Go Back
מתכון לחם ללא גלוטן

לחם קוטג' רך כמו שלא הכרתם

בלי לישה מסובכת, ועם הכנה קלה במיוחד והתפחה קצרה, ויש לכם לחם קוטג' משגע ופריך.
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: טובה אבידן

ציוד

תבנית ללחם / 2 אינגליש קייק
בלנדר

המצרכים

חלק 1:

  • 8 חלבונים
  • 1 כוס קוטג'
  • ¾ כוס מים (פושרים)
  • 2 כפות שמן

חלק 2:

  • ½4 כוסות קמח לחם / רגיל
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר / דבש
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • להקציף את המצרכים מחלק 1 ונערבל לבצק את המצרכים מחלק 2.
  • לאחד את הבלילה (חלק 1) עם הבצק (חלק 2).
  • ללוש 9 דקות - לשמן מעת את הבצק ולהתפיח עד הכפלת הנפח.
  • לשמן תבנית לחם להוציא את הבצק וליצור גליל להכניס לתבנית ולהתפיח שוב.
  • לאחר תפיחה לחתוך חריץ לאורך.
  • להכניס לתנור ולאפות על חום של 180 מעלות 45-50 דקות תלוי בתנור.

הערות וטיפים

  • אם בהתחלה מיד משחים אפשר להניח מעל ניר כסף בצורה רופפת. שלא יישרף.
  • בסוף הלישה אפשר להוסיף חופן חמוציות ואגוזים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.