עוגת תפוחים מנצחת לשבת בכלום עבודה
פשוטה לאללה להכנה, אבל היא טעימה באופן שערורייתי – קבלו מתכון לעוגת תפוחים אהובה ומנצחת מהסוג המנחם וביתי שכולנו מכירים ואוהבים.
עוגה סופר קלה שמכינים בצ'יק וזוללים גם בצ'יק. איך שתרגישו את המרקם העסיסי וחלומי שלה מיד תדעו שזאת תהיה ה-עוגה לשבת!
עוגת תפוחים לשבת בכלום עבודה

פשוטה לאללה להכנה, אבל היא טעימה באופן שערורייתי – קבלו מתכון לעוגת תפוחים אהובה ומנצחת מהסוג המנחם וביתי שכולנו מכירים ואוהבים.
עוגה סופר קלה שמכינים בצ'יק וזוללים גם בצ'יק. איך שתרגישו את המרקם העסיסי וחלומי שלה מיד תדעו שזאת תהיה ה-עוגה לשבת!
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/המטבח-של-ברכה" icon="" target="false" nofollow="false"] ספר המתכונים של המטבח של ברכה [/button]

[adinserter block="2"]
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

עוגת תפוחים לשבת בכלום עבודה
ציוד
המצרכים
- 5 תפוחים ( גדולים מתוקים / חמוצים)
- 1 כף קינמון
- אגוזים (100 גרם - טחונים גס)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 5 כפות מים קרים
- 4 כפות סוכר
לקערת מיקסר:
- 2 ביצים (גודל L)
- כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- חמאה (175 גרם )
- 2 כפות חלב
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
אופן ההכנה
- נקלף את התפוחים ונחתוך לקוביות בינוניות ונניח בקערה.
- נוסיף כף קינמון, 100 גרם אגוזים טחונים גס. שקית סוכר וניל, 5 כפות מים קרים, 4 כפות סוכר - נערבב היטב ונניח בצד.
- בקערת המיקסר נכניס 2 ביצים גדולות, כוס סוכר. שקית סוכר וניל ונקציף היטב.
- נוסיף 175 גרם חמאה חתוכה לקוביות, ונמשיך ללוש היטב.
- נוסיף 2 כפות חלב, 2 כוסות קמח מנופה. ואבקת ואפייה - ונמשיך ללוש עד להטמעת הקמח.
- את רוב הבצק.לשטח בתחתית התבנית להשאיר מעט בצק בקערה (את זה לפזר מעל התפוחים).
- את התפוחים שהנחנו בצד נניח מעל הבצק שבתחתית התבנית, בצורה אחידה.
- מעל התפוחים, נפזר חתיכות מהבצק שהשארנו.
- נכניס לתנור ונאפה על חום של 180 מעלות שלושים דקות.
- שהעוגה התקררה מעט ,לפזר אבקת סוכר.
הערות וטיפים
- שימו לב לזמני האפייה. כל תנור מתנהג אחרת.
- אני מגישה עים קצפת / כדור גלידה בטעם וניל.
[adinserter block="4"]

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת תפוחים מתכון מאת: Ba Su
