Go Back
סמבוסק חומוס

סמבוסק חומוס מהמם ומנחם

סמבוסק חומוס מהמם ומנחם, שיפנק את המשפחה בטעם נוסטלגי ממכר
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: מירב בדיט טליאז

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כוסות שמן זית
  • 1 כף כורכום
  • 2 כפות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 3-4 כוסות מי ברז

למילוי:

  • ½ ק"ג חומוס (מושרה לכל הלילה ומקולף מקליפות)
  • 3 בצלים קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • כורכום
  • פפריקה חריפה

אופן ההכנה

  • נכניס את הקמח לקערת המיקסר, נוסיף שמרים ונערבב. נוסיף סוכר ושמן ומים (לא את כל המים להוסיף בהדרגה). בינתיים נוסיף את המלח, נלוש בערך 6-8 דקות ונניח את הבצק במקרר מכוסה בניילון בערך שעה-שעתיים

למילוי:

  • נרתיח את החומוס שהושרה כל הלילה בסיר עם מים ונבשל עד שמתרכך, נסיר את הקליפות ממנו ונשים במעבד מזון ונגרוס למרקם לא טחון לגמרי.
  • נטגן עד שקיפות 3 בצלים קצוצים, נוסיף את החומוס ואת התבלינים ונניח בצד שיתקרר. עכשיו ניקח את הבצק שתפח, נחתוך חתיכות בגודל כדור פינג פונג, נגלגל ונפתח במערוך לצורת עיגול.
  • נמלא בתערובת החומוס, נסגור ונדקור קלות כל סמבוסק במזלג. ניתן מנוחה לעוד חצי שעה ונטגן עד שמקבל צבע שחום ויפה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.