| | | | |

מאפינס ברוקולי בתנור (מיני פשטידות ברוקולי)

מאפינס ברוקולי בתנור בגרסת פרווה ירכיבו לכם יופי של ארוחת ערב קלה, מהירה וסופר בריאה ב-5 דקות. שובבים וקטנים, אישיים וקלילים יבואו נהדר לצד מתבלים או גבינות וסלט עשיר
בהשראת: מירי גולני
ציון 5 על ידי דירוג אחד
ברוקולי בתנור

זה לא שבוע חדש בלי ההתלבטות הקבועה מה להכין לארוחת ערב… במיוחד אם מחפשים משהו בריא! אז אספנו את 5 המתכונים לארוחת ערב בריאה הכי מגוונים, מעניינים וטעימים במיוחד! ממאפינס ברוקולי מפנק, לפסטרמה ביתית פי 10 טעימה מהקנוי. קיש ברוקולי, סלמון ב-2 מרכיבים ובורקס פיצה דיאטטי ומפתיע. מקווים שתיהנו!

1. מחפשים להתפנק על נשנוש קליל וטעים מבלי רגשות אשם נלווים עם כל ביס? קבלו מתכון למאפינס ברוקולי בריאות וטעימות שאין מי שלא יאהב. את מרבית העבודה יעשה התנור ותהנו ממנה קלילה וטעימה בלי כל הקלוריות המיותרות!

ברוקולי בתנור

מאפינס ברוקולי בתנור (מיני פשטידות ברוקולי)

מאפינס ברוקולי בתנור בגרסת פרווה ירכיבו לכם יופי של ארוחת ערב קלה, מהירה וסופר בריאה ב-5 דקות. שובבים וקטנים, אישיים וקלילים יבואו נהדר לצד מתבלים או גבינות וסלט עשיר
באדיבות: מירי גולני

מצרכים

  • 1 שקית ברוקולי של סנפרוסט 800 גרם
  • 4 ביצים
  • 4 כפות מיונז
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 5 כפות קמח תופח
  • קורט מלח וקורט פלפל שחור

אופן הכנה

  • מפשירים את הברוקולי כ-3 דקות במיקרוגל עד שמתרכך.
  • מאחר ומכינים כמאפינס אישיים חותכים את הברוקולי לחתיכות קטנטנות. אם אופים בתבנית חד פעמית מאלומיניום (26) חותכים לחתיכות בגודל בינוני, אך אין צורך לחתוך לחתיכות קטנטנות.
  • מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. יוצקים ל-22 תבניות מאפינס מסיליקון ואופים כ-30 דקות בחום 175מעלות. בודקים שיוצא קיסם יבש.
  • בזמן האפייה ניתן לפזר מעט פירורי לחם למעלה זה יוצא מאוד יפה

טיפים והערות

  • להגשה אפשר להעביר על מאפין לעטרות נייר בגודל 4
  • התערובות מתאימות גם לאפייה בתבנית חד פעמית בגודל 26
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. מי אוהב פיצה? מי אוהב בורקס? מי אוהב ליהנות מכל העולמות ולהתענג על שילוב מושלם של בורקס פיצה שהוא לא רק טעים בטירוף אלא גם דיאטטי? עשוי מדפי אורז קריספיים ומתפצפצפים, רוטב עגבניות עשיר ומראה שחום ומגרה – בורקס פיצה הוא ארוחה חלבית קלילה מעולה לצד סלט, ביצה ומתבלים טעימים

בורקס פיצה ללא גלוטן

בורקס פיצה ללא גלוטן

בורקס? פיצה? לא צריך להתלבט, אלא פשוט להכין בורקס פיצה נטול גלוטן נוטף פריכות מושלמת וקראנצ'יות מתפצפצת בכל ביס. מושלם לכל ארוחת ערב, לחג שבועות ולפינוק משפחתי טעים!
באדיבות: Mari נטול גלוטן

מצרכים

  • 1 כוס קמח תמי תופח או תמי הכתום +1 כפית אבקת אפיה
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת גס
  • 60 גרם גבינה מלוחה מגוררת גס
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • 3 כפות גבינת נפוליאון עם זיתים
  • 1 חלמון ביצה

אופן הכנה

  • במעבד מזון או במקסר עם וו גיטרה יש לערבל את כל החומרים עד קבלת בצק. להוריד לנייר אפיה ולגלגל בעדינות את הבצק ולהכניס לשעה למקר. לאחר כשעה יש לחלק את הבצק לשני חלקים, ופה ניתן להכין ב-2 אפשרויות:
  • 1. לגלגל את הבצק לרולדה, לפרוס לפרוסות וטיפה לשטח, למרוח חלמון ביצה מהול בכמה טיפות שמן ולקשט בשומשום או
  • 2.לרדד כל חלק על נייר אפיה, למרוח רוטב פיצה, לגלגל לרולדה (ניתן לשים במקפיא כעשרים דקות) ולפרוס לפרוסות, להניח על נייר אפיה, למרוח ביצה טרופה ולפזר מעל שומשום למי שאוהב
  • להכניס לתנור ולאפות ב200 מעלות עד הזהבה יפה
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

3. שלמות של בריאות – מתכון פשטידת ברוקולי פרווה ללא גלוטן ומוצרי חלב , עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים, ובטעמים מעלפים וממכרים! ההכנה קלילה, מראה כובש, וארומה אקזוטית של חלב קוקוס – ויש לכם ארוחת ערב בריאה, מזינה, משביעה, והכי חשוב – טעימה ברמות אחרות!

