| | | |

פרגית במחבת עם שעועית ירוקה מוקפצת

מכינים בקלילות פרגית במחבת עם שעועית ירוקה מוקפצת ואורז בסמטי. מנה שלמה ומלאה בחלבון וטעם!
בהשראת: מרי שרעבי
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
פרגית במחבת

נכון שגם אתם הייתם מעדיפים גם לאכול בריא וגם לאכול טעים? גם להכין בקלות מנה מנצחת ומשביעה, וגם שתהיה אהובה על כל המשפחה?

אז למה אתם מחכים? היום מכינים באמת בקלילות פרגית במחבת עם שעועית ירוקה מוקפצת ואורז בסמטי. נכון, זה נראה המון עבודה, אבל בתכלס, כל מה שצריך הוא להקפיץ פרגית במחבת בתיבול מעולה, לבשל 5 דקות בלבד שעועית ירוקה מוקפצת ועסיסית ולצרף סיר מהביל של אורז בסמטי רך וחם.

התוצאה: מנה שלמה ומלאה של פרגית במחבת מלאת חלבונים וטעם עשיר, שעועית ירוקה מוקפצת עם שומשום קראנצ'י מעל ומנת אורז נהדרת עם בצל מטוגן מתקתק.

ספר המתכונים של מרי שרעבי

פרגית במחבת
צילום: מרי שרעבי

למה באמת כדאי לכם: 

 

  • מנה שלמה ומושלמת של פרגית במחבת עם שעועית ירוקה מוקפצת ואורז בסמטי
  • ארוחת צהריים קלה ומשביעה של פרגית במחבת בתיבול מעולה,  שעועית ירוקה מוקפצת ועסיסית וסיר מהביל של אורז בסמטי רך

שורה תחתונה: גם בריא, גם טעים, אז לא נכין?

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? 

פרגית במחבת

פרגית במחבת עם שעועית ירוקה מוקפצת

מכינים בקלילות פרגית במחבת עם שעועית ירוקה מוקפצת ואורז בסמטי. מנה שלמה ומלאה בחלבון וטעם!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: מרי שרעבי

המצרכים

  • לסטייק פרגית במחבת:
  • סטייק פרגית
  • כף מרק עוף
  • כפית פלפל גרוס
  • כפית פפריקה
  • כפית כמון
  • 4 שיני שום כתושות
  • קורט מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • לאורז לבן:
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 4 כפות שמן
  • בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 3 כוסות מים
  • מלח
  • לשעועית:
  • שקית שעועית קפואה
  • 3 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • שומשום

אופן ההכנה

  • לסטייק פרגית במחבת:
  • ננקה את השומן הלבן של הסטייק פרגית ונשטוף היטב במים רותחים לפחות 4 פעמים. לאחר השטיפה היסודית נסנן היטב ממים וננגב בנייר מגבת.
  • נשים את הנתחים בקערה ונערבב היטב עם כל התבלינים והשמן. נחמם מחבת ונצרוב מכל כוון בערך 5 דקות
  • לאורז לבן:
  • נשטוף היטב את האורז ונניח במסננת עד להתייבשות מוחלטת. בסיר עם 4 כפות שמן נטגן בצל חתוך, נוסיף את האורז לעוד 3 דקות ונוסיף 3 כוסות מים ומלח.
  • כשהמים הגיעו לרתיחה נוריד את הלהבה לנמוכה ונכסה את הסיר במכסה עד שכל המים מתאדים. נכבה את הגז ונשאיר לעוד 5 דקות מכוסה לפני ההגשה. אפשר לתבל בכל תיבול שכל אחת אוהבת
  • לשעועית:
  • נשטוף היטב את השעועית, נניח במסננת עד שלא יהיו מים, ננגב במגבת ונחמם 3 כפות שמן זית במחבת. נוסיף פלפל שחור גרוס ומלח גס, נקפיץ את השעועית במשך 5 דקות סה"כ ונפזר שומשום דקה לפני כיבוי האש. השעועית צריכה להיות טיפה קשה ולא מושית
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

פרגית במחבת
פרגית במחבת. צילום: מרי שרעבי
פרגית במחבת
שעועית ירוקה מוקפצת. צילום: מרי שרעבי
פרגית במחבת
אורז בסמטי. צילום: מרי שרעבי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: מרי שרעבי

מוזמנים לעקוב בקבוצתה “מלכות המטבח ביחד”

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?