| | | | |

מתכון דג פורל מעודן ובריא

אין אחד שלא יאהב: מתכון דג פורל מעודן ובריא על מצע ירוק ומפנק! בתוספת סלט קטן ומרענן ביותר!
בהשראת: איטל איטלי
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
מתכון דג

מתכון דג פורל על מצע של ירקות מאודים לצד סלט קטן ומרענן! אם חיפשתם ארוחת ערב קלילה וטעימה, ובעיקר בריאה ומזינה מתכון דג זה בדיוק המנה בשבילכם!

דג פורל מגיע ממשפחת הסלמון , יש לו טעם מעודן מאוד! נתח עבה ועסיסי כך שהוא לא מתייבש כל כך מהר … בנוסף הוא בריא ועשיר באומגה 3 ואומגה 6 – העוזר למחלות לב ואלרגיה.

הדג מוגש על מצע של ירקות מאודים שנותנים צבעוניות וחיות למנה וכמובן מוסיפים המון טעם…. בנוסף בצד מוגש סלט מרענן כדי שתוכלו להרטיב את הפה בין ביס לביס. ואם אתם בדיוק בתקופת דיאטה ומחפשים מנה בריאה ולא עתירה בקלוריות – מתכון דג פורל מתאים בדיוק לתפריט הדיאטטי שלכם!  

בהמלצת השף: מומלץ בחום להוסיף תוספת של אורז צהוב עם עשבי תיבול – כדי להפוך את המנה לארוחת ערב מנצחת!

  

ספר המתכונים של איטל איטלי

מתכון דג
צילןם: איטל איטלי

למה באמת כדאי לכם: מתכון דג פורל

  • דג עם סלט וירקות בתוספת אורז, מנה מנצחת לארוחת ערב מנצחת!
  • אם אתם בתקופת דיאטה ומחפשים להכניס מנה בריאה לתפריט – כדאי לכם להוסיף את המתכון דג! (לא תתחרטו!)
  • הכי טעים שיש: תשכחו מהסטיגמה ש"אוכל בריא לא טעים" אחרי שתאכלו את המנה תדעו אוכל בריא יכול להיות טעים מאוד!
שורה תחתונה: מתכון דג מפנק למנה הכי דיאטטית ,בריאה, מזינה ובעיקר מאוד טעימה!
 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? 

מתכון דג

מתכון דג פורל מעודן ובריא

אין אחד שלא יאהב: מתכון דג פורל מעודן ובריא על מצע ירוק ומפנק! בתוספת סלט קטן ומרענן ביותר!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
לדרג
כמות 0
באדיבות: איטל איטלי

המצרכים

מצרכים לדג:

  • דגי פורל (מפולטים)
  • פלפל שחור (גרוס)
  • כפית אורגנו
  • מלח (גס)
  • לימון (שלם)
  • 2 כפות דבש (או סילאן)
  • כף טריאקי
  • שמן (זית )

מצרכים ירקות מאודים בתנור:

  • 3 כוסות שעועית ירוקה (ארוכה או קצרה)
  • 10 עגבניות שרי (שלמות קטנות)
  • 4 שיני שום (שלמות)
  • 2 בטטות (גדולות חתוכות)
  • 3 גזר (חתוך לעיגולים)
  • 2 גמבות (חתוכות לרצועות עבות)
  • מעט שמן
  • מלח
  • פלפל שחור ( גרוס)
  • כף טריאקי
  • כף סילאן

מצרכים סלט מרענן:

  • כרוב (חתוך לרצועות דקות)
  • גזר (חתוך לרצועות)
  • בצל ירוק (חתוך)
  • חמוציות (אדומות)
  • חופן אגוזי (מלך)
  • חופן שבבי שקדים
  • מלפפון (חתוך לרצועות דקות)

אופן ההכנה

אופן ההכנה דג:

  • מפשירים את הדגים היטב ומשאירים אותם עם העור כי זה נותן את כל הטעם העור נקי מקשקשים
  • צורבים במחבת עם מעט שמן על הצד של העור 4 דק בערך עד שהוא חרוך
  • ולבנתיים מברישים את הצד כלפי מעלה עם שמן מפזרים אורגנו ,מלח גס, פלפל שחור גרוס, מזלפים דבש או סילאן וכף טריאקי והופכים על הצד השני לעוד 2-3 דק ברגע שתראו שהדג משנה את הצבע אז אנחנו מבינים שהדג כבר מוכן

אופן הכנה ירקות מאודים:

  • נקפיץ את כל המצרכים במחבת מספר דקות עם מעט שמן ,מלח ,פלפל שחור גרוס ,כף טריאקי, וכף סילאן
  • ולאחר מכן נכניס לתנור בתבנית עם נייר אפייה לחום של 200 מעלות ל30 דק בערך עד שזה רך

אופן הכנת סלט מרענן:

  • נשים את כל המצרכים בקערה ונטבל ב- לימון ,מלח ,שמן זית ,כף סילאן ,פלפל שחור גרוס

הערות וטיפים

אפשר להוסיף תוספת של אורז צהוב עם עשבי תיבול, ממולץ בחום!
מתכון דג
צילום: איטל איטלי
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון דג
צילום: איטל איטלי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 
מקור: איטל איטלי
מוזמנים לעקוב בקבוצתה | ובטיקטוק

Similar Posts

4.34 from 3 votes (3 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements