וקריספיים ממכרים עם זיגוג סירופ דבש משגע שהופך את העוגה לבוהקת ומגרה במיוחד, מציף את הבית בניחוחות נפלאים ו… גורם לכולם להיות ב- Win Win situation…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מאפה שמרים שוקולד ואגוזי לוז טחונים משגע
ציוד
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 כף תמצית וניל
- ½ כוס שמן
- ½ חבילה חמאה מומסת (50 גרם )
- מלח (קורט)
- ½2-2 כוסות מים פושרים
למילוי:
- 3 חפיסות שוקולד מריר (300 גרם )
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות טחינה גולמית
- ½2 כוסות אגוזי לוז / מלך
סירופ דבש:
- ½ כוס דבש
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
- נערבל במיקסר וו גיטרה עד שמקבלים בצק רך ונעים.
- נכסה בניילון נצמד למשך שעה עד להכפלת הנפח.
להכנת המילוי:
- נמיס במיקרוגל את השוקולד מריר, לבחוש היטב למרקם חלק.
- נוסיף 1 כוס שמנת מתוקה עם 2 כפות טחינה גולמית. נערבב.
- נוסיף כעת את האגוזים ולבחוש עד לקבלת מרקם סמיך מאוד – נכניס למקרר ל-15 דקות.
המשך הכנה:
- עם ידיים משומנות ניצור גלילים בקוטר 2 ס"מ, ובאורך 10 ס"מ, נניח במגש ומעבירים למקרר.
- נקרוץ 20-22 עיגולים מעט גדולים מכדור פינג פונג, ונשטח למלבן ברוחב 10 ס"מ.
- נניח באמצע את גליל השוקולד ונסגור היטב בקצוות,
- נגלגל לגליל ארוך כך שהקוטר יהיה בערך 1-1.5 ס"מ.
- נשטח מעט ביחד בעזרת סכין חדה, נחתוך חריצים לאורך כל הגליל אך לא עד הסוף.
- נתחיל לגלגל עד הקוטר הרצוי (מספיק לשני שקעים).
- נניח בתבנית שקעים משומנת בחמאה/מרגרינה, נפתח מעט את החריצים ונכסה בניילון להתפחה של 15 דקות.
- נמרח ביצה טרופה ונאפה בחום של 180 מעלות עד להשחמה, בערך 30-35 דקות.
- בתום האפייה כשהמאפים עדיין חמים, נמרח את סירופ הדבש שלנו.
שאלות נפוצות: מאפה שמרים
איך הבצק עם שוקולד? השוקולד מתקשה מעט. |
את לשה ביחד? אני פשוט עושה גלילים ואחר כך מצפה בבצק ומאריכה אותם קצת בעזרת גלגול. |
חייב טחינה גולמית? לא חייב. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
היי יקירה , האתר שלך מהמם והמתכונים נראים סוףףףףף :)))
רציתי לשאול , האם יש אפשרות להמיר לפרווה ? במקום חמאה , מרגרינה או מחמאה מומסים? ובמקום השמנת מתוקה שמנת צמחית ?
למה תורמת הטחינה בעצם? והאם היא מורגשת ממש ?
אפשר להחליף את האגוזי לוז לכל סוג אחר של אגוזים טחונים ?
ווואייי אני מה זה אודה לך אם תוכלי לענות לי :))
היי שני, שמחים שאת נהנית מהמתכונים, לשאלתך אפשר פרווה עם מרגרינה ושמנת צמחית כמצויין במתכון, ניתן להשתמש בכל סוג אגוזים דומה שאוהבים, ולגבי הטחינה – היא בכמות קטנה שתורמת להעשיר את המרקם ואת הטעם של המילוי. בהצלחה ובתיאבון!