| |

קרואסון ביתי כמו בקונדיטוריה

רכים ומשגעים בטעם מושלם
בהשראת: ענת חן
ציון 4.45 על ידי 43 דירוגים
קרואסון ביתי כמו בקונדיטוריה

לא מצליחים להפסיק לחלום על קרואסונים רכים ומשגעים? אז תתחילו להגשים את החלום עם מתכון נדיר זה שישאיר אתכם מכורים לחיים!

קבלו מתכון לקרואסון ביתי כמו בקונדיטוריה עם רכות ואווריריות מושלמת, וטעם נדיר המשלב מלית שוקולד עשירה ומלית חמאה עם שקדים מענגת.

מתכון פשוט ומושלם לקרואסונים מענגים שתמיד מעלפים את החושים, עם בצק חלומי שאפשר גם להכין ממנו סינרול / סינבון / שבלולי קינמון באותה מכה. אין סיכוי שלא מנסים!

מתכון באדיבות: ענת חן

ספר המתכונים של ענת חן

 

קרואסון ביתי כמו בקונדיטוריה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

קרואסון ביתי כמו בקונדיטוריה

קרואסון ביתי כמו בקונדיטוריה

רכים ומשגעים בטעם מושלם
ציון 4.45 על ידי 43 דירוגים
לדרג
באדיבות: ענת חן

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית תנור

המצרכים

  • לבצק:
  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 ביצים שלמות
  • 2 כוסות מים פושרים

לסירופ קרואסון:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • מעט מיץ לימון
  • 1 שקית סוכר וניל

למילוי קרואסון:

  • שוקולד חלב (או קוביות חמאה עם שקדים לבנים)

לסינרול:

  • חמאה
  • סוכר
  • קינמון

לציפוי סינרול:

  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 60 גרם חמאה רכה
  • 1 ½ כוסות אבקת סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • להכנת קרואסונים - נלוש את כל המרכיבים לבצק רך ומעט דביק.
  • מתפיחים שעה, ואז נלוש שוב ומתפיחים שוב שעה.
  • מחלקים ל-4 כדורים , ומרדדים וחותכים למשולשים עם גלגלת פיצה.
  • ממלאים בכל בקוביות שוקולד וקוביות חמאה עם שקדים לבנים, או בכל מלית אחרת שאוהבים.
  • מתפיחים כחצי שעה ואז מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך עשר דקות בערך, לא יותר.
  • אין צורך להבריש בביצה
  • מכינים סירופ על ידי הרתחת כוס מים וכוס סוכר ומעט מיץ לימון ,וסוכר וניל אחד. לאחר מכן מורחים מעל הקוראסונים בעודם חמים .
  • להכנת סינרול קינמון - מחלקים ל-3 כדורים, מרדדים כל כדור ומורחים חמאה ,מפזרים תערובת סוכר וקינמון ומדביקים את התערובת סוכר וקינמון לחמאה כדי שלא ייצא מהצדדים בזמן החיתוך והאפייה.
  • מגלגלים לרולדה, ומקפיאים כעשר דקות.
  • מוציאים וחותכים ל-6 יחידות במרווחים של כ-2 ס"מ.
  • מרדדים כדור נוסף וחוזרים על הפעולה של מריחת חמאה ולפזר סוכר וקינמון.
  • מניחים בתבנית משומנת, מסדרים במרווחים לא צפופים ומתפיחים כשעה.
  • אופים בתנור שחומם על 190 מעלות למשך 20 דקות בערך.
  • מערבבים את כל חומרי הציפוי עם מטרפה ושופכים מעל המאפה כשהוא חם.
  • מפזרים אגוזי פקאן מסוכרים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

קרואסון ביתי כמו בקונדיטוריה


שאלות נפוצות: קרואסון ביתי

ניתן להקפיא אותם אחרי אפייה?
אפשר בהחלט.

קרואסון ביתי כמו בקונדיטוריה

מה חושבים על: קרואסון ביתי

קרואסון ביתי כמו בקונדיטוריה
סימה הרוש: "יצא מהמם!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

21 Comments

    1. היי אסתי!
      הכוונה לקוביות קטנות של חמאה שחותכים בבית ושמים בקרואסון כמילוי יחד עם שקדים פרוסים מולבנים.
      מקווים שענינו על שאלתך 🙂

  1. לא הבנתי איך זה בדיוק נחשב קרואסון. מה הקשר בין הבצק הזה לבצק קרואסון. זה בערך כמו להכניס ממרח שזיפים ולומר שזה במילוי שוקולד

    1. היי מייק, לא ממש הבנו את הדימוי או למה אתה פחות מתחבר למתכון שעשרות אם לא מאות הכינו בהצלחה ואהבו, אך נשמח להמליץ לך על מתכון קרואסון שוקולד פרווה מקצועי בקישור כאן. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?