Go Back
עוגות לפסח מתכון

עוגות לפסח טעימות ועסיסיות

הכל נמצא כאן: החל מעוגות תפוזים וקוקוס, עוגות גבינה בכל מיני צורות, עוגות אגוזים ושוקולד ועד לעוגות המייפל.
ציון 3.88 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: יוכי דהן

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק / תבנית 24
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

עוגת תפוזים לפסח:

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • ¼1 כוסות מיץ תפוזים ( סחוט טרי)
  • גרידת תפוז (מתפוז אחד)
  • 2 כוסות קמח תופח לפסח / קמח תמי רב תכליתי
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ½ כוס קוקוס (לא חובה)

לגלייז:

  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות מיץ תפוזים

עוגת תפוזים וקוקוס לפסח מעולה:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים (סחוט טרי)
  • 1 כוס קוקוס
  • גרידת תפוז (מתפוז אחד)
  • קמח תופח לפסח (200 גרם )
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

עוגת שקדים גם לפסח:

  • 3 ביצים (מופרדות)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • כוס שמן
  • כוס מיץ תפוזים
  • 3 כוסות אבקת שקדים (300 גרם)

עוגת גבינה לפסח:

  • 6 ביצים (מופרדות)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5% (750 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • גרידת לימון (מלימון קטן)

עוגת גבינה ופירורים לפסח:

    מתכון 1 לבצק:

    • קמח עוגה לפסח / קמח ללא גלוטן כשר לפסח (120 גרם )
    • שקדים מולבנים טחונים (100 גרם)
    • קמח תפו"א / קורנפלור (100 גרם )
    • חמאה (200 גרם )
    • 2 חלמונים
    • 1-2 כפות מים קרים
    • 2 כפות סוכר
    • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • גרידת לימון

    מתכון 2 לבצק:

    • ½2 כוסות קמח תופח לפסח / קמח אורז, קמח תופח, קמח מצה
    • ½ שקית אבקת אפייה (5 גרם)
    • 1 כוס שמן
    • 2 כפות סוכר
    • 2 חלמונים
    • גרידת לימון
    • ¼ כוס מים קרים

    למילוי:

    • 1 חבילה גבינה לבנה (500 גרם)
    • 1 חבילה גבינת שמנת חמוצה 9% (250 גרם)
    • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
    • ½ כוס סוכר
    • 2 חלבונים
    • ¼ כוס סוכר
    • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
    • 2 כפות סוכר

    עוגת גבינה בחושה וקוקוס - 5 דקות עבודה

    • 4 ביצים
    • 1 כוס סוכר
    • ¾ כוס שמן
    • 1 כוס קמח תופח לפסח / קמח תפוחי אדמה
    • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
    • ½ כוס קוקוס
    • 1 חבילה גבינה לבנה 5% (500 גרם )

    לציפוי:

    • אבקת סוכר / מיכל שמנת מתוקה + כף סוכר

    עוגת אגוזים, קוקוס ופצפוצי שוקולד:

    • 6 חלבונים
    • 1 כוס סוכר
    • 6 חלמונים
    • 1 כוס קוקוס
    • 1 כוס סוכר
    • 1 כוס אגוזי מלך (קצוצים גס)
    • פצפוצי שוקולד (100 גרם )
    • ½ כוס קמח תפוחי אדמה / תופח לפסח
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • ¼ כוס מיץ תפוזים
    • 2 כפות שמן

    לציפוי:

    • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
    • 1/4 כוס חלב
    • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
    • 1 כפית שטוחה נס קפה (לא מגורען)
    • שוקולד מגורד

    להרטבת העוגה:

    • ¾ כוס נס קפה (חם בלי החלב)

    לציפוי:

    • שוקולד מגורד

    עוגת מייפל ואגוזי מלך:

    • 4 ביצים
    • 1 כוס סוכר
    • ¾ כוס שמן
    • 1 כוס שמנת מתוקה גלידן פרווה / מיץ תפוזים
    • 1 כף קורנפלור
    • 1 כוס קמח תופח לפסח / כוס קמח מצה + שליש כוס קמח תפוחי אדמה + כפית א. אפייה
    • ½ כוס קמח שקדים מולבנים (טחונים)
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • אגוזי מלך (100 גרם)

    עוגת פיצוחים גם לפסח פאי אגוזים, חלבה ומייפל פרווה:

