| | |

פלפל חלפיניו כבוש ב-2 דקות

אחד המעדנים העוצמתיים ביותר שיקפיצו לכם כל ארוחה לרמה אחרת של טעם פיקנטי.
בהשראת: שולה אלימלך
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
מתכון חלפיניו

 

תשמעו, אין אוכל טוב בלי תיבול טוב. חייבים תמיד להעצים את טעמם הטבעי של חומרי הגלם בעשבים טובים, תבלינים מלאי נינוחות ותוספות רעננות שמעשירות כל מנה בתוך התבשיל או בצידו.

אחד המעדנים העוצמתיים ביותר שיקפיצו לכם כל ארוחה לרמה אחרת של טעם פיקנטי מופלא הם חלפיניו מהממים! כן, כן, אותם פלפלי צ'ילי שובבים וירוקים, שהיום נכבוש אותם ב-2 דקות עם חומץ, מים, מלח ושום.

שמים בצנצנת מחכים שיתרככו ויתמזגו עם התיבול המעולה, ובינתיים מכינים כל מנה שרוצים ומלווים אותה בחלפיניו חרפריפים ועשירים, שמושלמים גם לכריכים ולתיבול מגוון של סלטים. תנסו, תטעמו, ויותר לא תוכלו לאכול שום דבר בלי איזה כמה חלפיניו אקזוטיים בצד.

ספר המתכונים של שולה אלימלך

מתכון חלפיניו
צילום: שולה אלימלך

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון חלפיניו

פלפל חלפיניו כבוש ב-2 דקות

אחד המעדנים העוצמתיים ביותר שיקפיצו לכם כל ארוחה לרמה אחרת של טעם פיקנטי.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: שולה אלימלך

ציוד

סיר קטן
צנצנת

המצרכים

  • 1 כוס חומץ
  • 1 כוס כוס מים
  • 2 כפות מלח גס
  • 3 כפות סוכר
  • 4 שיני שום

אופן ההכנה

  • להרתיח את החומץ מים סוכר מלח והשום - עד המסת הסוכר והמלח ולכבות את הגז.
  • לחתוך כ 12 פלפל ירוק חריף לפרוסות דקות ולהוסיף לנוזלים.
  • לכסות עם משהו שלא ייתן לפלפולים לצוף להשאיר כחצי שעה - ולהעביר לצנצנת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פלפל חלפיניו

מבשלים חצי שעה? או משאירים בנוזל שרתח ומתקרר?
מכבים את הגז ומשאירים בנוזל.
אז למה בעצם להשאיר בסיר ולא להעביר ישר לצנצנת?
גם רעיון אפשר לנסות אני ציינתי את ההכנה שלי.
מתכון חלפיניו
צילום: שולה אלימלך

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: חלפיניו מתכון מאת: Shula Elimelech

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?