| | | | | | | | |

עוגת גבינה עם פירות יער

שילוב מדהים של מרקמים וטעמים תחתית פתי בר עם ציפוי שמנת חמוצה בתוספת פירות יער מגרים.
בהשראת: מור ויצמן
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
מתכון עוגת גבינה

חג שבועות מעבר לפינה והחשק לעוגות גבינה עולה, לכן אספנו לכם 5 מתכוני עוגת גבינה עם פירות, שירעננו לכם כל רגע שתאכלו מהן ושיוסיפו חגיגיות וצבעוניות לחג! כל המתכונים קלים וטעימים ותוכלו למצוא כאן מגוון עוגות רחב כמו עוגת גבינה עם פירות יער, עוגת גבינה בחושה ללא גלוטן, עוגת גבינה ללא תוספת סוכר, ועוגת גבינה תפוחים בחושה.

עכשיו רק נותר לכם לבחור איזו עוגה מכינים מתי, והאם להכין את כולם כי פייר – לנו היה קשה להחליט מי איזו עוגה מנצחת כאן כי כולן טעימות ומפנקות! עוגות משגעות שיעשו לכם את חג השבועות מפנק במיוחד!

1. עוגת גבינה עם פירות יער חגיגית, עם תחתית פתי בר וציפוי קרם שמנת ופירות יער. מתכון שמכינים בקערה אחת וללא מיקסר!

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה עם פירות יער

שילוב מדהים של מרקמים וטעמים תחתית פתי בר עם ציפוי שמנת חמוצה בתוספת פירות יער מגרים.
באדיבות: מור ויצמן

ציוד

  • תבנית 26

מצרכים

  • 1 שרוול פתי בר 250 גרם
  • 1 חבילה חמאה מומסת 100 גרם
  • 4 ביצים
  • 1 חבילה גבינה לבנה 750 גרם
  • 1 חבילה גבינת שמנת נפוליאון 250 גרם
  • 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
  • ¾ כוס סוכר
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • ½ לימון סחוט
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם

לציפוי שמנת:

  • 2 גביעי שמנת חמוצה 400 מ"ל
  • 4 כפות סוכר
  • ½ לימון סחוט

ציפוי פירות יער :

  • 1 חבילה מיקס פירות יער קפואים 300 גרם
  • אבקת סוכר 100 גרם
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף מים

אופן הכנה

  • נחמם תנור ל- 200 מעלות.
  • נטחן פתי בר ונוסיף את החמאה המומסת.
  • נערבב טוב ונשטח בתבנית 26, ונכניס בינתיים למקפיא.
  • נערבב את המצרכים לפי הסדר לתערובת חלקה.
  • נוציא את התבנית מהמקפיא ונשפוך את תערובת הגבינה.
  • נכניס לאפייה למשך 20 דקות 200 מעלות טורבו ולאחר מכן נוריד ל- 150 מעלות קו תחתון קו עליון למשך שעה.

להכנת ציפוי השמנת:

  • נערבב טוב את המצרכים לתערובת חלקה.
  • נוציא את העוגה מהתנור ונצפה את העוגה ונכניס שוב לתנור על חום של 180 מעלות למשך 7 דקות.
  • לאחר מכן נוציא את העוגה ונמתין עד שתהיה בטמפרטורת החדר ואז נכניס למקרר למשך לילה.

להכנת ציפוי פירות יער:

  • נשים את הפירות יער עם אבקת הסוכר במחבת עד שמתרכך.
  • נערבב בצד קורנפלור עם מים ולימון ונערבב היטב.
  • נשפוך על הפירות יער ונערבב קצת, נכבה את האש ונניח בצד להתקררות מוחלטת.
  • נשפוך את הרוטב על העוגה ניישר ונכניס שוב למקרר למשך שעתיים.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. עוגת גבינה קרה ללא אפייה, מפנקת ויפהפייה במיוחד, עוגה שמכינים בקלות, עם שכבת רוטב פירות יער מענגת במרקם מעלף.

