עוגיות סולת עם תמרים – מקרוד
מתכון לעוגיות סולת מקרוד מבצק דחוס ומגולגל שבין שכבתיו מתכרבל במילוי תמרים בניחוח הדרים, ומעל מזוגגים בסירופ מתוק ומבריק. אנחנו מכורים לעוגייה הזו!
עוגיות סולת עם תמרים נוסטלגיות

עוגיות סולת עם תמרים – או מקרוד – עוגייה תוניסאית קטנה ומשגעת שמלאה בזיכרונות ילדות ובנוסטלגיה.
מתכון לעוגיות מקרוד מבצק סולת דחוס ומגולגל שבין שכבתיו מתכרבל במילוי תמרים בניחוח הדרים, ומעל מזוגגים בסירופ מתוק ומבריק. אנחנו מכורים לעוגייה הזו!
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/אבי-שריד" icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של אבי שריד [/button]

[adinserter block="2"]
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

עוגיות סולת עם תמרים נוסטלגיות
ציוד
המצרכים
- 1 קילו סולת
- ½1 כוסות שמן חם
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 5 כפות אבקת סוכר
- 1 חבילה תמרים בוואקום
לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- מכניסים קילו סולת בקערה ומוסיפים כוס וחצי שמן חם.
- מוסיפים שקית אבקת ווניל ו5 כפות אבקת סוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים פושרים ומעבדים את הבצק עד לקבלת בצק רך וקל לעבודה.
- מחממים תמרים במחבת ומוסיפים מעט שמן ומים חמים, על אש נמוכה.
- לוקחים חלק מהבצק ומשטיחים אותו עם מערוך.
- עושים מלבן בגוגל 15+40 מורחים את התמרים ומגלגלים.
- חותכים באלכסון עם סכין רטובה במים חמים.
- מטגנים בשמן עמוק וחם ולא נוגעים בעוגייה עד שנקבל צבע בלונדיני.
- מכינים סירופ ושופכים על העוגיות.
[adinserter block="4"]

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
