|

רוגלך מתכון מנצח כמו במאפיות

עם מרקם רך ומלית שוקולדית עשירה - קבלו מתכון קל ביותר בהכנה שלו והתוצאה נהדרת ושוקולדית!
בהשראת: ליטל אשואל
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
מתכון רוגלך

עדיין חוששים שרוגלך גדול עליכם? הגיע הזמן לשקול מחדש כי עם מתכון זה נבטיח שזה לא שום דבר שאתם לא יכולים לעמוד בו.

קבלו מתכון לרוגלך מושלם כמו במאפיות עם מרקם רך ומלית שוקולדית עשירה. מתכון קל ביותר בהכנה שלו והתוצאה נהדרת ושוקולדית!

ספר המתכונים של ליטל אשואל

מתכון רוגלך
צילום: ליטל אשואל

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון רוגלך

רוגלך מתכון מנצח כמו במאפיות

עם מרקם רך ומלית שוקולדית עשירה - קבלו מתכון קל ביותר בהכנה שלו והתוצאה נהדרת ושוקולדית!
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
לדרג
כמות 50 יחידות
באדיבות: ליטל אשואל

ציוד

סיר קטן
תבנית אפייה בינונית
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 5 כוסות קמח לבן (מנופה)
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים (בגודל L)
  • ½1 כוסות מים
  • ¼ כפית מלח
  • 1 חבילה מחמאה (200 גרם רכה חתוכה לקוביות)

לממרח הקקאו:

  • מחמאה (150 גרם מומסת - לקרר מעט)
  • 4-5 כפות קקאו (גדושות )
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף סוכר חום

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס מים

לתערובת הברשה:

  • 1 חלמון
  • 1 כף מים
  • מלח (קורט )

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים תחילה קמח, סוכר ושמרים ומערבבים עם כף.
  • מוסיפים מים וביצים ומתחילים לישה על מהירות בינונית עד שהבצק מתחיל להתאסף, זה בסדר אם הוא עדיין לא התאחד לגמרי.
  • מוסיפים מלח וממשיכים לישה.
  • מוסיפים מחמאה רכה בהדרגה ולשים כעשר דקות עד שכל המחמאה נטמעת ומתקבל בצק רך ונעים מאד למגע.
  • מכסים ומתפיחים שעה. שימו לב! בחורף הבצק יתפח לאט, אין צורך להתפיח עד להכפלת הנפח.

להכנת הסירופ:

  • מרתיחים בסיר מים וסוכר עד שהסוכר נמס וממשיכים לבשל עוד כחמש דק לסירופ סמיך ודביק ומצננים היטב.

להכנת ממרח הקקאו והמשך הכנה:

  • מערבבים יחד את כל חומרי הממרח.
  • חוצים את הבצק שתפח לשניים.
  • על משטח מעט מקומח מרדדים כל חלק למלבן ומורחים מחצית ממרח קקאו.
  • מקפלים לשניים ומרדדים שוב למלבן צר.
  • חותכים למשולשים, חשוב שיהיו צרים ולא גדולים.
  • מגלגלים לרוגלך ומסדרים בתבנית.
  • אופים על חום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות.

להכנת תערובת הברשה:

  • בקערה טורפים 1 חלמון + 1 כף מים + קורט מלח ומברישים אחד אחד מהרוגלך.
  • מברישים בכמות מכובדת של סירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: רוגלך

מתי משתמשים בחצי השני של הממרח?
הכוונה היא לחלק את הבצק לשניים ועל כל חצי למרוח חצי מן הממרח.
מתכון רוגלך
צילום: ליטל אשואל

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: רוגלך מתכון מאת: ליטל אשואל

Similar Posts

2 Comments

  1. הי נראה מצויין
    האם מברישים את בלילת החלמון על הרוגעלאך לפני האפיה או אחרי?
    שאלה נוספת, כמה רוגעלאך מתקבלים ממתכון זה?
    תודה רבה,

    1. היי,
      מברישים לפני האפייה, והכמות היא בערך 40 יחידות, תלוי בגודל שמכינים.
      בהצלחה!

4.58 from 7 votes (7 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements