Go Back
מתכון עוגת ביסקוויטים

עוגת ביסקוויטים קרה וטעימה בטירוף

עם מילוי מפנק וטעם סופר מיוחד המורכב משכבות פריכות של ביסקוויטים רכים וספוגים.
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: אורטל עמרם

ציוד

תבנית 26

המצרכים

  • 1 שרוול פתי בר חום (250 גרם )
  • 1 שרוול גרם פתי בר שוקו (250 גרם )
  • 1 מחמאה (100 גרם )
  • 2 כוסות מים רותחים
  • ½ כוס קקאו
  • ½ כוס סוכר
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם )
  • 1 כף תמצית וניל

לגנאש:

  • ½1 חפיסות שוקולד מריר (150 גרם )
  • 1 מיכל שמנת צימחית / חלבית

לקישוט:

  • ¼ כוס קוקוס

אופן ההכנה

  • על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה חותכים כל 4 פתי בר לפסים ומוסיפים לקערה.
  • לוקחים סיר ומוסיפים בתוכו את המים, קקאו, סוכר, מחמאה, ושוקולד ומערבבים עד שהכל נמס.
  • שופכים את התערובת לתוך קערת הפתי בר ומערבבים היטב עד שהכל רטוב (במידה וטיפה יבש נוסיף כל פעם רבע כוס מים רותחים).
  • מוזגים את כל התערובת לתבנית ומהדקים היטב, משטחים את התערובת בידיים רטובות.
  • מכניסים למקרר  במשך כשעה להתייצבות.

להכנת הגנאש:

  • מרתיחים את השמנת והשוקולד על הגז ומערבבים היטב עד לתערובת סמיכה.
  • שופכים על העוגה ומכניסים שוב למקרר במשך כשעה.

הערות וטיפים

למי שאוהבת, לוקחים עשרה ביסקוויטים וטובלים ברבע כוס חלב וכף שוקו ומעל שופכים את התערובת שהכנו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.