עוגת גבינה קרה עם פירות יער

עוגת גבינה קרה עם פירות יער

עוגת גבינה קרה שנמסה בפה שתגרום לכם להתעלף מהביס הראשון!
באדיבות: סיון מרדי

ציוד

  • תבנית 24

מצרכים

לתחתית:

  • 150 גרם עוגיות פתי בר
  • 1 חבילה חמאה 100 גרם

שכבת הגבינה:

  • 1 חבילת שוקולד לבן 100 גרם
  • 25 גרם חמאה
  • ¼ כוס חלב
  • 2 גבינות מסקרפונה 500 גרם ביחד
  • 1 חבילת גבינה לבנה 5% 250 גרם
  • 1 חבילת פודינג וניל 80 גרם
  • 2 חבילות שמנת מתוקה 500 מ"ל
  • 1 כוס סוכר

שכבת הפירות יער:

  • 600 גרם פירות יער קפואים
  • 1 כוס כוס סוכר
  • 1 כוס מים

אופן הכנה

תחתית

  • נטחן את הפתי בר עם החמאה.
  • נשטח על התבנית שלנו.
  • נשים למקפיא ל-10 דקות.

שכבת הגבינה

  • נמיס את השוקולד עם החמאה והחלב במיקרו.
  • בקערה נפרדת נערבב יחד את המסקרפונה, גבינה לבנה, ופודינג וניל.
  • נקציף את השמנת מתוקה עם כוס סוכר ונעביר הכל לקערה עם הגבינות בתנועת קיפול.
  • אחרי זאת שמים למקפיא לשעה.

שכבת פירות יער

  • במטחנה נטחן את הפירות יער עם הסוכר והמים עד למרקם משחתי.
  • נוציא את העוגה מהמקפיא ונשפוך את הפירות יער על העוגה.
  • נחזיר למקפיא לחצי שעה.
  • לאחר מכן נניח על המרקם תערובת של פירות יער שלמים – ושוב למקפיא.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

3. עוגת גבינה בחושה ללא גלוטן! עוגת גבינה בחושה, עדינה, מאוזנת, וטעימה בטירוף עם תותים מתוקים מעל. כל ביס נמס בפה!

מתכון עוגת גבינה בחושה

עוגת גבינה בחושה ללא גלוטן

אין עוגה מושלמת ומפנקת יותר מעוגת גבינה בחושה שמכינים ברגע ולא דורשת הפקה היסטרית במטבח!
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

  • תבנית קוטר 20

מצרכים

  • חמאת קקאו 50 גרם
  • 1 חבילה מסקרפונה 40% 250 גרם
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 3 כפות ממתיק
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 כפות אינסטנט וניל ללא סוכר וללא גלוטן
  • שמנת להקצפה 38% 110 מ"ל
  • 4 ביצים

לקישוט : (לא חובה העוגה טעימה גם בלי)

  • תות שדה טרי
  • אבקת סוכר ממתיק שאתם אוהבים

אופן הכנה

  • נמיס את החמאת קקאו במיקרוגל.
  • בקערה נשים את כל המרכיבים למעט הביצים ונערבב.
  • נוסיף את החמאת קקאו לתערובת ושוב נערבב עד להטמעה מלאה של כל המרכיבים.
  • לאחר מכן נוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • נחמם תנור לטמפרטורה של 200 מעלות אפיה רגילה לא טורבו.
  • ניקח תבנית קוטר 20 נשמן מעט עם חמאה ונניח נייר אפיה ככה שיהיה מעל גובה התבנית ועוטף את כל הדפנות .
  • נאפה למשך כחצי שעה או עד להשחמה של העוגה.
  • נוציא ונקרר לפחות חמש שעות לפחות בטמפרטורת החדר.

טיפים והערות

אפשר לקשט או שלא אפשר לזלף שוקולד למי שאוהב את השילוב.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

4. עוגת גבינה קרה עם תותים – השילוב המושלם לךעוגת גבינה עם פירות! הכי קלאסית והכי מפנקת שיש. עוגה ללא גלוטן וללא תוספת סוכר.

