| | | | | | | |

שוקובו אישי כשר לפסח

מתכון מושלם של שוקובו אישי כשר לפסח ונטול גלוטן שהוא פשוט חגיגת טעמים מופלאה
בהשראת: נועם זיגדון
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
מתכון שוקובו

בפסח אנחנו "נאלצים" לוותר על המון אוכל טעים שאנחנו אוהבים – לחמים פריכים, עוגות טעימות, קטניות למי שלא אוכל בחג, עוגיות מפנקות, ומה לא… כמעט להכל יש תחליפים מעולים ומיוחדים לחג, אבל בגזרת הקינוחים לא תמיד אנחנו מוצאים את המעדן המושלם שיעשה לנו חג שמח ומתוק ב-א-מ-ת.

לא עוד! הפעם אנחנו מפנקים אתכם במתכון מושלם של שוקובו אישי כשר לפסח ונטול גלוטן שהוא פשוט חגיגת טעמים מופלאה המצטיין במראה יפהפה, מרקם נפלא של תחתית שקדים טחונים עשירים בעומק טעמים ממכר, שעליה מונחת תלולית שוקולד קפוא מענג, קצפת ענוגה בניחוח וניל מטריף וציפוי פירורי שקדים קראנצ'יים בטירוף.

ביס אחד, ועוד אחד ועוד אחד, ויש לנו הרגשה שזה יהיה ה-קינוח שלכם פסח, לחול המועד וגם הרבה אחרי החג…

ספר המתכונים של נועם זיגדון

מתכון שוקובו
צילום: נועם זיגדון

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון שוקובו

שוקובו אישי כשר לפסח

מתכון מושלם של שוקובו אישי כשר לפסח ונטול גלוטן שהוא פשוט חגיגת טעמים מופלאה
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

תבנית סיליקון שקעים
תבנית אפייה בינונית
שקית זילוף

המצרכים

לכדורי שוקולד:

  • ½ קופסא שוקולד השחר (250 גרם)

לעוגה:

  • 3 ביצים ( M)
  • ½ כוס סוכר
  • מלח (קורט )
  • ½ כפית תמצית שקדים
  • 2 כוסות שקדים (טחונים)
  • 1 כף גדושה קונפלור
  • ½ שקית אבקת אפיה (5 גרם)

לקצפת:

  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף סוכר

אופן ההכנה

להכנת הכדורים:

  • נכניס ½ קופסא שוקולד השחר לשקית זילוף נמלא בתבנית סיליקון כדורים קטנים ונכניס למקפיא.

להכנת העוגה:

  • נקציף את הביצים עם הסוכר התמצית שקדים והמלח עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  • בתנועת קיפול נוסיף את הקורנפלור האבקת האפייה והשקדים הטחונים.
  • נמזוג לתבנית בינונית משומנת ונאפה בתנור שחומם מראש על 180° כ-10 דקות.
  • נקרר היטב ולאחר מכן בעזרת קורצן נקרוץ 15 עיגולים.
  • את השארית של העוגה לפורר לפרורים.

להכנת הקצפת:

  • 1 כוס שמנת מתוקה כף גדושה אינסטנט פודינג וניל 1 כף סוכר נקציף לקצף יציב.
  • על בסיס העוגייה נניח שוקולד קפוא נזלף קצפת ונגלגל בפירורים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון שקובו

מה אפשר לשים במקום קורנפלור? אני יכול להכין גם למי שלא אוכל קטניות בפסח?
קמח תפוחי אדמה.
מתכון שוקובו
צילום: נועם זיגדון

הבמה כולה שלכם:
מתכון שוקובו
צילום: שרה טובול
מתכון שוקובו
צילום: שרה טובול

"שלמותתתת תודה על המתכון!"
שרה טובול

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?