ללא גלוטן | מתכונים דיאטטים | מתכונים לפסח | עוגיות | פרווה
עוגיות עבאדי ללא גלוטן וללא סוכר
פריכות, מתפוררות בפה, מלוחות בדיוק במידה ואין מצב להסתפק רק בעוגיה אחת או שתיים.
אין אחד שיישאר אדיש לריח המשכר של עוגיות אלה – מתכון לעוגיות עבאדי ללא גלוטן פריכות, מתפוררות בפה, מלוחות בדיוק במידה ואין מצב להסתפק רק בעוגיה אחת או שתיים.
רק 10 דקות עבודה, 20 דקות אפייה וסגרתם פינה עם עוגיות ממכרות שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש עם תוצאה פריכה יותר מהמקור ואף משתבחת למחרת!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
עוגיות עבאדי ללא גלוטן וללא סוכר
פריכות, מתפוררות בפה, מלוחות בדיוק במידה ואין מצב להסתפק רק בעוגיה אחת או שתיים.
לדרג
כמות 0
ציוד
תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- 2 כוסות קמח שקדים
- 1 כפית מלח אטלנטי
- 2-3 כפות שומשום
- 3 שמן זית
- 5 כפות מים קרים
- 1 ביצה (L)
- 1 כפית פסיליום
אופן ההכנה
- מניחים את כל היבשים בקערה ויוצרים גומה.
- מוסיפים ביצה שמן זית, מים ומערבבים לקבלת בצק אחיד.
- יוצרים נחשים מהם יוצרים עיגולים.
- מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות ל 15-20 דקות.
הערות וטיפים
- אפשר להוסיף במקום המלח כף שתיים ממתיק כמו אלולוז או סוויטאנגו.
- אפשר לגוון בטעמים להחליף את השומשום בזעתר או קצח.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגיות עבאדי מתכון מאת: ליאת דוד
אפשר ללא פסיליום?
היי ורד,
אפשר, אך התוצאה לא תהיה זהה לזו שבמתכון.
בהצלחה!