מתכון לאורז עם אטריות שתמיד מצליח

מתכון לאורז – כן, אפשר להרים גבה, אבל גם בשלנים מיומנים ומקצועיים במיוחד או אשפי מטבח מהוללים, נתקעים לפעמים במשימה שנראית כאילו הכי הכי פשוטה – איך להכין אורז מושלם?
נכון, זה מוזר, כי הדגן המהמם הזה חוצה גבולות ויבשות ומתבשל באלפי בתים בעולם ובישראל מדי יום, בצורתו הלבנה הטבעית, צהוב, אדום, עם תוספות שונות, ועדיין – לא תמיד הוא יוצא רך מספיק, לא דביק ואחד אחד כמו שאנחנו אוהבים!
אז בדיוק בשבילכם, קבלו מתכון אליפות של אורז עם אטריות שמשדרגות אותו ברמות ונותנות לו עומק טעמים וצבע מיוחד. מוסיפים קצת בצל, גזר מגורר ופטרוזיליה קצוצה, ויש לכם אחלה אחלה של מנה, שכולה מוכנה בסיר אחד עם אורז בסמטי אחד אחד.
אז… בפעם הבאה שתשאלו איך מכינים אורז לפנתאון? תזכרו שלכם כבר יש את ה-מתכון…
ספר המתכונים של אצל ברכה במטבח

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

מתכון לאורז עם אטריות שתמיד מצליח
ציוד
המצרכים
- 1 כוס אורז בסמטי
- ½ כוס אטריות
- 1 בצל
- 1 גזר
- פטרוזיליה (מעט)
- מלח (קורט)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- פלפל שחור גרוס (מעט )
- 1 כפית מרק עוף
- 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- נשרה במים קרים כוס אורז בסמטי נשטוף ונסנן.
- נטגן בסיר עם 3-4 כפו שמן בצל עם גזר גדול מגורר ונערבב עד לשקיפות.
- נוסיף את האורז, והאטריות ,מעט פטרוזיליה קצוצה ונערבב היטב.
- נתבל במלח, כפית פפריקה מתוקה, מעט פלפל שחור גרוס, .וכפית מרק עוף.
- נמשיך ונערבב עד לציפוי האורז והאטריות בתבלינים.
- נוסיף 2 כוסות מים רתוחים מהקנקן (אותו גודל כוס שהשתמשנו לאורז) ולערבב היטב.
- כשהמים מבעבעים, לכסות ולהנמיך לאש נמוכה.
- נבשל 25-30 דקות בסיר מכוסה.
הערות וטיפים
- לטעום מהמים! אם חסר מלח או תיבול תוסיפו ליפני סגירת הסיר.
- לאחר הבישול לא לפתוח את הסיר. להשאיר מכוסה עוד רבע שעה.

רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון לאורז לבן
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מתכון לאורז מתכון מאת: אצל ברכה במטבח
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם