|

עוגת שוקולד שכבות מרשימה ברמות

עוגת שוקולד הכי שוקולדית בעולם, ולא סתם!העוגה המושלמת לאוהבי השוקולד, לחגיגות ימי הולדת או אירועים משמחים כשרוצים לעשות הפתעה וטוב על הלב.
בהשראת: נירית קיקו
ציון 3.63 על ידי 8 דירוגים
עוגת שוקולד שכבות

ברוכים הבאים לכל מכורי השוקולד , וגם מי שלא, כדאי לכם להשאר!

את העוגה הבאה אסור לפספס, ורצוי להכין אותה כמה שיותר מהר! עוגת שוקולד שכבות לא מהעולם הזה, עם שוקולד, שוקולד ועוד קצת שוקולד. מתכון מהפנט, טעים ועשיר כל כך שההתמכרות לשוקולד רק תגדל אחר כך.
 

ספר המתכונים של נירית קיקו

 

עוגת שוקולד שכבות
צילום: נורית קיקו

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד שכבות

  • מלאאא שוקולד : לכל המעריצים של השוקולד, זו העוגה המושלמת! שוקולד, שוקולד, ועוד קצת שוקולד.
  • עוגה טעימה, קלה ומהירה להכנה!
  • הפתעה מושלמת ומתוקה לכל אהוב שחוגג יום הולדת בקרוב! לילדים בגן, בבית הספר או אפילו לצבא.
  • עוגה מיוחדת, מגוונת ושוברת שגרה. פשוט כל כך טעימה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

   דרגו את המתכון כאן

 אז איך מכינים?

עוגת שוקולד שכבות

עוגת שוקולד שכבות מרשימה ברמות

עוגת שוקולד הכי שוקולדית בעולם, ולא סתם!העוגה המושלמת לאוהבי השוקולד, לחגיגות ימי הולדת או אירועים משמחים כשרוצים לעשות הפתעה וטוב על הלב.
ציון 3.63 על ידי 8 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 50 minutes
סה״כ זמן: 1 hour 20 minutes
סוג: עוגות שוקולד
באדיבות: נירית קיקו

ציוד

כוס מדידה - 140 גרם
תבנית - קוטר 26 עגולה

המצרכים

  • גנאש שוקולד מריר :
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 400 גר' שמנת מתוקה (כ- ½1 מיכלים )
  • החומרים לעוגת השוקולד:
  • 5 ביצים
  • גביע 150 גרם שמנת חמוצה
  • ½1 כוסות סוכר
  • ½ כוסות שמן
  • 1 שקית 10 גרם אבקת אפיה
  • כפית סודה לשתיה
  • כפית תמצית וניל
  • כפית תמצית רום
  • ¾ כוס מים רותחים
  • כפית נס קפה אפילו יותר מי שאוהב קפה
  • ½1 כוסות קמח
  • ½ כוס קקאו
  • סירופ סוכר:
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • כפית תמצית רום

אופן ההכנה

  • לגנאש:
  • מתחילים עם הגנאש כי הוא צריך להתקרר.
  • להמיס יחד לתערובת חלקה ואחידה מחלקים לשתי קערות,
  • עם החצי הראשון נכין את קרם הגנאש המוקצף והשני נשאיר גנאש לציפוי להכניס למקרר ולקרר עד לקבלת מרקם של קרם .
  • טיפ לקירור מהיר - מדי פעם לערבב את תערובת הגנאש ולהחזיר למקרר עד שהגנאש מסמיך.
  • לעוגה:
  • להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב .
  • מערבבים את החלמונים עם יתרת הסוכר השמנת החמוצה, תמצית וניל ורום, השמן והקקאו.
  • מערבבים מים רותחים עם הנס קפה
  • מוסיפים וטורפים מוסיפים קמח אבקת אפיה וסודה מערבבים ומקפלים את החלבונים לתערובת השוקולד.
  • מעבירים לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בודקים עם קיסם במרכז העוגה הקיסם יוצא עם פירורים לחים, מניחים להתקרר.
  • חוצים לשניים אחרי שהתקרר.
  • מרטיבים עם סירופ סוכר .
  • סירופ סוכר:
  • חצי כוס סוכר חצי כוס מים ומרתיחים
  • מוסיפים כפית תמצית רום וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות .
  • משאירים כמה דקות לספיגה.
  • כשהגנאש התקרר, קערה אחת מעבירים למיקסר מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ומקציפים לקצפת יציבה את הקערה השניה מניחים בצד לציפוי .
  • הרכבה :
  • מניחים על צלחת הגשה שכבה ראשונה של העוגה מורחים את קרם הגנאש המוקצף מעל את השכבה השניה של העוגה ומצפים את העוגה עם הגנאש שהתקרר למרקם של קרם.
  • לשמור במקרר בכלי מכוסה .
  • מומלץ לאכול את העוגה בטמפרטורת החדר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

עוגת שוקולד שכבות
צילום: נירית קיקו


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד שכבות

האם אפשר להמיר לפרווה?
כן בוודאי. צריך להמיר את השמנת בשמנת צמחית בגנאש ובעוגה.
 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: נירית קיקו |מכירות שישי | עוגות מוס | קינוחים | מארזים מתוקים ועוד ? מוזמנים לעקוב בדף שלה: קרמשניt. | באינסטגרם: @nirit_kiko

Similar Posts

6 Comments

    1. היי עטרה!
      את יכולה להמיר את השמנת החמוצה כמעט בכל מוצר נוזלי אחר שאת מעדיפה להשתמש בו, רק שלא כדאי להוריד לגמרי מפני שזה יפגע בלחות של העוגה.
      בהצלחה 🙂

      1. 5 stars
        קצפת צמחית/שמנת צמחית במקום שמנת חמוצה זה מתאים? אם כן, איזו כמות של שמנת צמחית?

  1. הלכתי לאיבוד קצת עם השמנת המתוקה, כמה ממיסים וכמה מוסיפים להקצפה, וכן כמה זמן אפייה בערך?

    1. היי שלומית 🙂
      מתנצלים על הבלבול, נשמח לענות על שאלותייך:
      אז את הגנאש מכינים עם חצי מיכל שמנת גדול (200 גרם), כלומר ממיסים בה את השוקולד.
      אחר כך, כשמכינים את קציפת הגנאש, משתמשים בחצי המיכל שנותר (200 גרם).

      מקווים שהצלחנו לעזור!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?