מופלטה קלה ללא שמרים למימונה
רכות ודקיקות נפלאה עם טעם נהדר
עם צאת הפסח מגיע אחד החגים הכי צבעוניים וטעימים בשנה, ואיתו מגיעות המופלטות המשדרגות כל שולחן בפינוק נהדר!
קבלו מופלטה ללא שמרים לכבוד חג מימונה, שמכינים במתכון מיוחד ומנצח שתמיד מבטיח רכות ודקיקות שאין כמותה עם מרקם משגע וטעם עוד יותר.
מגישים מופלטות אלה חמות עם חמאה ודבש בנדיבות וחוגגים כמו שצריך עם תענוג שישאיר את כל המשפחה בשוק!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 500 גרם קמח מנופה
- ½ כפית מלח
- 1 ½ כוסות מים
- 1 כוס שמן
אופן ההכנה
- מכניסים את הקמח לקערה ומוסיפים אליו את המלח, ואחד וחצי כוסות מים. ללוש הכל היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- לאחר לישה, קורצים עיגולים בגודל כדור פינג פונג ושופכים מעליהם שמן. מניחים בצד להתפחה למשך 20 דקות בערך.
- פותחים כל כדור בעזרת מערוך דק דק.
- מטגנים במחבת משומנת קלות אחד מעל השני - נשמן את המחבת רק בפעם הראשונה, ונניח את המופלטה במחבת על אש נמוכה (יש לעבוד בזריזות כי זה נהיה מוכן מהר)
- נהפוך את המופלטה ואז נניח עליה מיד עוד מופלטה, ואז נהפוך את שניהם יחד ונניח עוד אחת וככה לסירוגין. כמובן חשוב מאוד שבכל פעם שמניחים מופלטה חשוב מאוד להניח על הצד שכבר מוכן במופלטה שבמחבת.
- מגישים חמה עם חמאה ודבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מופלטה ללא שמרים
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכונימאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: מופלטה ללא שמרים – יפה רייפלר
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה: המטבח הטריפוליטאי של יפה רייפלר – מתכונים