| | |

עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך

מה אפשר להגיד על עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך שתחזיר אתכם לבית סבתא, ותפוצץ את הפה בטעמים נוסטלגיים נהדרים של בצק פריך נהדר ושכבת גבינה גבוהה, יציבה ויפהפייה?
בהשראת: סילביה פינוקים מהמטבח שלי
ציון 4 על ידי 5 דירוגים
עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך

את המתכון של עוגת גבינה אפויה הנהדרת הזה אנחנו בטוחים שאתם מחפשים המון זמן, ואין ספק שרק מלראות או להריח אותה – היא תחזיר אתכם בתוך שניות לבית סבתא או אמא, עם זכרונות נוסטלגיים מתוקים לימים אחרים ולתקופה מיוחדת!

למה? כי כמו כל דבר בחיים – יש מתכונים נצחיים שתמיד מצליחים, למשל, המתכון המופלא הזה, שבהכנה קלילה שלו, אתם לא חייבים רק להסתפק בזכרונות, אלא ממש להרגיש אותם בעונג בפה, להתענג על כל ביס ולהסתכן שלא יישאר פירור…

עוגת הגבינה האפויה הזו מתחילה בבסיס בצק פריך סופר רך ואיכותי, ממשיכה במלית גבינה רכה, גבוהה ונמסה בפה, עם או בלי צימוקים פריכים, ובמעטה שתי וערב של פריכות עוצמתית ואבקת סוכר למראה לבן מושלם!

 
ספר המתכונים של סילביה פינוקים מהמטבח שלי 
עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך
צילום: סילביה פינוקים מהמטבח שלי
 
 
 

למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה

  • מתכון מופלא שיציף אתכם לא רק בזכרונות מבית סבתא, אלא בטעמים נוסטלגיים נהדרים

  • גבוהה ויפה, בסיס פריך, מלית גבינה רכה ונמסה בפה, מראה לבן מושלם, לא נראה לנו שצריך יותר מזה!

שורה תחתונה: כי כמו כל דבר בחיים – יש מתכונים נצחיים שתמיד מצליחים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

הקליקו: סרטון הכנה לייב מא' על ת'  

 

עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך

עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך

מה אפשר להגיד על עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך שתחזיר אתכם לבית סבתא, ותפוצץ את הפה בטעמים נוסטלגיים נהדרים של בצק פריך נהדר ושכבת גבינה גבוהה, יציבה ויפהפייה?
ציון 4 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

המצרכים

לבצק

  • ½2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • ½1 חפיסות חמאה (150 גרם סה"כ, בטמפרטורת החדר)
  • 1 חלמון (צהוב)
  • 1 גביע שמנת חמוצה

למלית הגבינה

  • 1 גביע גבינה לבנה גדול (500 גרם)
  • ½2 גביעי שמנת חמוצה (500 מ"ל סה"כ. מסוננת מנוזלים לפחות שעתיים לפני הכנת העוגה ובטמפרטורת החדר)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 2 כפות קורנפלור

למילוי צימוקים (לא חובה)

  • 50 גרם צימוקים יבשים
  • קערה עם מים רותחים

אופן ההכנה

לבצק:

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה לעבד כמה שניות את הקמח, אבקת האפייה והסוכר, חמאה, חלמון וגביע שמנת חמוצה. לעבד לאיחוד עד לקבלת בצק נעים למגע ולא דביק
  • להעביר את הבצק למשטח מקומח, לשמן תבנית עגולה מס׳ 24, להניח נייר אפייה בתחתית ועל נייר האפייה לשטח חצי מכמות הבצק שישמש לבסיס העוגה. לאפות את הבסיס 10 דקות ב-180 מעלות טורבו עד שמשחים מעט
  • להוציא, לצקת מעל את תערובת הגבינה, ומעל לסדר את הבצק הנותר בצורת שתי וערב או לגרד את הבצק מלמעלה בפומפייה, למרוח את הבצק עם החלמון, לאפות ב-150 מעלות לא טורבו כשעה וחצי.
  • לכבות את התנור, לפתוח מעט את הדלת ולתת לעוגה להתקרר בתנור כשעה, לקרר למשך הלילה ולפזר מעל אבקת סוכר

למלית הגבינה:

  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה לשים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל, לעבד כמה שניות עד לאיחוד ולהוסיף 4 ביצים בהדרגה כל פעם אחת. להוסיף אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור ולעבד כמה שניות לאיחוד
  • מי שרוצה צימוקים בעוגה – להוסיף את הצימוקים לקערה עם מים רותחים ולהניח בצד כ-10 דקות, לסחוט את הצימוקים, לערבב עם כפית קמח ולהעביר אותם לתערובת הגבינה

הערות וטיפים

  • הסוד לעוגה גבוהה ויציבה -  לסנן נוזלים מהגבינות, שהביצים והגבינות יהיו בטמפרטורת החדר, ולאפות באפייה ממושכת לא בטורבו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך
צילום: סילביה פינוקים מהמטבח שלי
הבמה כולה שלכם:

 

הכנתי את עוגת הגבינה, יצא טעים מאוד

כוכבה גביאן

עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך
צילום: כוכבה-גביאן

 

 תודה מקסימה שכמותך

רחלי דוייב

עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך
צילום: רחל דוייב
 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?