עוגת גבינה בחושה ומהירה להכנה

עוגות בחושות הן מה שרובנו בוחרים להכין כשמחפשים להתפנק בלי לבלות יום שלם במטבח. כאלו הן קלות, פשוטות ותמיד מצליחות, לכאורה לפחות.
לעתים תכופות גולשינו שולחים שאלות רבות בעניין הזה ואנחנו כמובן תמיד כאן לעזור. אז אם העוגה בחושה שהכנתם התבקעה/נשרפה או שסתם יצאה דחוסה, וגם אתם מצאתם את עצמכם תוהים איך אפשר להכין עוגה בחושה רגילה – גבוהה, ללא סדקים או אוורירית… אז הפוסט הזה בשבילכם!
קבלו 3 טיפים של שירה, בשלנית בחסד ומנהלת סדנאות לבישול ואפייה, שיפתרו לכם את הבעיה אחת ולתמיד, ויעזרו לכם לקבל עוגה עסיסית ואוורירית. וגם יש מתכון עוגה גבינה בחושה מהירה שתמיד מצליחה, כזו שאין מושלם ממנה לקבל את חג שבועות שממש מעבר לפינה!
איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו לתפריט מתכונים חדש כל יום (וגם מתכונים בריאים)
? 1. אווריריות:
ניפוי הקמח חשוב לא רק מבחינת כשרות, אלא גם מהסיבה שהקמח באריזה שלו דחוס ואין לנו היכולת גם לדעת כמה זמן היה על המדף- תהליך הניפוי הוא הכנסת אוויר – מה שגורם לאווריריות.
דבר נוסף , את הקמח נוסיף למסת העוגה בסוף יחד עם אבקת האפיה, מוסיפים בפעם אחת ומקפלים את המסה בעדינות עד שהקמח נטמע – לא ל"קפל" יותר מדי כדי שלא נפתח את רשת הגלוטן מה שיצור לנו עוגה דחוסה.


? 2. סדקים בעוגה?!
סדקים ובקעים זה דבר שקורה, אבל זאת לא אומרת שאי אפשר לנסות ולהימנע מהם. הבקע כמובן לא מפריע לטעם של העוגה, אך הוא כן יכול לפגוע ויזואלית ולהפחית מהיופי שלה, (בואו נודה שכולנו אוכלים גם עם העיניים חח). אז למה שלא ננסה למנוע את התבקעות העוגה בתנור?
יש מתכונים שבאופן ההכנה כתוב שיש להקציף חלבון וסוכר לקצף יציב , במידה ונקציף יותר מידי העוגה תקבל " סדקים". ערבבו את החומרים בדיוק לפי ההוראות ולא יותר מזה, ואחרי שסיימתם זה תמיד רעיון טוב לדפוק את התבנית כמה פעמים על השיש. (ככה בועות האוויר משתחררות)
ואם כבר מדברים על תנור, יכול להיות שהבעיה טמונה בתנור עצמו. איך בודקים? מד-חום פשוט לתנור יכול לעזור לכם לבדוק את הטמפטורה הפנימית ואם הוא באמת מתחמם לדרגה שקבעתם. כדאי למדוד ביותר מאזור אחד בתנור כדי להיות 100% בטוחים, ולמנוע אי דיוק בטמפרטורות שישפיע על אופן אפיית העוגה שאמור להיות קל וישר לעניין.
ואין קל וטעים כמו עוגת גבינה בחושה מנצחת כמו זו שמחכה לכם במתכון למטה.

? 3. העוגה לא תופחת? למרות שהוספת חומרי תפיחה?
חשוב לשמן מעט את דפנות התבנית על מנת לאפשר לעוגה לתפוח, או לקמח את התבנית מעט.
זו גם כדרך אגב הסיבה שהעוגה תופחת רק במרכז ולא בשוליים- לא שימנת מספיק את דפנות העוגה. מקווה שהטיפים יעזרו לך באפייה הבאה (שהיא בעצם כבר עכשיו עם המתכון המנצח למטה)!
אוסף מומלץ >> עוגה לשבת • 5 מתכונים לעוגות קלות ומיוחדות לשבת
למדתם והחכמתם? בואו נתרגל:

ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית מלבנית / 2 אינגליש קייק
מצרכים
- 500 מ"ל גבינה לבנה 5% / 3 שמנת חמוצה 15% אפשר גם חצי חצי
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3 ביצים
- 2 ½ כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה
- בקערה בלי מיקסר את הגבינה (או שמנת חמוצה), את הסוכר, השמן והסוכר וניל, ומערבבים יחד במטרפה ידנית.
- לאחר ערבוב טוב, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח עם אבקת אפייה, ומערבבים מעט רק עד שהקמח נטמע.
- מעבירים לתבנית משומנת, ומכניסים לאפייה בתוכנית טורבו, בתנור מחומם מראש על 180 מעלות למשך 45 דקות בערך.
- שומרים במקרר.
עוד עוגות בחושות? למה לא!




מקור: מרק – החוויה הקולינרית | סדנאות בישול, לפרטים צרו בקשר במייל [email protected] או בטלפון 055-989-4650