שטרודל תפוחים מבצק עלים
מאפה תפוחים קל, מהיר, ולא פחות טעים!
שטרודל תפוחים לעצלנים מעולה בהכנה קצרה וקלילה ובטעם עסיסי מופלא של בצק עלים מוכן וקל, כי למה שרק החרוצים ביננו יהנו?!
- שטרודל מעולה בהכנה קצרה וקלילה ובטעמים עסיסיים מופלאים שהכי כדאי לשדך לכדור גלידה מרענן בצד. ביס אחד ואתם עפים!
- ספר המתכונים של אתי שחר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
שטרודל תפוחים מבצק עלים
ציוד
תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- 1 חבילה בצק עלים מרודד (1ק"ג להפשיר במקרר מיום קודם)
- 6-8 תפוחי עץ ירוקים אלכסנדר / גרני סמיט (מקולפים וחתוכים לשמיניות)
לסירופ:
- 1-½ כוסות סוכר
- ¾ כוס מים
- קליפת לימון צהוב ו / או מיץ מחצי לימון
- 1 מקל קינמון / כפית אבקת קינמון / כפית תמצית וניל
- 50 גרם חמאה
לציפוי:
- ריבת מישמש
אופן ההכנה
יום קודם:
- נתחיל בהפשרת הבצק במקרר, ובישול התפוחים בסירופ.
- נבשל כל חומרי הסירופ, מלבד החמאה, כעשר דקות על להבה נמוכה, לצמצום וריכוז הסירופ.
- נוסיף את התפוחים החתוכים, נוסיף את החמאה ונבשל עד לריכוך התפוחים.
- נהפוך מדי פעם בזהירות, (להימנע מבישול יתר), שישמרו על צורתם, ויהיו עטופים בסירופ.
- נכבה להבה, ונצנן את התפוחים.
- נשמור את התפוחים בסירופ למשך לילה במקרר, לספיגת טעמים.
למחרת:
- נחמם תנור אפיה ל 180 מעלות.
- נשים את התפוחים במסננת לסינון עודף הנוזלים. (לשמור את הנוזלים בצד).
- נרפד תבנית תנור גדולה ושטוחה בנייר אפיה.
- נוציא את הבצק מהמקרר, ולעבוד על משטח מקומח קלות.
- נחלק את הבצק לשניים, כאשר חלק אחד במקרר מגולגל בניילון שלו.
- ניקח חלק אחד, ועל משטח העבודה, נדקק את הקצוות במערוך, כך שיהיה באורך התבנית ובעובי אחיד(לא לרדד דק מדי!).
- נסדר מחצית התפוחים, לאורך הבצק, בחצי הקרוב אלינו.
- נפזר מעליהם מעט סוכר דמררה ואבקת קינמון, (ואם רוצים מפזרים צימוקים או שקדים פרוסים),.
- נקפל את מחצית הבצק הנותר, מעל התפוחים (לא מגלגלים!).
- נהדק קצוות במזלג להדבקה ולסגירה.
- נרים ומעבירים בזהירות בשתי הידיים לתבנית, כאשר החלק המודבק לכיוון אמצע התבנית.
- נחתוך ומישרים את עודפי הבצק בסכין חד.
- נמרח חלמון ביצה מהול בכף מים.
- נסמן בסכין חדה חתכים לרוחב הבצק העליון בלבד (לא עד למטה), כגודל החלוקה למנות הרצויות.
- נחזור על כל הפעולות עם מחצית הבצק שנותר במקרר. להניח בתבנית ולהכניס לתנור החם.
- נאפה בתנור על חום של 180 מעלות, במרכז התנור כ -40 45 דקות, תלוי בתנור.
- כאשר הבצק זהוב/ שחום יפה ותפוח, נשים בכוס כשתי כפות גדושות ריבת משמש חלקה הכי פושטית, (לא קונפיטורה).
- נערבב היטב, שלא יהיו גושים, ולמרוח על השטרודלים, מיד עם הוצאתם מהתנור.
הערות וטיפים
- תוספות אפשריות למלית: צימוקים כהים מושרים שעה ברום או בקוניאק, שקדים פרוסים.
- מומלץ להגשה עם תוספת כדור גלידת ווניל איכותית.
- את הסירופ המעולה והטעים, מבישול התפוחים, (ששמרנו בצד), נעביר לקופסה קטנה או צנצנת, נשמור במקפיא למריחה אחרי אפייה, על מאפי שמרים, או כרוכיות מבצק פריך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
שטרודל תפוחים מבצק עלים
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!