עוגת גבינה בחושה ומהירה להכנה

בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
עוגת גבינה

עוגות בחושות הן מה שרובנו בוחרים להכין כשמחפשים להתפנק בלי לבלות יום שלם במטבח. כאלו הן קלות, פשוטות ותמיד מצליחות, לכאורה לפחות.

לעתים תכופות גולשינו שולחים שאלות רבות בעניין הזה ואנחנו כמובן תמיד כאן לעזור. אז אם העוגה בחושה שהכנתם התבקעה/נשרפה או שסתם יצאה דחוסה, וגם אתם מצאתם את עצמכם תוהים איך אפשר להכין עוגה בחושה רגילה – גבוהה, ללא סדקים או אוורירית… אז הפוסט הזה בשבילכם!

קבלו 3 טיפים של שירה, בשלנית בחסד ומנהלת סדנאות לבישול ואפייה, שיפתרו לכם את הבעיה אחת ולתמיד, ויעזרו לכם לקבל עוגה עסיסית ואוורירית. וגם יש מתכון עוגה גבינה בחושה מהירה שתמיד מצליחה, כזו שאין מושלם ממנה לקבל את חג שבועות שממש מעבר לפינה!

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו לתפריט מתכונים חדש כל יום (וגם מתכונים בריאים)

? 1. אווריריות:

ניפוי הקמח חשוב לא רק מבחינת כשרות, אלא גם מהסיבה שהקמח באריזה שלו דחוס ואין לנו היכולת גם לדעת כמה זמן היה על המדף- תהליך הניפוי הוא הכנסת אוויר – מה שגורם לאווריריות.

דבר נוסף , את הקמח נוסיף למסת העוגה בסוף יחד עם אבקת האפיה, מוסיפים בפעם אחת ומקפלים את המסה בעדינות עד שהקמח נטמע – לא ל"קפל" יותר מדי כדי שלא נפתח את רשת הגלוטן מה שיצור לנו עוגה דחוסה.

עוגת אלפחורס בחושה עם טיפ קטן
קבלו מתכון לעוגת אלפחורס בחושה עם טיפ קטן השומר לכם על מרקם רך ומטריף במיוחד.
הכינו את המתכון
מתכון עוגת אלפחורס
עוגה בחושה טיפים עוגות בחושות עוגת אלפחורס
גם אתם יכולים להכין עוגה בחושה שלא נראית כזו! | צילום: נועם זיגדון

? 2. סדקים בעוגה?!

סדקים ובקעים זה דבר שקורה, אבל זאת לא אומרת שאי אפשר לנסות ולהימנע מהם. הבקע כמובן לא מפריע לטעם של העוגה, אך הוא כן יכול לפגוע ויזואלית ולהפחית מהיופי שלה, (בואו נודה שכולנו אוכלים גם עם העיניים חח). אז למה שלא ננסה למנוע את התבקעות העוגה בתנור?

יש מתכונים שבאופן ההכנה כתוב שיש להקציף חלבון וסוכר לקצף יציב , במידה ונקציף יותר מידי העוגה תקבל " סדקים". ערבבו את החומרים בדיוק לפי ההוראות ולא יותר מזה, ואחרי שסיימתם זה תמיד רעיון טוב לדפוק את התבנית כמה פעמים על השיש. (ככה בועות האוויר משתחררות)

ואם כבר מדברים על תנור, יכול להיות שהבעיה טמונה בתנור עצמו. איך בודקים? מד-חום פשוט לתנור יכול לעזור לכם לבדוק את הטמפטורה הפנימית ואם הוא באמת מתחמם לדרגה שקבעתם. כדאי למדוד ביותר מאזור אחד בתנור כדי להיות 100% בטוחים, ולמנוע אי דיוק בטמפרטורות שישפיע על אופן אפיית העוגה שאמור להיות קל וישר לעניין.

ואין קל וטעים כמו עוגת גבינה בחושה מנצחת כמו זו שמחכה לכם במתכון למטה.

עוגה בחושה עוגות בחושות עוגת גבינה בחושה
חשבתם שסתם נזרוק טיפים בלי מתכון פצצה? (למטה) | צילום: חני קונאשוילי

? 3. העוגה לא תופחת? למרות שהוספת חומרי תפיחה?

חשוב לשמן מעט את דפנות התבנית על מנת לאפשר לעוגה לתפוח, או לקמח את התבנית מעט.
זו גם כדרך אגב הסיבה שהעוגה תופחת רק במרכז ולא בשוליים- לא שימנת מספיק את דפנות העוגה. מקווה שהטיפים יעזרו לך באפייה הבאה (שהיא בעצם כבר עכשיו עם המתכון המנצח למטה)!

אוסף מומלץ  >> עוגה לשבת • 5 מתכונים לעוגות קלות ומיוחדות לשבת

למדתם והחכמתם? בואו נתרגל:

עוגת גבינה

עוגת גבינה בחושה ומהירה להכנה

באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

  • כוס חד פעמית לשתייה חמה
  • תבנית מלבנית / 2 אינגליש קייק

מצרכים

  • 500 מ"ל גבינה לבנה 5% / 3 שמנת חמוצה 15% אפשר גם חצי חצי
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 ביצים
  • 2 ½ כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה

אופן הכנה

  • בקערה בלי מיקסר את הגבינה (או שמנת חמוצה), את הסוכר, השמן והסוכר וניל, ומערבבים יחד במטרפה ידנית.
  • לאחר ערבוב טוב, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח עם אבקת אפייה, ומערבבים מעט רק עד שהקמח נטמע.
  • מעבירים לתבנית משומנת, ומכניסים לאפייה בתוכנית טורבו, בתנור מחומם מראש על 180 מעלות למשך 45 דקות בערך.
  • שומרים במקרר.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

עוד עוגות בחושות? למה לא!

עוגה בחושה טיפים עוגות בחושות מייפל אגוזים
רעיון אחרון וזהו! | צילום: נטלי לוי
עוגת מייפל ואגוזים בחושה
עוגה בחושה עם אגוזים וסירופ מייפל בטעם פשוט מושלם
הכינו את המתכון
עוגת מייפל
עוגה בחושה ב-5 דקות ללא מיקסר
עוגה פרווה נהדרת בטעם תפוזים ושוקולד עם נגיעות קלות של קינמון ב – 5 דקות!
הכינו את המתכון
עוגה בחושה ב-5 דקות ללא מיקסר
עוגת שוקולד בחושה ב-5 דקות
עם נוטלה עשירה וציפוי מושחת!
הכינו את המתכון
עוגת שוקולד בחושה עם נוטלה

מקור: מרק – החוויה הקולינרית | סדנאות בישול, לפרטים צרו בקשר במייל school.chef1@gmail.com או בטלפון 055-989-4650

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?