מתכון דג פורל מעודן ובריא
מתכון דג פורל על מצע של ירקות מאודים לצד סלט קטן ומרענן! אם חיפשתם ארוחת ערב קלילה וטעימה, ובעיקר בריאה ומזינה מתכון דג זה בדיוק המנה בשבילכם!
דג פורל מגיע ממשפחת הסלמון , יש לו טעם מעודן מאוד! נתח עבה ועסיסי כך שהוא לא מתייבש כל כך מהר … בנוסף הוא בריא ועשיר באומגה 3 ואומגה 6 – העוזר למחלות לב ואלרגיה.
הדג מוגש על מצע של ירקות מאודים שנותנים צבעוניות וחיות למנה וכמובן מוסיפים המון טעם…. בנוסף בצד מוגש סלט מרענן כדי שתוכלו להרטיב את הפה בין ביס לביס. ואם אתם בדיוק בתקופת דיאטה ומחפשים מנה בריאה ולא עתירה בקלוריות – מתכון דג פורל מתאים בדיוק לתפריט הדיאטטי שלכם!
בהמלצת השף: מומלץ בחום להוסיף תוספת של אורז צהוב עם עשבי תיבול – כדי להפוך את המנה לארוחת ערב מנצחת!
למה באמת כדאי לכם: מתכון דג פורל
- דג עם סלט וירקות בתוספת אורז, מנה מנצחת לארוחת ערב מנצחת!
- אם אתם בתקופת דיאטה ומחפשים להכניס מנה בריאה לתפריט – כדאי לכם להוסיף את המתכון דג! (לא תתחרטו!)
- הכי טעים שיש: תשכחו מהסטיגמה ש"אוכל בריא לא טעים" אחרי שתאכלו את המנה תדעו אוכל בריא יכול להיות טעים מאוד!
מתכון דג פורל מעודן ובריא
המצרכים
מצרכים לדג:
- דגי פורל (מפולטים)
- פלפל שחור (גרוס)
- כפית אורגנו
- מלח (גס)
- לימון (שלם)
- 2 כפות דבש (או סילאן)
- כף טריאקי
- שמן (זית )
מצרכים ירקות מאודים בתנור:
- 3 כוסות שעועית ירוקה (ארוכה או קצרה)
- 10 עגבניות שרי (שלמות קטנות)
- 4 שיני שום (שלמות)
- 2 בטטות (גדולות חתוכות)
- 3 גזר (חתוך לעיגולים)
- 2 גמבות (חתוכות לרצועות עבות)
- מעט שמן
- מלח
- פלפל שחור ( גרוס)
- כף טריאקי
- כף סילאן
מצרכים סלט מרענן:
- כרוב (חתוך לרצועות דקות)
- גזר (חתוך לרצועות)
- בצל ירוק (חתוך)
- חמוציות (אדומות)
- חופן אגוזי (מלך)
- חופן שבבי שקדים
- מלפפון (חתוך לרצועות דקות)
אופן ההכנה
אופן ההכנה דג:
- מפשירים את הדגים היטב ומשאירים אותם עם העור כי זה נותן את כל הטעם העור נקי מקשקשים
- צורבים במחבת עם מעט שמן על הצד של העור 4 דק בערך עד שהוא חרוך
- ולבנתיים מברישים את הצד כלפי מעלה עם שמן מפזרים אורגנו ,מלח גס, פלפל שחור גרוס, מזלפים דבש או סילאן וכף טריאקי והופכים על הצד השני לעוד 2-3 דק ברגע שתראו שהדג משנה את הצבע אז אנחנו מבינים שהדג כבר מוכן
אופן הכנה ירקות מאודים:
- נקפיץ את כל המצרכים במחבת מספר דקות עם מעט שמן ,מלח ,פלפל שחור גרוס ,כף טריאקי, וכף סילאן
- ולאחר מכן נכניס לתנור בתבנית עם נייר אפייה לחום של 200 מעלות ל30 דק בערך עד שזה רך
אופן הכנת סלט מרענן:
- נשים את כל המצרכים בקערה ונטבל ב- לימון ,מלח ,שמן זית ,כף סילאן ,פלפל שחור גרוס
הערות וטיפים
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מוזמנים לעקוב בקבוצתה | ובטיקטוק