| | | |

עוגת גבינה קרה עם תותים

עוגת גבינה קרה מטריפה ללא גלוטן וללא תוספת סוכר במרקם קטיפתי ואוורירי וטעם משגע במיוחד
בהשראת: לילך טייב
ציון 4 על ידי 5 דירוגים
עוגת גבינה תותים עוגת גבינה ללא גלוטן

דאין חטא מתוק, יפה וממכר יותר מאשר עוגת גבינה קרה עם תותים! אבל מה עושים עם רגשות האשמה על כמויות הסוכר שלרוב היא מכילה?

הנה הפתרון הכי טעים ומהמם של עוגת גבינה תותים מהממת ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, כשהסוד של העוגה המרשימה והכל כך יפה הזו הוא בתחליף סוכר שנקרא סוויטנגו, עם רכיב מתוק סודי ומסתורי שיפנק במתיקות מופלאה ללא טעם לוואי בכלל ושניתן להשיג בכל בתי הטבע.

עוגת גבינה קרה היא עוגה מטריפה בטעמים רכים וקטיפתיים של גבינות אווריריות, קרם קוקוס ענוג, וציפוי מהמם של גלאס תות בוהק ומגרה, שתתאים לכלל אירוח חגיגי, קינוח מושלם לכל ארוחה חלבית וסתם כשבא להתפנק עם משהו מתוק וטעים בטירוף בלי כמעט סוכר…

ספר המתכונים של לילך טייב

עוגת גבינה תותים
צילום: לילך טייב


למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה עם תותים קלה להכנה

 

  • עוגת גבינה תותים מהממת ביופייה שתכניס הביתה יופי של אווירה
  • עוגת גבינה קרה מטריפה במרקם קטיפתי של גבינות רכות ואווריריות, קרם קוקוס ענוג, וציפוי מהמם של גלאס תות בוהק ומגרה…
  • מושלמת לכל אירוח חגיגי, קינוח לארוחה חלבית וכשבא להתפנק עם משהו מתוק בלי כמעט סוכר…

שורה תחתונה: גם ללא גלוטן, גם ללא תוספת סוכר וגם טעימה בטירוף!!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים?

עוגת גבינה תותים עוגת גבינה ללא גלוטן

עוגת גבינה קרה עם תותים

עוגת גבינה קרה מטריפה ללא גלוטן וללא תוספת סוכר במרקם קטיפתי ואוורירי וטעם משגע במיוחד
ציון 4 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: לילך טייב

המצרכים

  • לבסיס:
  • 2 ביצים
  • 3 כפות סוויטנגו כמו סוכר
  • כף שמן קוקוס מומסת
  • 6 כפות קמח שקדים
  • 2 כפות קמח קוקוס
  • כפית תמצית וניל
  • ½ כוס יוגורט טבעי 0%
  • כפית שטוחה א. אפיה
  • למילוי הגבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1 קופסה קרם קוקוס מקורר
  • 1 פודינג וניל טוסו ללא סוכר
  • לציפוי גלאס תות:
  • 250 גרם פרי טחון (במקרה שלנו תותים)
  • 65 מ"ל מים
  • 60 גרם סוויטנגו
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • ⅓1 כפית קורנפלור

אופן ההכנה

  • לבסיס: נערבב ביצים וסוויטנגו בעזרת מטרפה, נוסיף שמן קוקוס מומס, תמצית וניל ויוגורט ונערבב. נוסיף את שאר המרכיבים היבשים ונערבב שוב עד לאיחוד.
  • ניצוק את הבלילה לתבנית משומנת ונאפה בחום של 180 מעלות למשך כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
  • למילוי הגבינה: נקציף הכל יחד לקצפת יציבה. כשהבסיס של העוגה קר נמרח את המילוי מעל. ניתן להצמיד קודם לדפנות התבנית פרוסות תותים ואז לשים את המילוי מעל הבסיס, זה נותן עיטור יפה לעוגה כמו שרואים בתמונות.
  • לציפוי גלאס תות: נבשל את הפרי הטחון עם המים והסוויטנגו ונביא לרתיחה. נמיס את הקורנפלור בכף מים, נערבב ונוסיף לסיר. נמשיך לבשל עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב תמידי עד להסמכה
  • נעביר למסננת מעל קערה ונסנן תוך כדי מעיכה עם כף (הנוזלים ירדו ויישארו גרגירים של הפרי, כמו מחית). ניקח את הרוטב שסונן, נצנן לטמפרטורת החדר ונצפה מעל העוגה ומעל המילוי. כעת ניתן לקשט כיד הדמיון אם נשאר מעט מהמילוי המוקצף

הערות וטיפים

  • סוויטאנגו ניתן לקנות בחנות הטבע ניצת הדודבן
  • קמח קוקוס ניתן להשיג בחנויות טבע 
  • קמח שקדים ניתן להשיג היום כמעט בכל מקום, גם בחנויות פיצוחים וכו׳
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת גבינה קרה
צילום: לילך טייב
עוגת גבינה קרה
צילום: לילך טייב
עוגת גבינה תותים
צילום: לילך טייב

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?