| | | | | |

עוגיות סולת עם תמרים נוסטלגיות

מבצק סולת דחוס ומגולגל שבין שכבתיו מתכרבל במילוי תמרים בניחוח הדרים, ומעל מזוגגים בסירופ מתוק ומבריק.
בהשראת: אבי שריד
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
מתכון עוגיות סולת

עוגיות סולת עם תמרים – או מקרוד – עוגייה תוניסאית קטנה ומשגעת שמלאה בזיכרונות ילדות ובנוסטלגיה.

מתכון לעוגיות מקרוד מבצק סולת דחוס ומגולגל שבין שכבתיו מתכרבל במילוי תמרים בניחוח הדרים, ומעל מזוגגים בסירופ מתוק ומבריק. אנחנו מכורים לעוגייה הזו!

ספר המתכונים של אבי שריד

מתכון עוגיות סולת
צילום: אבי שריד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגיות סולת

עוגיות סולת עם תמרים נוסטלגיות

מבצק סולת דחוס ומגולגל שבין שכבתיו מתכרבל במילוי תמרים בניחוח הדרים, ומעל מזוגגים בסירופ מתוק ומבריק.
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: אבי שריד

ציוד

מחבת

המצרכים

  • 1 קילו סולת
  • ½1 כוסות שמן חם
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 5 כפות אבקת סוכר
  • 1 חבילה תמרים בוואקום

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • מכניסים קילו סולת בקערה ומוסיפים כוס וחצי שמן חם.
  • מוסיפים שקית אבקת ווניל ו5 כפות אבקת סוכר ומערבבים היטב.
  • מוסיפים מים פושרים ומעבדים את הבצק עד לקבלת בצק רך וקל לעבודה.
  • מחממים תמרים במחבת ומוסיפים מעט שמן ומים חמים, על אש נמוכה.
  • לוקחים חלק מהבצק ומשטיחים אותו עם מערוך.
  • עושים מלבן בגוגל 15+40 מורחים את התמרים ומגלגלים.
  • חותכים באלכסון עם סכין רטובה במים חמים.
  • מטגנים בשמן עמוק וחם ולא נוגעים בעוגייה עד שנקבל צבע בלונדיני.
  • מכינים סירופ ושופכים על העוגיות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון עוגיות סולת
צילום: אבי שריד

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגיות סולת מתכון מאת: אבי שריד

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?