Go Back
+ servings
מתכון רוגלך

רוגלך מתכון מנצח כמו במאפיות

עם מרקם רך ומלית שוקולדית עשירה - קבלו מתכון קל ביותר בהכנה שלו והתוצאה נהדרת ושוקולדית!
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
כמות 50 יחידות
באדיבות: ליטל אשואל

ציוד

סיר קטן
תבנית אפייה בינונית
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 5 כוסות קמח לבן (מנופה)
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים (בגודל L)
  • ½1 כוסות מים
  • ¼ כפית מלח
  • 1 חבילה מחמאה (200 גרם רכה חתוכה לקוביות)

לממרח הקקאו:

  • מחמאה (150 גרם מומסת - לקרר מעט)
  • 4-5 כפות קקאו (גדושות )
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף סוכר חום

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס מים

לתערובת הברשה:

  • 1 חלמון
  • 1 כף מים
  • מלח (קורט )

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים תחילה קמח, סוכר ושמרים ומערבבים עם כף.
  • מוסיפים מים וביצים ומתחילים לישה על מהירות בינונית עד שהבצק מתחיל להתאסף, זה בסדר אם הוא עדיין לא התאחד לגמרי.
  • מוסיפים מלח וממשיכים לישה.
  • מוסיפים מחמאה רכה בהדרגה ולשים כעשר דקות עד שכל המחמאה נטמעת ומתקבל בצק רך ונעים מאד למגע.
  • מכסים ומתפיחים שעה. שימו לב! בחורף הבצק יתפח לאט, אין צורך להתפיח עד להכפלת הנפח.

להכנת הסירופ:

  • מרתיחים בסיר מים וסוכר עד שהסוכר נמס וממשיכים לבשל עוד כחמש דק לסירופ סמיך ודביק ומצננים היטב.

להכנת ממרח הקקאו והמשך הכנה:

  • מערבבים יחד את כל חומרי הממרח.
  • חוצים את הבצק שתפח לשניים.
  • על משטח מעט מקומח מרדדים כל חלק למלבן ומורחים מחצית ממרח קקאו.
  • מקפלים לשניים ומרדדים שוב למלבן צר.
  • חותכים למשולשים, חשוב שיהיו צרים ולא גדולים.
  • מגלגלים לרוגלך ומסדרים בתבנית.
  • אופים על חום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות.

להכנת תערובת הברשה:

  • בקערה טורפים 1 חלמון + 1 כף מים + קורט מלח ומברישים אחד אחד מהרוגלך.
  • מברישים בכמות מכובדת של סירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.