|

לחם כפרי עם אגוזי מלך ללא ביצים

קמחים מעולים, התפחה קצרה, אגוזים בשרניים ששתולים בכל ביס – ויש לכם בבית לחם כפרי עם אגוזי מלך ללא ביצים, מושלם לטבעונים ולכל המכורים למאפה סופר איכותי, טעים ומשביע
בהשראת: שגית מלכי
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לחם כפרי

מכירים את הלחמים המעולים האלה שמגישים במסעדות טובות? נו, אלה, שאנחנו מזמינים סלט רק בשביל לקבל לחם כפרי רך וקריספי שבביס הראשון נשמע קראסט קראנצ'י מלא פריכות ופירורים?

אז עכשיו לא צריך ללכת למסעדה, אלא להכין בקלות בבית לחם כפרי אגוזי מלך, ללא ביצים בכלל, מושלם לטבעונים, אבל גם לכל מי שמכור ללחם סופר איכותי ומשביע…

קמחים מעולים, התפחה קצרה, אגוזים בשרניים ששתולים בכל ביס – וכל מה שצריך זה רק חביתה טובה, שכבת חמאה נדיבה או ריבה מתוקה. תודו לנו אחר כך (כי ברור שעכשיו אתם כבר בולסים את הפרוסה השלישית..)

ספר המתכונים של שגית מלכי

 
לחם כפרי
צילום: שגית מלכי

למה באמת כדאי לכם: לחם כפרי

  • מעולה להכנת כריכים לילדים לבית ספר

  • שכבת חמאה נדיבה, חביתה טובה או ריבה מתוקה – הכל הולך ופשוט טעים!

  • קמחים מעולים, התפחה קצרה, אגוזים בשרניים ששתולים בכל ביס ולתנור…

שורה תחתונה: הלחם המעולה הזה שמגישים במסעדות? עכשיו אצלכם בבית!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? לחם כפרי

לחם כפרי

לחם כפרי עם אגוזי מלך ללא ביצים

קמחים מעולים, התפחה קצרה, אגוזים בשרניים ששתולים בכל ביס – ויש לכם בבית לחם כפרי עם אגוזי מלך ללא ביצים, מושלם לטבעונים ולכל המכורים למאפה סופר איכותי, טעים ומשביע
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
כמות 2 כיכרות
באדיבות: שגית מלכי

המצרכים

  • 500 גרם קמח חיטה מלא
  • 200 גרם קמח כפרי
  • 300 גרם קמח לחם
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • ½3 כוסות מים (לא בבת אחת, לפי הצורך)
  • 200 גרם אגוזי מלך (אין צורך לשבור אותם)
  • 1 כף מלח שטוחה
  • שמן זית לשימון הקערה

אופן ההכנה

  • לנפות את כל סוגי הקמח לקערה עם וו לישה, להוסיף את השמרים היבשים ולערבב היטב. להוסיף את המים לא בבת אחת כי לא תמיד צריך את כל הכמות
  • להוסיף את אגוזי המלך, ללוש היטב, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עד שמתקבל בצק קצת דביק!
  • לקחת קערה נקייה ולשמן אותה מעט בשמן זית. להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • על שיש מעט מקומח להוציא את האוויר מהבצק, לחלק לשני חלקים שווים וליצור צורות של לחם. להעביר כל לחם לקערה מעט מקומחת ולכסות להתפחה נוספת למשך כ-20 דקות.
  • להפוך בעדינות את הקערה ולשים את הכיכר על נייר אפייה או על אבן שמוט מקומחת. לפזר מעל מעט קמח ולחרוץ פסים עם סכין/כל דבר חד.
  • להעביר לתנור שחומם מראש לחום על 220-230 מעלות (תלוי בתנור), להשפריץ מעט מים על הכיכר ולפזר בתחתית התנור קוביות קרח (4-5 קוביות) ליצירת אדים.
  • לאחר כחצי שעה להוריד את החום לכ-200 מעלות למשך רבע שעה נוספת. התחתית של הכיכר אמורה להיות קשה כאשר דופקים עליה.
  • להניח את הלחמים על רשת ומעליהם מגבת
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

לחם כפרי
צילום: שגית מלכי
לחם כפרי
צילום: שגית מלכי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


 רק עוד דבר אחד אחרון! 

נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד? פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?