| | | | | | |

ממולאים מתכון מרשים לשבת

מתכון מושלם של כל הממולאים שאתם הכי אוהבים – גם כרוב, גם עלי גפן וגם בצל.
בהשראת: סיגלית ימין
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון ממולאים

וואי, איך אנחנו אוהבים מתכונים כאלה, שבהכנה פשוטה וקלה מייצרים לנו סיר ביתי, מנחם וחלומי מלא בכל טוב של טעמים נפלאים.

אז הפעם אנחנו מתמלאים בגאווה להגיש לכם את המתכון המושלם של כל הממולאים שאתם הכי אוהבים – גם כרוב, גם עלי גפן וגם בצל הממולאים בבשר ואורז עסיסיים וממכרים בתיבול מנצח, עשבי תיבול רעננים ושום ארומטי שיציפו את הבית במלא ניחוחות מהבילים.

טיפול נכון בכל ירק, המון אהבה במילוי ובגלגול, בישול קצר – ויש לכם שכבות של עונג עם מנת ממולאים מופלאים ומושלמים שתמלא לכם את הבטן, תמלא את הלב ותמלא את הנשמה…

ספר המתכונים של סיגלית ימין

מתכון ממולאים צמחוני
צילום: סיגלית ימין

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון ממולאים

ממולאים מתכון מרשים לשבת

מתכון מושלם של כל הממולאים שאתם הכי אוהבים – גם כרוב, גם עלי גפן וגם בצל.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: סיגלית ימין

ציוד

סיר רחב / סוטאז'

המצרכים

  • 4 בצלים (גדולים)
  • 1 ‏ ‏כרוב (גדול ‏או שתיים קטנים)
  • ½ קילו בשר טחון ‏
  • 1 צנצנת ‏עלי גפן (620 גרם - לשטוף לסנן במים חמים)
  • 1 כוס ‏אורז (שטוף ומסונן)
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 4 עלי נענע
  • 2 שיני שום (כתוש)
  • 1 קופסא רסק עגבניות (250 גרם)
  • 1 בצל (גדול קצוץ)
  • 1 כפית שמן
  • 1 לימון (סחוט)
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 ‏כף מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה ‏מתוקה ‏
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 קורט ‏אגוז מוסקט (לא חובה)

אופן ההכנה

  • ‏לשטוף את הכרוב ‏בעזרת סכין חותכים באמצע את הליבה שיהיה יותר קל לפתוח את העלים.
  • לוקחים סיר גדול ממלאים מים עד גובה הסיר ברגע שהמים רותחים מכניסים את הכרוב.
  • מחכים שהכרוב יהיה רך פותחים את העלים מוצאים מניחים בצד להתקרר.
  • את הבצל ‏מקלפים וחותכים באמצע מכניסים למים רותחים ‏מחכים שיהיה רך מוצאים ומנחים בצד.
  • ‏את עלי הגפן ‏שוטפים במים חמים ומסננים‏.

הכנת המילוי:

  • בקערה גדולה שמים את הבשר והאורז.
  • את הבצל מגרדים בפומפייה גסה וסוחטים ‏את הנוזלים.
  • קוצצים את העגבנייה ומוסיפים לבשר, קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה, ‏ארבע עלי נענע ו‏ 2 שיני שום ‏כתוש ומוסיפים לעיסה.
  • מוסיפים את התבלינים ‏וכפית שמן ומערבבים היטב ‏שהתערובות ‏תהיה עסיסית. ‏

אופן המילוי:

  • ‏לוקחים ‏עלה ‏של כרוב ‏מסירים את החלק ‏העבה ‏של הגבעול ‏ומניחים על צלחת.
  • שמים באמצע ‏כפית של מלוי ומגלגלים סוגרים ומניחים בסיר עד שגומרים ‏למלות ‏את כל העלים של הכרוב.
  • ‏ממלאים את עלי הגפן ‏ומתחילים למלא גם את הבצל.
  • מוסיפים מים חמים עד גובה תוכן הסיר.
  • ‏ברגע שהמים רותחים מוסיפים רסק עגבניות לימון ואת התבלינים ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון ממולאים
צילום: סיגלית ימין

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?