| | | | |

בייגלה ביתי ללא גלוטן וסוכר

בייגלה ביתי מרכיבים איכותיים ובריאים, עם בצק מושלם ששווה את כל ההשקעה
בהשראת: שרית ברסקה
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
בייגלה ביתי

היום פתאום התחשק לנו להכין בייגלה ביתי או "הבייגלה של סבא" כמו שקראנו לו כשהיינו קטנים וזיכרון הטעם שלו עדיין מלווה אותנו שנים. כן, יש ימים כאלה שפתאום עולה הצורך ורך להתחבר לילדות למצוא זיכרונות טעמים…

אז הנה הוא, מתכון בריא ומופתי של בייגלה ביתי ללא גלוטן וללא סוכר, עם טעם מופלא של פעם, המתאים גם לטבעונים, אבל ממש לא רק..

בייגלה ביתי עשוי מרכיבים סופר איכותיים ובריאים, עם הבצק מושלם שדורש קצת סבלנות, אבל שווה את כל ההשקעה, כי בסוף מקבלים מאפה יפהפה במרקם רך בטירוף עם מעטה קשיח ושחום יותר מעל ושומשום מתפצפץ  לעומק טעמים נוסף.

עם גבינות, ממרחים, סלטים רעננים בייגלה ביתי יהיה ליווי מושלם וטעים במיוחד לארוחות בקר או ערב מצוינות, כמו גם לכל ארוחה קלילה אחרת…

ספר המתכונים של שרית ברסקה

בייגלה ביתי
צילום: שרית ברסקה

למה באמת כדאי לכם: בייגלה ביתי

 

  • בייגלה ביתי מושלם לארוחות בקר או ערב מצוינות, כמו גם לכל ארוחה קלילה אחרת…
  • בייגלה ביתי עשוי מרכיבים סופר איכותיים ובריאים, עם הבצק מושלם שדורש קצת סבלנות, אבל שווה את כל ההשקעה
  • מאפה יפהפה במרקם רך בטירוף עם מעטה קשיח ושחום ומעל שומשום מתפצפץ  לעומק טעמים נוסף

שורה תחתונה: עם גבינות, ממרחים, סלטים רעננים בייגלה ביתי יהיה ליווי מושלם וטעים במיוחד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים?
בייגלה ביתי

 

בייגלה ביתי

בייגלה ביתי ללא גלוטן וסוכר

בייגלה ביתי מרכיבים איכותיים ובריאים, עם בצק מושלם ששווה את כל ההשקעה
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרית ברסקה

המצרכים

  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3 כפות שומשום
  • 2 כפות שמן MCT
  • 1 כפית קסנטאן גאם
  • 4-5 כפות מים פושרים (להרגיש את אחידות הבצק)
  • 1 כף חומץ תפוחים

אופן ההכנה

  • מניחים בקערה את החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את המרכיבים הנוזליים ולשים עד לקבלת עיסה נוחה ולא דביקה.
  • על תבנית יוצרים צורות בייגלים או מקלות (אפשר להרטיב מעט את הידיים, יותר נוח כשעובדים עם הבצק בצורות). מפזרים שומשום לקישוט ואפשר גם מעט מלח גס .
  • מכניסים לתנור לאפיה של 20 דקות או עד להשחמה (לא לשרוף) בטמפרטורה של 170 מעלות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: בייגלה ביתי

האם השמן MCT דומיננטי בטעם? ממש אין לו טעם, שמן נטרלי לחלוטין
למה מיועד החומץ? תורם למרקם ולנפח. חומץ תפוחים מסייע לחיזוק הבצק, הופך אותו לקפיץ יותר בצורה של הלחם הרגיל ומאפשר לתפוח אותו הרבה יותר בקלות. לכן אני משתמשת איתו בעיקר להכנת לחם לחמניות בייגלים
מה מחליף את הקאסטן? אפשר פסיליום המרקם יוצא קצת שונה אבל עדיין טעים מאוד. אבקה אפיה לא מחליפה את הקאסנטן שהוא עוזר לחיבור ולמיצוק לא רק לנפח.
מה זה קאסטן? הקאסנטן הוא חומר מייצב ונותן נפח באפיה ללא גלוטן כאילו מחליף קמח במתכון הזה הוא חיוני
אפשר שמן זית במקום שמן? אפשר. רצוי שיהיה שמן זית כבישה קרה

הבמה כולם שלכם:

נחמד מאוד

בקי יחזקאל

בייגלה ביתי
צילום: בקי יחזקאל

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…

עוד מתכונים מעניינים באתר

חזה עוף בתנור או על הפלנצ'ה

מתכון סלט בורגול עשיר

בורקס דפי אורז ללא גלוטן

סלט חסה מרענן ודל קלוריות

צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר! 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?