פשטידת ברוקולי

פשטידת ברוקולי פרווה טעימה ובריאה

מתכון קליל של פשטידת ברוקולי דלת פחמימה, אבל עשירה בחלבון ובטעם סוחף של ירק עסיסי, קוקוס אקזוטי ותחתית בצק מקמח חומוס עשיר! ארוחת ערב מושלמת לצד גבינות, מתבלים וירקות
באדיבות: עידית מרום

מצרכים

  • 400 גרם ברוקולי לפרק לפרחים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים פרוסים לטבעות דקות פרוסים לטבעות דקות
  • 5 ביצים
  • 1 כוס נוזל קוקוס ארוי די הירוק מומלץ
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1 כפית אבקת אפיה

אופן הכנה

  • לפרק את הברוקולי לפרחים ולאדות קלות במים רותחים, לטגן עד הזהבה עם שמן זית את הבצלים הסגולים
  • לטרוף בקערה את הביצים, נוזל הקוקוס, אגוז המוסקט והמלח והפלפל.
  • להוסיף את הבצל המטוגן, קמח חומוס ואבקת אפייה
  • לסדר את פרחי הברוקולי בתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות
  • לשפוך את הבלילה מלמעלה וליישר. לאפות על חום של 170 מעלות כ-30-40 דקות עד שהפשטידה מזהיבה יפה.

טיפים והערות

  • אפשר קמח קינואה /קמח כוסמין מלא, אבל אז הפשטידה לא תהיה דלת פחמימה.
  • חלב קוקוס הוא הכרחי במתכון יש לו גם תפקיד שומני וגם נוזלים
  • אפשר גם עם ברוקולי קפוא. פשוט להפשיר במים רותחים כמה דקות, לסנן טוב טוב ולהמשיך כרגיל עם המתכון
  • אפשר להחליף את הברוקולי בתרד וייצא גם מעולה!
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

4. לא מעבירים יום שישי בלי ארוחת דגים מלאה ומשביעה שתרשים את כולם. אז תפשירו את ה‎ס‎למון ותפשילו את השרוולים ובואו נכין – מתכון לסלמון מושלם לשישי שצולים בתנור עם רוטב משגע השומר על תוצאה עסיסית ומלאה בטעם עדין ומענג של סל‎מון.

סלמון

סלמון מושלם לשישי

סלמון מושלם לשישי שצולים בתנור עם רוטב משגע השומר על תוצאה עסיסית ומלאה בטעם עדין ומענג של סל‎מון.
באדיבות: מורן בלאוס

מצרכים

  • חרדל דיז'ון
  • מיץ לימון טרי
  • פטרוזיליה
  • 3 שיני שום קצוצים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן הכנה

  • נחמם את התנור לחום של 160 מעלות מראש.
  • נניח את הסלמון בתבנית ונערבב בקערה את כל המרכיבים, ואז נטפטף מהתערובת מעל לדגים.
  • נשרה את הדגים עם הרוטב במשך עשר דקות
  • לאחר שסיימנו השרייה, נכניס את הסלמון לאפייה בחום 16 מעלות למשך 15-20 דקות בערך.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכוני ארוחת ערב במרחק לחיצה אחת

5. לא רק אתם! גם לנו נמאס מהפסטרמה שקונים בסופר. אז במקום לחשוב פעמיים לפני שקונים, מכינים פסטרמה הודו קלה וטעימה בבית ונהנים מכריכים טעימים עוד יותר! מתכון פשוט ביותר בשילוב תיבול משגע וכל אחד יכול להכין

פסטרמה ביתית

פסטרמה ביתית קלה להכנה

בציפוי חרדל דבש טעים!

מצרכים

  • 750 גרם חזה הודו או חזה עוף עד 1 ק"ג
  • 3 כוסות מים 720 מ"ל
  • 3 כפות שטוחות מלח

לציפוי:

  • 1 כף חרדל גרגירים
  • 2 כפות דבש
  • 1 ½ כפות שמן זית
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוקה
  • 1 כף פפריקה שטוחה

אופן הכנה

  • נשרה את חזה ההודו או עוף במים עם מלח במשך לילה – המים אמורים לכסות את הנתח.
  • אחרי השרייה, נוציא את הנתח מהמים ונשטוף במי ברז. נייבש בעזרת מגבות נייר. מחממים תנור ל-200 מעלות (חשוב שהוא יהיה חם!)
  • בינתיים ניקח תבנית קטנה ונערבב בקערית את כל חומרי הציפוי.
  • נמרח את הציפוי על הנתח מכל הכיוונים, ואז נניח ישירות על התבנית ונכניס לתנור לרבע שעה.
  • נכבה את התנור עם בשר בפנים ונשאיר אותו להתקרר לחלוטין. עדיף לעשות בערב כך שאפשר להשאיר בתנור עד הבוקר.

טיפים והערות

טיפים להצלחה
  • אפשר לשלב בציפוי כל מה שאוהבים.
  • חשוב לא לדלג על שלב ההשרייה כי הבשר עלול לצאת תפל מבפנים
  • חזה הודו מאוד עדין ומתייבש בקלות, לכן משתדלים לא להשאיר את הפסטרמה יותר מדי זמן בתנור.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

יש לכם שאלות על אחד מתכוני ארוחת ערב באוסף? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements