| | |

צלעות בקר עם לוביה עסיסית

מתכוננים לארוחת ראש השנה? הכינו בקלות את המנה האולטימטיבית והכי חגיגית על השולחן - צלעות בקר עם לוביה עסיסית, רכה ונמסה בפה שתזכה אתכם בטעמים מופלאים וממכרים
בהשראת: אבי שריד
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
צלעות בקר

מתכוננים לארוחת ראש השנה? אין ולא תהיה כמו ה-מנה האולטימטיבית לחג מאשר צלעות בקר עם לוביה עסיסית, רכה וחגיגית, שבטח זכיתם לאכול לא פעם בבית סבתא ולהתמכר בעונג, והפעם תוכלו להכין בעצמכם בקלי קלות.

המנה היפה והקלה הזו מכילה בשלמות צלעות בקר בשרניות, נמסות בפה ונוטפות עסיסיות ומעליהן נחים להם בשיא הרכות והיופי גרגרי לובייה (רוביא) – השעועית עם העין השחורה, בעלת טעם אגוזי מופלא המסמלת עושר ושפע, שנהוג לאכול אותה בראש השנה ובזכותה גם תוכלו לברך "שירבו זכויותינו ותלבבנו" בסדר הברכות המסורתי.

שימו לב, לובייה היא שעועית עם "עין" שחורה. ניתן לקנות אותה טרייה, ירוקה וארוכה ואז לקלף ולבשל או להקפיץ בלי צורך להשרות, או לקנות יבשה ואז יש להשרות במים למשך לילה ולבשל בישול קצר

ספר המתכונים של אבי שריד

צלעות בקר לוביה
צילום: אבי שריד

למה באמת כדאי לכם: צלעות בקר

 

  • מתכון לצלעות בקר עם לוביה בטעם אגוזי מופלא
  • שילוב מושלם של צלעות בקר בבישול ארוך עם לוביה מתכון נהדר עם תוצאות רכות, עסיסיות ונמסות בפה
  • שירבו זכויותינו כמו המנה היפה הזו של צלעות בקר ולוביה

שורה תחתונה: מנה שתזכה אתכם בטעם מופלא וממכר

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? צלעות בקר

צלעות בקר

צלעות בקר עם לוביה עסיסית

מתכוננים לארוחת ראש השנה? הכינו בקלות את המנה האולטימטיבית והכי חגיגית על השולחן - צלעות בקר עם לוביה עסיסית, רכה ונמסה בפה שתזכה אתכם בטעמים מופלאים וממכרים
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: אבי שריד

המצרכים

  • 2 ק"ג בשר צלעות מספר 2 חתוך לחתיכות 5 על 5 (אפשר גם בשר שריר)
  • ½1 ליטר מים חמים
  • פלפל אנגלי
  • פלפל שחור
  • מלח
  • ½ קילו לוביה מקולפת טרייה (אם קונים יבשה – יש להשרות במים למשך לילה)
  • חופן ענק של כוסברה

אופן ההכנה

  • מטגנים את קוביות הבשר מכל הכיוונים, מוסיפים מים חמים ומבשלים שעתיים וחצי.
  • מתבלים, מוסיפים את הלוביה והכוסברה ומבשלים עוד שעה עד שהמים מצטמצמים

הערות וטיפים

  • שימו לב, לובייה היא שעועית עם "עין" שחורה. ניתן לקנות אותה טרייה, ירוקה וארוכה ואז לקלף ולבשל או להקפיץ בלי צורך להשרות, או לקנות יבשה ואז יש להשרות במים למשך לילה ולבשל בישול קצר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: צלעות בקר לוביה

האם משרים את גרגרי הלוביה במים לפני הבישול, כמו שעועית לבנה, חומוס ושאר הקטניות? לובייה היא שעועית עם "עין" שחורה. ניתן לקנות אותה טרייה, ירוקה וארוכה ואז לקלף ולבשל או להקפיץ בלי צורך להשרות, או לקנות יבשה ואז יש להשרות במים למשך לילה ולבשל בישול קצר

צלעות בקר לובייה
צילום: אבי שריד

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: אבי שריד

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?