Go Back
מתכון ספינג’

ספינג’ קל ללא שמרים (ללא גלוטן)

ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

סיר טיגון

המצרכים

  • קמח שקדים (200 גרם )
  • 1 כף קסאנטן גאם
  • 1 כף + כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות תמצית וניל
  • ½ חבילה חמאה מומסת (50 גרם)
  • 3 כפות סוכר סוויטאנגו
  • ½ כוס מים פושרים + 3 כפות

אופן ההכנה

  • ממיסים את החמאה עם 3 כפות סוכר סוויטאנגו.
  • מניחים בקערה את כל המרכיבים היבשים ואז את הנוזליים.
  • מערבבים טוב טוב עד לקבלת תערובות אחידה ורכה לא נוזלית.
  • מחלקים את הבצק לכדורים כ 10 יחידות בנוניות.
  • בכלי עמוק מחממים שמן MCT עד 100 מעלות מורידים את הלהבה ללהבה בנונית עד קטנה לפי העין .
  • מרטיבים מעט את הידיים שהבצק לא ידבק .
  • מהכדורים יוצרים מעין בייגלה פשוט עושים לכדור חור באמצע מותחים מעט שיקבל צורה של בייגלה ומטגנים בשמן עמוק.
  • מטגנים עד להזהבה מושלמת לא לשרוף ולא למהר עם הטיגון .
  • יש חשיבות לטיגון איטי להשלמת הבישול.
  • מנחים את הספינג' על נייר סופג ומחכים שיתקרר.
  • מפזרים אבקת סוכר סוויטאנגו מכינים חליטת צמחים ונהנים מכל ביס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.