מטבוחה מרוקאית קלאסית
מתכון אחר לא תצטרכו. המדריך המלא איך להכין מטבוחה מרוקאית קלאסית משגעת, תסתכלו בתמונות, תעקבו אחרי ההוראות, תקראו את התשובות לשאלותיכם, ותהנו ממטבוחה מרוקאית משגעת שכל המשפחה תאהב!
מהיום לא צריך לצאת למכולת או לסופר בכדי לקנות מטבוחה טובה לאכול לבד או לשלב עם הארוחה . כי בינינו אין כמו האוכל הביתי, ובמיוחד כאשר אותו אוכל נעשה במקצועיות רבה אז בכלל אין מה להשוות.
לא תאמינו כמה קל להכין, מספר שלבים פשוטים, וחסכתם לעצמכם טיול לסופר וכסף, וקיבלתם מטבוחה מושלמת שגם ככה אין איפה לקנות כמוה. פשוט ללקק את האצבעות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
ציוד
המצרכים
- 2 קילו עגבניות
- 3 פלפלים (חריפים)
- 1 פלפל (מתוק)
- 4 שיני שום
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- ½1 כפות פפריקה מרוקאית
- ¾ כוס שמן
אופן ההכנה
- משרים עגבניות במים חמים
- מוציאים את העגבניות מהמים מקלפים וחותכים לקוביות ומכניסים לסיר.
- מוסיפים את השום ( 3 שיני שום כתושות ושן שום אחת חתוכה לקוביות).
- מוסיפים כפית סוכר ומבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים (כמעט שעה).
- מטגנים את הפלפלים שמים בשקית ומקררים.
- לאחר מכן מקלפים אותם וחותכים לריבועים.
- אחרי שהעגבניות מתבשלות שעה מוסיפים את הפלפלים, מלח, פפריקה מרוקאית ואת השמן.
- מערבבים ומבשלים עוד 20 דקות.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: מטבוחה
יש רק אפשרויות, נכון? בלי גמבה ופפלפל גרין? (חוץ מהפלפל החריף והקלוי)? רק מגבניות – מי שלא אוהב אוכל חריף יכול להוסיף גמבה מתוקה במקום פלפל חריף. |
לבשל את העגבניות ללא שמן? לתת לנוזלים להתאדות ורק בשלב הסופי להוסיף שמן צריך מידי פעם לערבב כדי שלא ידבק לסיר. |
על איזה אש לבשל? אש בינונית, הבישול הראשוני לקח כמעט שעה ואחרי הוספת התבלינים עוד 20 דקות. |
למה מוסיפים סוכר? צריך סוכר תמיד בעגבניות לנטרל חומציות. |
אפשר פשוט לגרד את העגבניות בפומפייה ולקצר תהליכים? לא, זה משנה את המרקם של המטבוחה. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה רבה יצא …מעדן!""
סיגלית עמר גאוי
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין טעים ומפנק מהמטבח המרוקאי – מסכימים? קבלו קורס מזורז איך לבשל כמו סבתא מרוקאית
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגיות מרוקאיות הכי טעימות
- סלט מטבוחה מטריף וקל
- דג מרוקאי חריף מהיר וטעים
- 30+ עוגיות מרוקאיות ועוד למימונה
- מתכון לקציצות בשר של סבתא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים מרוקאים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מטבוחה מתכון מאת: הילה לוי אלון
אין שום צורך לשים סוכר. צריך להוסיף את העגבניות אחרי השמן. ככה הן מתקרמלות ונעשו. יותר מתוקות.
היי ניבה! תודה רבה על התגובה שלך 🙂
אנחנו שמחים לדעת שטעים לך גם בלי סוכר. האמת היא שאולי לא כל אחד יתחבר, כי זה בעיקר תלוי בסוג העגבניות. בנוסף, אפשר להחליף את הסוכר הלבן בכפית מייפל טבעי. יש מי שאוהבים את המתיקות הנוספת מפני שהיא מאזנת בצורה נפלאה את החומציות של העגבניות.
שאלה:
כמה זמן ניתן לשמור במקרר ?
המטבוחה נשמרת 3-4 ימים במקרר ועד חודשיים במקפיא.
המטבוחה יצאה טעימה וחריפה אש
שמחים שאהבת דפנה, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
להכניס פלפלים מטוגנים רותחים לשקית פלסטיק לקירור? החום שלהם לא יחורר את השקית?! את בטוחה שזה רעיון טוב?
.מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון, סוגרים אותה למחצה ומצננים. לא קורה כלום