מתכון לחזה עוף במרינדה קלה וטעימה
חזה עוף עסיסי מתחיל כבר בתצורת האחסון שלו ובשלב ההפשרה. חזה עוף הוא אחד המאכלים המזינים והקלים להכנה והוא משתלב באופן מושלם עם כל פחמימה, כמו אורז, תפוחי אדמה ופסטה.
לאקסטרא עסיסיות מומלץ להשרות חזה עוף במרינדה במשך כמה שעות (לפחות שעה, אך מומלץ אפילו עד יום!). ניתן להכין חזה עוף במחבת או לצלות בתנור, כך או כך מתכון לחזה עוף מובחר תלוי בכמה דברים שכדאי לשים אליהם לב.
קבלו 4 טיפים של פרח גבסו, בשלנית בחסד ומנהלת קבוצה עם יותר מ-20 אלף חברים, שייתנו לכם מנה מובחרת של נתחי עוף ובסופם יש גם מתכון חזה עוף במרינדה בצורת קוביות הכולל גם מרינדה לחזה עוף קלה טעימה שילדים יאהבו במיוחד!
📌 1. איך לשמור ולהפשיר:
כדאי שתמיד יהיה בהקפאה נתחים של חזה עוף. ואת ההפשרה לעשות לילה לפני בצורה מבוקרת במקרר (חשוב!), למחרת נשאר רק לחתוך לקוביות או פרוסות, לשחק עם הטעם ולבחור איזו תוספת שרוצים.
📌 2. מרינדה – לא למהר ולא לוותר
על מנת לקבל חזה עוף עסיסי ולא יבש, מומלץ מאוד להשרות אותם עם מרינדה ולהכניס למקרר ומה שנשאר זה להקפיץ/לבשל/לטגן/לשפד ולהנות ממנה מושלמת בכלום מאמץ. המרינדה חשובה לא פחות אם מכינים נתח שלם, כדאי אז לחרוץ קווים באלכסון וככה הנוזלים יחדרו פנימה.
איזו מרינדה? שאלה טובה. יש כמה וכמה סוגים. מרינדת בריין (תמלחת בעברית) שמכינים עם קערת מים ומלח ביחס 5:1, לקערה מוסיפים את התיבול המועדף ומשרים. מרינדת תפוזי הדר שמבוססת על מיץ תפוזים ולימון היא תמיד אופציה, כמו גם שילוב של חרדל עם מעט מים, שום, דבש למתיקות ורוטב סויה. אישית אנחנו מאוד אוהבים פשטות, ואין קל וטעים כמו חזה עוף במרינדה כמו זו שמחכה לכם במתכון למטה.
כמה זמן? שאלה מעולה. לפחות, יש שממליצים להשרות ליום שלם לפחות, ועד ליומיים. מניסיוננו אפשר להשרות את העוף לפני הצלייה או האפייה כ-30 דקות עד 60 דקות (קשה להמליץ על פחות אז אל תמהרו) ולקבל תוצאה נפלאה, רק כמובן שכל שמשרים לזמן יותר ארוך התהליך מבטיח נתח עסיסי יותר ששומר את הנוזלים בתוכו וסופג את הטעמים מהתיבול שבחרתם.
📌 3. הכי חשוב: איך לא לייבש
לא משנה מה החלטתם להכין, כל עוד לא דילגתם על שלב ההשריה, מובטח לכם חזה עוף במרינדה עסיסי כל עוד כמובן נמנעים מבישול יתר. אל תבשלו את העוף יותר מידי. חזה עוף מתבשל מהר, במיוחד אם הוא חצוי. איך יודעים כמה זמן? מחממים מחבת עם מעט שמן וכשהיא חמה מאוד מניחים את החזה, כשצד אחד מלבין לגמרי להפוך אותו לצד השני, לצרוב במשך כמה דקות ואז להוציא. ניתן גם לשפוך מעל את מה שנשאר מהמרינדה בקערה.
טיפ אנדררייטד הוא השימוש במד חום, לא חובה כמובן, אך אם מפסיקים מיידית את הבישול,טיגון או אפייה ברגע שהחום בחלק הכי עבה של העוף מגיע ל 75 מעלות, נמנעתם מייבוש המנה, ותוכלו להגיש נתח עסיסי ומפנק, ולא סולייה או קרטון בטעם עוף.
חזה עוף בתנור צלוי גם יוצא מצויין, אך חשוב לעטוף את התבנית ברדיד אלומניום או בשקית קוקי, ואפשר תמיד לצרוב במחבת דקה או שתיים ורק אז להעביר לתנור חם ל-6-8 דקות (תלוי בעובי הנתח.)
📌 4. להגיש, ומהר
לנתח חזה עוף יש נטייה להתייבש אחרי טיגון ולכן רצוי להכין ממש צמוד להגשה. ובמידה ומחממים יום למחרת אז להיזהר שלא יתבשל שוב. פרגיות עוף למשל שומניות ועסיסיות יותר ונשארות כאלו זמן ארוך יותר אחרי ההכנה.
שמרו אותו >> מתכון לפרגיות: 10 מתכונים עם פרגיות קלים ומיוחדים!
יתרון גדול של חזה עוף במרינדה עסיסי וטעים זה שהוא משתלב באופן מושלם עם כל מנת פחמימה.. אז בין אם תבחרו באורז פרסי, פסטה, תפוחי אדמה/ואפילו מאפים בתנור. בחרתם נכוןו!
אוסף מומלץ >> 29 מתכונים לתפוחי אדמה בתנור שכל אחד חייב להכיר
למדתם והחכמתם? בואו נתרגל:
חזה עוף במרינדה קלה וטעימה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל
מצרכים
- ½ קילו חזה עוף נקי מעצם וסחוס חתוך לקוביות
למרינדה
- 1 כוס קטשופ
- 4 כפות גריל עוף
- ¼ כוס צ׳לי מתוק
- פלפל שחור מעט
לרוטב
- 3 כפות שמן
- 1 בצל גדול פרוס
- 3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות. בשלות חתוכות לקוביות
- מלח מעט
אופן הכנה
- מערבבים את כל מצרכי המרינדה בקערה ומשרים את חזה העוף במקרר במשך כמה שעות.
- מחממים מחבת שטוחה, מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים עגבניות ומלח וממשיכים לטגן כמה דקות.
- מוסיפים את נתחי חזה העוף ומטגנים בחום בינוני עד להשחמה.
איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.
מקור: חזה עוף במרינדה – פרח גבסו | לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב בקבוצתה: במטבח עם פרח