Go Back
מתכון ממולאים

ממולאים מתכון מרשים לשבת

מתכון מושלם של כל הממולאים שאתם הכי אוהבים – גם כרוב, גם עלי גפן וגם בצל.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: סיגלית ימין

ציוד

סיר רחב / סוטאז'

המצרכים

  • 4 בצלים (גדולים)
  • 1 ‏ ‏כרוב (גדול ‏או שתיים קטנים)
  • ½ קילו בשר טחון ‏
  • 1 צנצנת ‏עלי גפן (620 גרם - לשטוף לסנן במים חמים)
  • 1 כוס ‏אורז (שטוף ומסונן)
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 4 עלי נענע
  • 2 שיני שום (כתוש)
  • 1 קופסא רסק עגבניות (250 גרם)
  • 1 בצל (גדול קצוץ)
  • 1 כפית שמן
  • 1 לימון (סחוט)
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 ‏כף מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה ‏מתוקה ‏
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 קורט ‏אגוז מוסקט (לא חובה)

אופן ההכנה

  • ‏לשטוף את הכרוב ‏בעזרת סכין חותכים באמצע את הליבה שיהיה יותר קל לפתוח את העלים.
  • לוקחים סיר גדול ממלאים מים עד גובה הסיר ברגע שהמים רותחים מכניסים את הכרוב.
  • מחכים שהכרוב יהיה רך פותחים את העלים מוצאים מניחים בצד להתקרר.
  • את הבצל ‏מקלפים וחותכים באמצע מכניסים למים רותחים ‏מחכים שיהיה רך מוצאים ומנחים בצד.
  • ‏את עלי הגפן ‏שוטפים במים חמים ומסננים‏.

הכנת המילוי:

  • בקערה גדולה שמים את הבשר והאורז.
  • את הבצל מגרדים בפומפייה גסה וסוחטים ‏את הנוזלים.
  • קוצצים את העגבנייה ומוסיפים לבשר, קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה, ‏ארבע עלי נענע ו‏ 2 שיני שום ‏כתוש ומוסיפים לעיסה.
  • מוסיפים את התבלינים ‏וכפית שמן ומערבבים היטב ‏שהתערובות ‏תהיה עסיסית. ‏

אופן המילוי:

  • ‏לוקחים ‏עלה ‏של כרוב ‏מסירים את החלק ‏העבה ‏של הגבעול ‏ומניחים על צלחת.
  • שמים באמצע ‏כפית של מלוי ומגלגלים סוגרים ומניחים בסיר עד שגומרים ‏למלות ‏את כל העלים של הכרוב.
  • ‏ממלאים את עלי הגפן ‏ומתחילים למלא גם את הבצל.
  • מוסיפים מים חמים עד גובה תוכן הסיר.
  • ‏ברגע שהמים רותחים מוסיפים רסק עגבניות לימון ואת התבלינים ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.