| | |

עוגת משמשים נדירה וטעימה

משלבת בשלמות משמשים עסיסיים, קרם שקדים עשיר, גרידת לימון ריחני לרעננות נוספת ופרוסות שקדים לקראנצ'יות ממכרת
בהשראת: אבי שריד
ציון 4.08 על ידי 13 דירוגים
פאי משמשים, עוגת משמשים

הקיץ מביא לנו המון דברים טובים, ים ובריכות, שמש חמה ומלטפת, גלידות נהדרות חופשות בלתי נשכחות ו… פירות קיציים מופלאים מלאי בעסיסיות מהממת שאפשר לאכול כמו שהם בדיוק, או להכין מהם עוגות מושלמות.

הפעם הלכנו על אחד מפירות הקיץ הכי אהובים שיש – משמשים. קצת מתוקים, קצת חמצמצים, קצת נוקשים וקצת רכים, אבל בשילוב מדויק עם עוד כמה מצרכים זמינים – תקבלו ממש תיכף את ה-עוגה שתעשה לכם את העונה החמה לוהטת במיוחד – עוגת משמשים ושקדים נדירה. למי שמשום מה ממש לא אוהב משמש, אפשר להכין גם עם אפרסקים או שזיפים או פירות שאוהבים מקופסה

העוגה הכ"כ יפה ומרעננת הזאת משלבת בשלמות משמשים עסיסיים, קרם שקדים עשיר, גרידת לימון ריחני לרעננות נוספת ופרוסות שקדים לקראנצ'יות ממכרת. קצת אבקת סוכר מעל, כוס קפה חמה בצד, ויש לכם פאי משמשים מתוק, הורססס ומושלם שיפנק לכם כל יום קיצי וחם…

ספר המתכונים של אבי שריד

פאי משמשים, עוגת משמשים
צילום: אבי שריד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

פאי משמשים, עוגת משמשים

עוגת משמשים נדירה וטעימה

משלבת בשלמות משמשים עסיסיים, קרם שקדים עשיר, גרידת לימון ריחני לרעננות נוספת ופרוסות שקדים לקראנצ'יות ממכרת
ציון 4.08 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: אבי שריד

ציוד

תבנית 26

המצרכים

  • 5 משמשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 שקית סוכר ווניל (10 גרם)

לבצק:

  • כוס סוכר
  • 70 גרם מרגרינה נטורינה
  • 1 חלמון
  • ¼1 כוסות קמח
  • מלח (קורט)
  • 1 שקית ווניל (10 גרם)
  • גרידת לימון

לקרם שקדים:

  • ¼1 כוסות שקדים (טחונים)
  • 2 ביצים
  • תמצית ווניל (מעט)
  • גרידת לימון
  • 1 כף קונפלור
  • ½ שקית אבקת אפיה (5 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • 70 גרם מרגרינה נטורינה

אופן ההכנה

  • נחתוך חמש משמשים לרבעים.
  • נוסיף כף סוכר ושקית סוכר ווניל ומערבבים ולמקרר.

להכנת הבצק:

  • מערבבים שליש כוס סוכר, 70 גרם מרגרינה נטורינה, מוסיפים חלמון אחד, כוס ורבע קמח, מעט מלח, שקית ווניל, וגרידת לימון.
  • מערבבים לכלי משונן ומכניסים לתנור ל170 מעלות ל 10 דקות .

להכנת קרם שקדים:

  • נכניס לקערה כוס ורבע שקדים טחונים, שתי ביצים, תמצית ווניל, גרידת לימון, כף קונפלור, חצי שקית אבקת אפיה, חצי כוס סוכר, 70 גרם מרגרינה נטורינה, ומערבבים הכל יחד.
  • לאחר שנוציא את התבנית המשוננת נכניס לתוכה את הקרם שקדים.
  • נסדר את רבעי המשמש ומפזרים פרוסות שקדים ומכניסים לתנור ל170 מעלות ל30-35 דקות .
  • לאחר שהעוגה מתקררת נפזר אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת משמשים

נראה סוף הדרך אוהבת כל כך עוגות כאלה אפשר גם אפרסקים? או שזיפים. האם יוצא אותו דבר?
כן.
אחלה מתכון אם אין משמש טרי אפשר מקופסא?
אפשר.
אפשר אבקת שקדים במקום קרם שקדים או שזה לא אותו הדבר בבקשה?
זה אותו דבר.
באלו שקדים משתמשים לקרם השקדים?
שקדים טחונים.
אפשר חמאה במקום נטורינה?
כן, אפשר.

 


הבמה כולה שלכם:

עוגת משמשים

פאי משמשים, עוגת משמשים
צילום: רף רות

"מעולה וטעימה"

רף רות


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגת משמשים מתכון מאת: אבי שריד

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?