Go Back
עוגת גבינה תותים עוגת גבינה ללא גלוטן

עוגת גבינה קרה עם תותים

עוגת גבינה קרה מטריפה ללא גלוטן וללא תוספת סוכר במרקם קטיפתי ואוורירי וטעם משגע במיוחד
ציון 4 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: לילך טייב

המצרכים

  • לבסיס:
  • 2 ביצים
  • 3 כפות סוויטנגו כמו סוכר
  • כף שמן קוקוס מומסת
  • 6 כפות קמח שקדים
  • 2 כפות קמח קוקוס
  • כפית תמצית וניל
  • ½ כוס יוגורט טבעי 0%
  • כפית שטוחה א. אפיה
  • למילוי הגבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1 קופסה קרם קוקוס מקורר
  • 1 פודינג וניל טוסו ללא סוכר
  • לציפוי גלאס תות:
  • 250 גרם פרי טחון (במקרה שלנו תותים)
  • 65 מ"ל מים
  • 60 גרם סוויטנגו
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • ⅓1 כפית קורנפלור

אופן ההכנה

  • לבסיס: נערבב ביצים וסוויטנגו בעזרת מטרפה, נוסיף שמן קוקוס מומס, תמצית וניל ויוגורט ונערבב. נוסיף את שאר המרכיבים היבשים ונערבב שוב עד לאיחוד.
  • ניצוק את הבלילה לתבנית משומנת ונאפה בחום של 180 מעלות למשך כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
  • למילוי הגבינה: נקציף הכל יחד לקצפת יציבה. כשהבסיס של העוגה קר נמרח את המילוי מעל. ניתן להצמיד קודם לדפנות התבנית פרוסות תותים ואז לשים את המילוי מעל הבסיס, זה נותן עיטור יפה לעוגה כמו שרואים בתמונות.
  • לציפוי גלאס תות: נבשל את הפרי הטחון עם המים והסוויטנגו ונביא לרתיחה. נמיס את הקורנפלור בכף מים, נערבב ונוסיף לסיר. נמשיך לבשל עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב תמידי עד להסמכה
  • נעביר למסננת מעל קערה ונסנן תוך כדי מעיכה עם כף (הנוזלים ירדו ויישארו גרגירים של הפרי, כמו מחית). ניקח את הרוטב שסונן, נצנן לטמפרטורת החדר ונצפה מעל העוגה ומעל המילוי. כעת ניתן לקשט כיד הדמיון אם נשאר מעט מהמילוי המוקצף

הערות וטיפים

  • סוויטאנגו ניתן לקנות בחנות הטבע ניצת הדודבן
  • קמח קוקוס ניתן להשיג בחנויות טבע 
  • קמח שקדים ניתן להשיג היום כמעט בכל מקום, גם בחנויות פיצוחים וכו׳
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.