חזה עוף בתנור עם ירקות קל ובריא
הדבר הכי "קשה" במתכון המושלם הזה של קוביות חזה עוף וירקות צלויים בתנור, יהיה לחתוך את הירקות, אה.. לא, אולי בעצם הכי קשה יהיה להשאיר גם לאחרים… כי היום אתם הולכים להפתיע אפילו את עצמכם עם מתכון לחזה עוף בתנור קליל ומהמם המלווה בשפע ירקות שמכינים בקערה אחת, אופים בתבנית אחת, ומקבלים מנה אליפות אחת ויחידה מיוחדת במינה.
לארוחת צהריים או ערב משובחת תנחת לכם על הצלחת מנה פשוט מנצחת של קוביות חזה עוף בתנור עסיסיות ורכות, שפע ירקות צלויים, כמו פלפל כתום, קולורבי, פרחי כרובית וברוקולי, זוקיני ובצל, ומעל כל השלמות הזו מרינדה משגעת של סילאן מתקתק, שום ריחני ועשבי תיבול עשירים בטעם.
אורז לבן או סלט גדול בצד, ויש לכם ארוחה נפלאה לכל המשפחה שמוכיחה שאוכל פשוט וקלאסי הוא הכי טעים, הכי מזין, והכי קל שיש!
חזה עוף בתנור עם ירקות קל ובריא
המצרכים
- 1 קילו חזה עוף (חתוך לקוביות)
- ירקות שאהובים עליכם (חתוכים)
- 1 פלפל כתום (חתוך לקוביות)
- 1 קולורבי (קלוף חתוך לקוביות)
- ½ כרובית (חתוכה לפרחים קטנים)
- 2 ראשי ברוקולי (החלק של הפרחים חתוכים לפרחים קטנים)
- 1 זוקיני (שטוף וחתוך לחצאי עיגולים)
- 1 בצל (חתוך לקוביות)
לתמיסה:
- ⅓ כוס מים
- 4 כפות שמן זית
- 3 שיני שום
לרוטב:
- מיץ לימון (מלימון אחד)
- 2 כפות סילאן טבעי
- עשבי תיבול יבשים בסגנון פרובאנס או איטלקי (אם יש עשבים טריים כגון: אורגנו טימין, בזיליקום וכו' ניתן להחליף טרי במיובש ולקצוץ דק)
- 2 כפות תערובת תבלין עוף
- 1 כף תערובת תבלין שווארמה
- מלח הימלאיה ורוד (לפי הטעם)
- פלפל שחור גרוס (מעט)
להגשה:
- טחינה וסילאן טבעי
- עלי פטרוזיליה (מעט קצוצים )
אופן ההכנה
- מחממים תחילה תנור על חום של 200 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את החזה עוף, ירקות, ואת חומרי התמיסה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומערבבים בשנית.
- מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה משטחים ומכסים בנייר אפיה ומעליו נייר כסף.
- מכניסים לתנור לחצי שעה - פותחים את התנור מוציאים את הכיסוי ומנמיכים את חום התנור ל 180 מעלות ל20 דקות נוספות.
- מגישים בזילוף של טחינה, סילאן, ופטרוזיליה קצוצה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על חזה עוף בתנור עם ירקות – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.