| | | | |

מאפים מלוחים ללא גלוטן במילוי פטריות, בטטות וגבינות

מאפים מלוחים מעלפים ויפים עם קמח שקדים עשיר ומילוי נהדר של פטריות מוקפצות, בטטות קלויות, וגבינות נוטפות
בהשראת: ליאת דוד
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
מאפים מלוחים

אנחנו חולים על מאפים: שמרים, עלים או מתוקים, אין על הניחוחות שהם מפיצים, אין על הביס החלומי שהם מספקים, פשוט אין. אבל יותר מהכל אנחנו אוהבים מאפים מלוחים, ואם הם מגיעים גם במילוי עשיר ומושלם של פטריות, בטטות וגבינות והם גם לא מכילים גלוטן וסוכר, אז בכלל מדובר באהבה נצחית.

וכדי שגם אתם תתלהבו, תתאהבו ותתרגשו יחד איתנו, הכנו לכם מתכון מושקע בתמונות של מאפים מלוחים פשוט מעולים, הכי מעלפים, הכי יפים, והכי קלים להכנה. הסוד כאן הוא ללא ספק בקמח שקדים המצטיין בעומק טעמים נפלא ובמילוי נהדר של פטריות מוקפצות, בטטות קלויות קלות בתנור, גבינות נוטפות רכות ותיבול מהמם הכולל עלים טריים וקצת-קצת סחוג…

מגישים לצד סלט ירוק עם קינואה וירקות קלויים או כל סלט ירקות עשיר, ויש לכם מאפים מלוחים נהדרים לארוחת בוקר או ערב, או לנשנוש טעים במהלך היום

ספר המתכונים של ליאת דוד

מאפים מלוחים
צילום: ליאת דוד

למה באמת כדאי לכם: מאפים מלוחים

  • מתכון מושלם של מאפים מלוחים שיבואו נפלא לצד סלט ירוק עם קינואה וירקות קלויים או כל סלט ירקות עשיר
  • מאפים מלוחים נהדרים לארוחת בוקר או ערב, או לנשנוש טעים במהלך היום

שורה תחתונה: מאפים מלוחים ללא גלוטן וללא סוכר,  הכי יפים, הכי מעלפים

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? מאפים מלוחים – כל השלבים בתמונות

מאפים מלוחים
מערבבים בקערה ביצים, סחוג, גבינות וקמח השקדים. צילום: ליאת דוד

 

מאפים מלוחים
לאחר אפייה קצרה מוסיפים בטטות. צילום: ליאת דוד
מאפים מלוחים
מקפיצים פטריות יחד עם בצל, עלי בזיליקום ופטרוזיליה. צילום: ליאת דוד

מאפים מלוחים

מאפים מלוחים
מוסיפים לקערה את מסת הפטריות ומערבבים עם הגבינות. צילום: ליאת דוד
מאפים מלוחים
משמנים תבנית מאפינס, ממלאים את השקעים כמעט עד הסוף, בוזקים שומשום ומעבירים לתנור. צילום: ליאת דוד
מאפים מלוחים
צילום: ליאת דוד
מאפים מלוחים

מאפים מלוחים ללא גלוטן במילוי פטריות, בטטות וגבינות

מאפים מלוחים מעלפים ויפים עם קמח שקדים עשיר ומילוי נהדר של פטריות מוקפצות, בטטות קלויות, וגבינות נוטפות
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליאת דוד

המצרכים

  • 5 ביצים מידה L
  • כפית סחוג
  • 2 כפות גדושות גבינת שמנת (לא משנה איזה אחוז שומן) (110 גרם סה"כ)
  • 350 גרם גבינה צהובה מגורדת לטעמכם (עמק, גאודה, איבריקו, מנצ׳גו)
  • 100 גרם בולגרית או פטה חתוכה לקוביות קטנות
  • כוס קמח שקדים (כשלוש כפות)
  • כפית גדושה אבקת אפיה ללא אלומיניום
  • 50 גרם חמאה לטיגון הבצל והפטריות
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1 גרם אבקת פטריות פורצ׳יני (לא חובה)
  • בצל גדול קצוץ דק
  • עלי בזיליקום מ-5 גבעולים קצוצים
  • עלי פטרוזיליה מ-5 גבעולים קצוצים
  • 100 מ״ל שמנת מתוקה
  • אגוז מוסקט מגורר
  • מלח הימלאיה ורוד או אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • שמן זית
  • עשבי תיבול יבשים בסגנון פרובאנס
  • מלח גס אטלנטי
  • לטופינג: שומשום / קצח / שומשום שחור

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. בקערה מערבבים היטב בטטה עם שמן זית, עשבי תיבול ומלח גס. מעבירים לתנור לקלייה של כ-10-15 דקות.
  • בינתיים מכינים את יתרת המסה - מלהיטים מחבת ומוסיפים חמאה ובצל קצוץ. מתחילים בטיגון עד השחמה קלה ומוסיפים את פרוסות הפטריות.
  • מקפיצים יחד עם הבצל עד שהפטריות ״מתעלפות״. מוסיפים למחבת את עלי הבזיליקום והפטרוזיליה ומקפיצים יחד עוד כדקה. מוסיפים שמנת מתוקה, אבקת פורצ׳יני, אגוז מוסקט מגורר, מלח ופלפל ומבשלים יחד על אש בינונית למיצוי טעמים ואידוי נוזלים.
  • מניחים בקערה את הביצים, הסחוג, הגבינות, קמח השקדים ואבקת האפייה, מוסיפים לקערה את הבטטות הקלויות עם השמן שנותר על התבנית ואת מסת הפטריות ומערבבים.
  • משמנים תבנית מאפינס, ממלאים את השקעים כמעט עד הסוף, בוזקים שומשום ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-25 דקות או עד שהמאפים מתמצקים ומזהיבים יפה. מוציאים ומצננים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?