      לפסח:

      • 1 כוס קמח קונדיטור
      • ¾1 כוסות קמח שקדים (טחונים)
      • 2 כפות אבקת סוכר
      • שמן קוקוס / 150 גרם חמאה / מחמאה (130 גרם)
      • 1 ביצה (L)

      ליום רגיל:

      • 1 חבילה מחמאה מומסת (100 גרם)
      • 1 ביצה
      • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
      • ½1 כוסות קמח תופח

      לפיזור:

      • חלבה מסולסלת
      • פקאן טבעי
      • קשיו
      • אגוז מלך
      • שקדים מולבנים (פרוסים דק)
      • מייפל

      עוגת שקדים ודובדבנים או פירות יער:

      • 2 כוסות קמח שקדים
      • 1 כוס קמח אוסם לפסח (לא בפסח - קמח אוסם / קמח לבן + כפית אבקת אפייה)
      • 1 כוס סוכר
      • 1 חבילה חמאה קרה / מחמאה לפרווה (200 גרם )
      • 1 ביצה
      • 1 כף חלב / מיץ תפוזים

      למריחה:

      • ריבה

      לפיזור:

      • דובדבנים קפואים / פירות יער

      אופן ההכנה

      עוגת תפוזים לפסח:

      • להנמיך את המהירות ולהוסיף שמן בזרם דק.
      • לערבב את המוצרים היבשים כולל גרידת התפוז ולהוסיף לתערובת לסירוגין עם מיץ התפוזים, ונוסיף את שאר הקמח.
      • לצקת לתבניות משומנות ומקומחות מעט.
      • לאפות בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות כ 35 דקות, תלוי בחום התנור, עד שקיסם יוצא יבש.

      להכנת הגלייז: (אפשר לוותר ולפזר אבקת סוכר לאחר קירור)

      • 4 כפות סוכר 4 כפות מיץ תפוזים
      • לערבב היטב עד שאין גושים ולפזר מלמעלה
      • הכנת עוגת תפוזים וקוקוס לפסח:
      • להקציף ביצים שלמות עם הסוכר עד להכפלת הנפח
      • להנמיך את המהירות ולהוסיף שמן בזרם דק.
      • לערבב את המוצרים היבשים כולל גרידת התפוז ולהוסיף לתערובת לסירוגין עם מיץ התפוזים ונוסיף את שאר הקמח.
      • לצקת לתבניות משומנות.
      • לאפות בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות כ 35 דקות, תלוי בחום התנור, עד שקיסם יוצא יבש.
      • לקרר ולפזר אבקת סוכר ומעט קוקוס.

      עוגת שקדים גם לפסח:

      • נפריד 3 ביצים ונקציף את החלבונים עם כוס סוכר ו-1 שקית סוכר וניל עד לקבלת קצב יציב.
      • להוסיף חלמונים בתנועות קיפול.
      • להוסיף בהדרגה שליש כוס שמן שליש כוס מיץ תפוזים 300 גרם אבקת שקדים.
      • להניח בתבנית עגולה 24 ולאפות על חום 180 כחצי שעה עד להתייצבות.
      • כשהעוגה קרה לפזר אבקת סוכר.

      עוגת גבינה לפסח:

      • להקציף קצף קשה ויציב 6 חלבונים+ 3/4 כוס סוכר.
      • לערבב גבינה, חלמונים ושאר המרכיבים.
      • לקפל בתנועות עטיפה את הקצף חלבונים לבלילת הגבינה.
      • לשמן תבנית 26 או מלבנית חד פעמי.
      • להניח תבנית עם מים בתחתית התנור.
      • לחמם תנור ל-180 מעלות להכניס העוגה ל-15 דקות.
      • נוריד את חום התנור ל 150 מעלות ונמשיך לאפות לעוד כ-50 דקות עד שעה.
      • להשאיר את העוגה בתנור עד להתקררות העוגה כשעה.

      עוגת גבינה ופירורים לפסח:

      • נכניס את הרכיבים לקערה ונלוש היטב הכל.
      • להניח 3/4 מהבצק בתבנית משומנת 22x30 ואת הרבע הנותר בתבנית אינגליש קייק.
      • לאפות כעשרים דקות עד להזהבה.

