פלפל חלפיניו כבוש ב-2 דקות
תשמעו, אין אוכל טוב בלי תיבול טוב. חייבים תמיד להעצים את טעמם הטבעי של חומרי הגלם בעשבים טובים, תבלינים מלאי נינוחות ותוספות רעננות שמעשירות כל מנה בתוך התבשיל או בצידו.
אחד המעדנים העוצמתיים ביותר שיקפיצו לכם כל ארוחה לרמה אחרת של טעם פיקנטי מופלא הם חלפיניו מהממים! כן, כן, אותם פלפלי צ'ילי שובבים וירוקים, שהיום נכבוש אותם ב-2 דקות עם חומץ, מים, מלח ושום.
שמים בצנצנת מחכים שיתרככו ויתמזגו עם התיבול המעולה, ובינתיים מכינים כל מנה שרוצים ומלווים אותה בחלפיניו חרפריפים ועשירים, שמושלמים גם לכריכים ולתיבול מגוון של סלטים. תנסו, תטעמו, ויותר לא תוכלו לאכול שום דבר בלי איזה כמה חלפיניו אקזוטיים בצד.
פלפל חלפיניו כבוש ב-2 דקות
ציוד
המצרכים
- 1 כוס חומץ
- 1 כוס כוס מים
- 2 כפות מלח גס
- 3 כפות סוכר
- 4 שיני שום
אופן ההכנה
- להרתיח את החומץ מים סוכר מלח והשום - עד המסת הסוכר והמלח ולכבות את הגז.
- לחתוך כ 12 פלפל ירוק חריף לפרוסות דקות ולהוסיף לנוזלים.
- לכסות עם משהו שלא ייתן לפלפולים לצוף להשאיר כחצי שעה - ולהעביר לצנצנת.
שאלות נפוצות: פלפל חלפיניו
מבשלים חצי שעה? או משאירים בנוזל שרתח ומתקרר? מכבים את הגז ומשאירים בנוזל. |
אז למה בעצם להשאיר בסיר ולא להעביר ישר לצנצנת? גם רעיון אפשר לנסות אני ציינתי את ההכנה שלי. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: חלפיניו מתכון מאת: Shula Elimelech