Go Back
מתכון לחזה עוף בתנור, חזה עוף בתנור

חזה עוף בתנור עם ירקות קל ובריא

מתכון לחזה עוף בתנור קליל ומהמם המלווה בשפע ירקות שמכינים בקערה אחת.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: ליאת דוד

המצרכים

  • 1 קילו חזה עוף (חתוך לקוביות)
  • ירקות שאהובים עליכם (חתוכים)
  • 1 פלפל כתום (חתוך לקוביות)
  • 1 קולורבי (קלוף חתוך לקוביות)
  • ½ כרובית (חתוכה לפרחים קטנים)
  • 2 ראשי ברוקולי (החלק של הפרחים חתוכים לפרחים קטנים)
  • 1 זוקיני (שטוף וחתוך לחצאי עיגולים)
  • 1 בצל (חתוך לקוביות)

לתמיסה:

  • כוס מים
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום

לרוטב:

  • מיץ לימון (מלימון אחד)
  • 2 כפות סילאן טבעי
  • עשבי תיבול יבשים בסגנון פרובאנס או איטלקי (אם יש עשבים טריים כגון: אורגנו טימין, בזיליקום וכו' ניתן להחליף טרי במיובש ולקצוץ דק)
  • 2 כפות תערובת תבלין עוף
  • 1 כף תערובת תבלין שווארמה
  • מלח הימלאיה ורוד (לפי הטעם)
  • פלפל שחור גרוס (מעט)

להגשה:

  • טחינה וסילאן טבעי
  • עלי פטרוזיליה (מעט קצוצים )

אופן ההכנה

  • מחממים תחילה תנור על חום של 200 מעלות.
  • מערבבים בקערה גדולה את החזה עוף, ירקות, ואת חומרי התמיסה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומערבבים בשנית.
  • מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה משטחים ומכסים בנייר אפיה ומעליו נייר כסף.
  • מכניסים לתנור לחצי שעה - פותחים את התנור מוציאים את הכיסוי ומנמיכים את חום התנור ל 180 מעלות ל20 דקות נוספות.
  • מגישים בזילוף של טחינה, סילאן, ופטרוזיליה קצוצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.