עוגת גבינה תותים עוגת גבינה ללא גלוטן

עוגת גבינה קרה עם תותים

עוגת גבינה קרה מטריפה ללא גלוטן וללא תוספת סוכר במרקם קטיפתי ואוורירי וטעם משגע במיוחד
באדיבות: לילך טייב

מצרכים

  • לבסיס:
  • 2 ביצים
  • 3 כפות סוויטנגו כמו סוכר
  • כף שמן קוקוס מומסת
  • 6 כפות קמח שקדים
  • 2 כפות קמח קוקוס
  • כפית תמצית וניל
  • ½ כוס יוגורט טבעי 0%
  • כפית שטוחה א. אפיה
  • למילוי הגבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1 קופסה קרם קוקוס מקורר
  • 1 פודינג וניל טוסו ללא סוכר
  • לציפוי גלאס תות:
  • 250 גרם פרי טחון במקרה שלנו תותים
  • 65 מ"ל מים
  • 60 גרם סוויטנגו
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • ⅓1 כפית קורנפלור

אופן הכנה

  • לבסיס: נערבב ביצים וסוויטנגו בעזרת מטרפה, נוסיף שמן קוקוס מומס, תמצית וניל ויוגורט ונערבב. נוסיף את שאר המרכיבים היבשים ונערבב שוב עד לאיחוד.
  • ניצוק את הבלילה לתבנית משומנת ונאפה בחום של 180 מעלות למשך כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
  • למילוי הגבינה: נקציף הכל יחד לקצפת יציבה. כשהבסיס של העוגה קר נמרח את המילוי מעל. ניתן להצמיד קודם לדפנות התבנית פרוסות תותים ואז לשים את המילוי מעל הבסיס, זה נותן עיטור יפה לעוגה כמו שרואים בתמונות.
  • לציפוי גלאס תות: נבשל את הפרי הטחון עם המים והסוויטנגו ונביא לרתיחה. נמיס את הקורנפלור בכף מים, נערבב ונוסיף לסיר. נמשיך לבשל עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב תמידי עד להסמכה
  • נעביר למסננת מעל קערה ונסנן תוך כדי מעיכה עם כף (הנוזלים ירדו ויישארו גרגירים של הפרי, כמו מחית). ניקח את הרוטב שסונן, נצנן לטמפרטורת החדר ונצפה מעל העוגה ומעל המילוי. כעת ניתן לקשט כיד הדמיון אם נשאר מעט מהמילוי המוקצף

טיפים והערות

  • סוויטאנגו ניתן לקנות בחנות הטבע ניצת הדודבן
  • קמח קוקוס ניתן להשיג בחנויות טבע 
  • קמח שקדים ניתן להשיג היום כמעט בכל מקום, גם בחנויות פיצוחים וכו׳
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכוני ארוחת ערב במרחק לחיצה אחת

5. עוגת גבינה תפוחים בחושה, מושלמת לצד הקפה בכל יום ובכל שעה! מתכון קל לעוגה במרקם מפנק וטעם מושלם שיש רק בעוגה כזו.

עוגת גבינה תפוחים בחושה

עוגת גבינה תפוחים בחושה

עוגת גבינה תפוחים בחושה מפנקת המיוחד. עוגה קלה להכנה שכל אחד יכול להכין.
באדיבות: ג'ודי פלטי

ציוד

  • תבנית בינונית 30X27
  • כוס אוניברסלית 240 סמ''ק

מצרכים

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס צימוקים
  • ¾ כוס שמן
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5% 250 גרם – או שמנת חמוצה 9% 200 מ"ל
  • 4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה

  • בקערה מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה.
  • בקערה נוספת נקציף ביחד את הביצים, הסוכר, השמן והגבינה.
  • נוסיף את הקמח ונערבב לעיסת בצק חלקה.
  • נבשל במיקרוגל את תפוחי העץ למשך כשש דקות – ונקרר אותם.
  • נוסיף את התפוחים לקערת הבצק תוך ערבוב. נוסיף גם את הצימוקים.
  • נשמן את התבנית ונקמח מעט.
  • נוסיף לתבנית את העיסה ונפזר מלמעלה את הסוכר שמעורבב עם הקינמון.
  • נאפה על 170 מעלות טורבו למשך כ- 30-40 דקות.
  • העוגה יוצאת לחה ועסיסית.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

יש לכם שאלות על אחד מתכוני עוגת גבינה עם פירות באוסף? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?