Go Back
מתכון עוגת גבינה בחושה

עוגת גבינה בחושה ללא גלוטן

אין עוגה מושלמת ומפנקת יותר מעוגת גבינה בחושה שמכינים ברגע ולא דורשת הפקה היסטרית במטבח!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית קוטר 20

המצרכים

  • חמאת קקאו (50 גרם )
  • 1 חבילה מסקרפונה 40% (250 גרם )
  • גרידת לימון (מלימון שלם)
  • 3 כפות ממתיק
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 כפות אינסטנט וניל ללא סוכר וללא גלוטן
  • שמנת להקצפה 38% (110 מ"ל)
  • 4 ביצים

לקישוט : (לא חובה העוגה טעימה גם בלי)

  • תות שדה טרי
  • אבקת סוכר ממתיק שאתם אוהבים

אופן ההכנה

  • נמיס את החמאת קקאו במיקרוגל.
  • בקערה נשים את כל המרכיבים למעט הביצים ונערבב.
  • נוסיף את החמאת קקאו לתערובת ושוב נערבב עד להטמעה מלאה של כל המרכיבים.
  • לאחר מכן נוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • נחמם תנור לטמפרטורה של 200 מעלות אפיה רגילה לא טורבו.
  • ניקח תבנית קוטר 20 נשמן מעט עם חמאה ונניח נייר אפיה ככה שיהיה מעל גובה התבנית ועוטף את כל הדפנות .
  • נאפה למשך כחצי שעה או עד להשחמה של העוגה.
  • נוציא ונקרר לפחות חמש שעות לפחות בטמפרטורת החדר.

הערות וטיפים

אפשר לקשט או שלא אפשר לזלף שוקולד למי שאוהב את השילוב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.