Go Back
מתכון עוגיות סולת

עוגיות סולת עם תמרים נוסטלגיות

מבצק סולת דחוס ומגולגל שבין שכבתיו מתכרבל במילוי תמרים בניחוח הדרים, ומעל מזוגגים בסירופ מתוק ומבריק.
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: אבי שריד

ציוד

מחבת

המצרכים

  • 1 קילו סולת
  • ½1 כוסות שמן חם
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 5 כפות אבקת סוכר
  • 1 חבילה תמרים בוואקום

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • מכניסים קילו סולת בקערה ומוסיפים כוס וחצי שמן חם.
  • מוסיפים שקית אבקת ווניל ו5 כפות אבקת סוכר ומערבבים היטב.
  • מוסיפים מים פושרים ומעבדים את הבצק עד לקבלת בצק רך וקל לעבודה.
  • מחממים תמרים במחבת ומוסיפים מעט שמן ומים חמים, על אש נמוכה.
  • לוקחים חלק מהבצק ומשטיחים אותו עם מערוך.
  • עושים מלבן בגוגל 15+40 מורחים את התמרים ומגלגלים.
  • חותכים באלכסון עם סכין רטובה במים חמים.
  • מטגנים בשמן עמוק וחם ולא נוגעים בעוגייה עד שנקבל צבע בלונדיני.
  • מכינים סירופ ושופכים על העוגיות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.