פסטה בולונז ברוטב מיוחד שילדים אוהבים

פסטה בולונז של סבתא לאה שלא תפסיקו ללקק את האצבעות!
הבאנו לכם מתכון של המנה שילדים הכי אוהבים בעולם – הלוא היא הפסטה! ועם שילוב של הרוטב בולונז והבשר שמקפיץ את המנה גם ילדיכם יוכלו להנות ממנה עשירה, משביעה וטעימה ביותר!
עם רוטב עגבניות עשיר ומעליו בשר טחון עסיסי עם חתיכות של עגבניות, המתכון הזה מעולה גם לחיסול החמץ לפני פסח אבל לא רק! תמיד אפשר גם להכין עם פסטה ללא גלוטן ואז להמשיך להתפנק במהלך החג, כך שגם ילדים עם רגישות או אלרגיה לגלוטן יוכלו ליהנות מהפסטה בולונז הטעימה הזו!
ונכון…כמו שכולכם בטח יודעים יש אין ספור גרסאות, ושלל אינטרפרטציות למתכון, אבל בהבטחה שלנו – את המתכון הזה אתם חייבים להכין!

למה באמת כדאי לכם: פסטה ברוטב בולונז
-
הכי טעים שיש: זו כנראה המנה שלא משנה כמה נאכל, אף פעם לא ימאס ממנה!
-
ללא גלוטן: בהחלפת מרכיב אחד במנה, הצלחנו להפוך את המתכון לנגיש לכולם!
-
בול לילדים: מהניסיון שלנו הילדים שלכם יעופו על המנה, ולא יפסיקו ללקק ת'אצבעות!
-
ארוחה מלאה: בבולונז יש שילוב של שני אלמנטים שהופכים לארוחה אחת בסיר אחד!
שורה תחתונה: מתכןו לפסטה בולונז עם רוטב עגבניות ובשר, ארוחת צהריים מושלמת לילדים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

פסטה בולונז ברוטב מיוחד שילדים אוהבים
ציוד
המצרכים
מרכיבים:
- ½ קילו פסטה / פסטה ללא גלוטן
- 10 עלי בזיליקום (לקישוט לא חובה)
מרכיבים לרוטב בולונז:
- בשר טחון (500-700 גרם - טרי)
- 4-5 כפות שמן זית / שמן קנולה
- 2 בצלים (בינוניים)
- 2 גזרים (בינוניים)
- 2 גבעולי סלרי (עם עלים)
- 7 שיני שום (כתושות)
- 2 עגבניות (חתוכות לקוביות קטנות)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות/חתוכות דק (400 גרם)
- 1 שקית רוטב לצלי (יש תמונה בהמשך המתכון)
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף צ’ילי יבש (מתוק גרוס)
- 1 כפית מלח (כפית גדושה )
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון (כפית שטוחה )
- 1 כפית עשבי תיבול יבשים איטלקי (כגון: טימין יבש, בזיליקום יבש)
- ½ כפית פפריקה חריפה (אם אתם אוהבים חריף אפשר גם יותר)
- 2-3 עלי דפנה
- 10-12 עלי בזיליקום
- 1 כוס מים רותחים (אפשרי מהמים של הפסטה)
אופן ההכנה
- לקלף ולקצוץ לקוביות קטנות את הבצל, גזר, סלרי.
- לחמם בסיר רחב (ממליצה סיר סוטאז'), לטגן בערך 4-5 דקות, לאחר מכן להוסיף את שיני שום כתושות ולטגן לעוד דקה נוספת.
- להוסיף את הבשר לסיר ולערבב היטב, לאחר מכן בעזרת כף מעץ להפריד בעדינות את הבשר הטחון, ולטגן עד שהוא משנה את הצבע ומשחים מעט.
- במקביל תקצצו את העגבניות לקוביות קטנות ותוסיפו אותן לסיר ביחד עם רסק העגבניות ופחית שימורי העגבניות המרוסקות.
- נוסיף את התבלינים (רוטב לצלי, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור, כמון, עשבי תיבול יבשים, פפריקה חריפה, עלי דפנה, עלי הבזיליקום) לאחר מכן להוסיף מים או מי הפסטה, ונערבב היטב.
- מביאים למצב רתיחה, ומורידים ללהבה נמוכה, לטעום ולתקן את התיבול (אם יש צורך) לכסות את הסיר במכסה ולבשל כ-45 דקות.
- לקראת סוף בישול הרוטב, תבשלו את הפסטה לפי הוראות הצרכן, לסנן ולהניח אותה בקערה.
- לוקחים צלחת הגשה שמים את הפסטה ולצקת עליה מהרוטב המוכן, ואם רוצים מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים חם!

רק עוד דבר אחד אחרון!
הילדים בבית ומשועממים? זללו את הכל ועדיין מבקשים משהו טעים? אל דאגה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
רוצים עוד? הנה כמה המלצות של מתכונים לילדים שימתיקו להם – ולכם – את הקיץ ואת כל השנה!
מקור: Lea Tsvila Meir