      להכנת המילוי:

      • נכניס לקערה 500 גר גבינה לבנה, 1 גבינת שמנת חמוצה 9%, 2 סוכר וניל, חצי כוס סוכר - ונערבב היטב.
      • נקציף 2 חלבונים, רבע כוס סוכר ונוסיף לגבינה בערבוב עדין.
      • עם אותו מקצף להקציף 1 שמנת מתוקה, 2 כפות סוכר ולהוסיף לגבינה.
      • להניח על הבצק האפוי ולפורר מעל את הרבע הנותר.

      עוגת גבינה בחושה וקוקוס, 5 דקות עבודה:

      • נכניס לקערת מיקסר 4 ביצים וכוס סוכר - להקציף עד שמכפיל את הנפח.
      • להוסיף 3/4 כוס שמן, 1 כוס קמח תופח (לפסח או קמח תפוחי אדמה), 2 סוכר וניל, חצי כוס קוקוס, 500 גרם גבינה לבנה 5%.
      • להעביר לתבנית עגולה 24 או 2 תבניות אינגליש קייק.
      • לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות כ-40 דקות.
      • כשהעוגה קרה אפשר לפזר אבקת סוכר או להקציף שמנת מתוקה וכף סוכר ולצפות.

      עוגת אגוזים, קוקוס ופצפוצי שוקולד:

      • מקציפים 6 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר.
      • מערבבים בקערה 6 חלמונים, 1/4 כוס סוכר תפוזים ושמן.
      • מוסיפים בעדינות לחלבונים המוקצפים, ומערבלים בתנועות קיפול.
      • מוסיפים את את השוקולד, האגוזים, הקמח, הקוקוס ואבקת האפייה.
      • שופכים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 26 / תבנית מלבנית חד פעמי שריססנו בשמן.
      • אופים בחום 180 מעלות כ-40 דקות.
      • מרטיבים את העוגה איך שמוציאים מהתנור בנס קפה חם ומניחים את העוגה להתקרר.
      • אפשר להגיש כמו שהיא עד לשלב הזה, מאוד טעימה, או להקציף שמנת מתוקה עם החלב, האינסטנט והנס קפה.
      • מצפים את העוגה ומעטרים בשוקולד מגורד.
      • אם מכינים בתבנית עגולה, אפשר לחתוך באמצע ולצפות מבפנים ומבחוץ - אפשר גם בתבנית מלבנית ללא קצפת.

      עוגת מייפל ואגוזי מלך:

      • להקציף ביצים שלמות עם הסוכר עד להכפלת הנפח.
      • להנמיך את המהירות ולהוסיף שמן בזרם דק, שמנת ואז את המוצרים היבשים.
      • להעביר ל-2 תבניות אינגלישקייק משומנות ולפזר אגוזים.
      • לאפות חום בינוני 180 מעלות כ 40 דקות.
      • כשהעוגה יוצאת מהתנור להזליף עליה מייפל בנדיבות.
      • למי שאין קמח תופח לפסח, כוס קמח מצה + שליש כוס קמח תפוחי אדמה + כפית א. אפייה.

      עוגת פיצוחים גם לפסח פאי אגוזים, חלבה ומייפל פרווה:

      • נכניס לקערה את הרכיבים ונערבב הכל ביחד לבצק רך וחלק.
      • לשטח בתבנית פאי 24, אפשר גם בצדדים - לא חייב.
      • לפזר חלבה מסולסלת פקאן טבעי, קשיו, אגוז מלך ושקדים מולבנים פרוסים דק.
      • לאפות עד להזהבה ולפזר מייפל בעודה חמה ולהכניס שוב ל-5 דקות.
      • אפשר כל מיני אגוזים, פיסטוק, או רק פקאן, מה שבא לכם.
      • אפשר גם עם בצק פריך מתוק של מעדנות.

      עוגת שקדים ודובדבנים או פירות יער:

      • מכניסים לקערה את כל הרכיבים ומכינים בצק פריך.
      • 2/3 בצק משטחים בתבנית, 1/3 בצק שמים במקפיא ל 15 דקות.
      • מורחים ריבה על הבצק, מפזרים דובדבנים קפואים - היום הכנתי עם פירות יער.
      • מוציאים הבצק מהמקפיא, מגרדים - הבצק קצת דביק, אפשר לקמח מידי פעם עם קמח ולגרד.
      • אופים בחום 180 מעלות כ 35- 40 דקות.
      נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.