Go Back
מאפים מלוחים

מאפים מלוחים ללא גלוטן במילוי פטריות, בטטות וגבינות

מאפים מלוחים מעלפים ויפים עם קמח שקדים עשיר ומילוי נהדר של פטריות מוקפצות, בטטות קלויות, וגבינות נוטפות
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: ליאת דוד

המצרכים

  • 5 ביצים מידה L
  • כפית סחוג
  • 2 כפות גדושות גבינת שמנת (לא משנה איזה אחוז שומן) (110 גרם סה"כ)
  • 350 גרם גבינה צהובה מגורדת לטעמכם (עמק, גאודה, איבריקו, מנצ׳גו)
  • 100 גרם בולגרית או פטה חתוכה לקוביות קטנות
  • כוס קמח שקדים (כשלוש כפות)
  • כפית גדושה אבקת אפיה ללא אלומיניום
  • 50 גרם חמאה לטיגון הבצל והפטריות
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1 גרם אבקת פטריות פורצ׳יני (לא חובה)
  • בצל גדול קצוץ דק
  • עלי בזיליקום מ-5 גבעולים קצוצים
  • עלי פטרוזיליה מ-5 גבעולים קצוצים
  • 100 מ״ל שמנת מתוקה
  • אגוז מוסקט מגורר
  • מלח הימלאיה ורוד או אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • שמן זית
  • עשבי תיבול יבשים בסגנון פרובאנס
  • מלח גס אטלנטי
  • לטופינג: שומשום / קצח / שומשום שחור

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. בקערה מערבבים היטב בטטה עם שמן זית, עשבי תיבול ומלח גס. מעבירים לתנור לקלייה של כ-10-15 דקות.
  • בינתיים מכינים את יתרת המסה - מלהיטים מחבת ומוסיפים חמאה ובצל קצוץ. מתחילים בטיגון עד השחמה קלה ומוסיפים את פרוסות הפטריות.
  • מקפיצים יחד עם הבצל עד שהפטריות ״מתעלפות״. מוסיפים למחבת את עלי הבזיליקום והפטרוזיליה ומקפיצים יחד עוד כדקה. מוסיפים שמנת מתוקה, אבקת פורצ׳יני, אגוז מוסקט מגורר, מלח ופלפל ומבשלים יחד על אש בינונית למיצוי טעמים ואידוי נוזלים.
  • מניחים בקערה את הביצים, הסחוג, הגבינות, קמח השקדים ואבקת האפייה, מוסיפים לקערה את הבטטות הקלויות עם השמן שנותר על התבנית ואת מסת הפטריות ומערבבים.
  • משמנים תבנית מאפינס, ממלאים את השקעים כמעט עד הסוף, בוזקים שומשום ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-25 דקות או עד שהמאפים מתמצקים ומזהיבים יפה. מוציאים ומצננים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.