| | |

עוגת קצפת חלומית בטעמי ילדות ממכרים

עוגת קצפת או עוגת קצף שתפנק אתכם בטעמים קטיפתיים מופלאים, מרנג מענג ותחתית בצק פריך נהדרת
בהשראת: אורטל ענתר
ציון 5 על ידי דירוג אחד
עוגת קצפת

כשהיינו ילדים, תמיד חיכינו לאיזה יום מיוחד, חג חשוב או אירוע חגיגי, כי רק אז אמא היתה מפתיעה ומכינה לנו עוגת קצף וקצפת מושלמת, שהיתה המעדן האהוב עלינו ביותר. כולנו היינו זוללים 2-3 פרוסות משגעות של עוגת קצפת, כי ידענו שעד הפעם הבאה שאמא תכין עוגת קצף ייקח עוד זמן…

מאז, גדלנו, התבגרנו, עזבנו את הבית, אמא עוד מפתיעה אותנו לפעמים במעדן המופלא הזה, אנחנו כבר מתחילים להכין אותה לילדים או לנכדים, אבל סוף סוף אנחנו יכולים להכין עוגת קצפת מופתית וקטיפתית מתי שאנחנו רוצים ולזלול כמה שאנחנו רוצים, ואנחנו רוצים!

אז הנה, קבלו אותה במחיאות כפיים ומלא זכרונות ילדות מתוקים – מתכון לעוגת קצפת מהפנטת עם בצק תחתית בצק פריך איכותית וממכרת, מילוי משכר של קצפת עשירה בניחוחות וניל ארומטיים ומעל כל הטוב הזה שכבת קצף חלבונים שיוצרת מרקם מרנג מפתה בפה ועיטורי גנאש שוקולד יפהפיים.

אז עם המתכון המהמם הזה שמציג את אופן ההכנה בתמונות שלב אחר שלב, גם אתם תוכלו להכין עוגת קצפת או עוגת קצף מתי שרק בא לכם, ולא בהכרח לחכות ליום מיוחד, כי תכלס כל יום שאוכלים אותה הוא יום מיוחד

ספר המתכונים של אורטל ענתר

עוגת קצפת
צילום: אורטל ענתר

למה באמת כדאי לכם: עוגת קצפת מהממת

  • עם המתכון המהמם גם אתם תוכלו להכין עוגת קצפת או עוגת קצף מתי שרק בא לכם
  • כל יום שאוכלים עוגת קצפת הופך ליום חגיגי ומיוחד

שורה תחתונה: תקראו לה עוגת קצפת, תכנו אותה עוגת קצף – והיא תמיד תמיד תפנק אתכם בטעם קטיפתי מושלם וחלומי.

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? עוגת קצפת – שלב אחר שלב

 

עוגת קצפת
מכינים בצק פריך טעים טעים ובקלות. צילום: אורטל ענתר
עוגת קצפת
שופכים את מילוי הקצפת. צילום: אורטל ענתר
עוגת קצפת
ומשטחים בעזרת כף. צילום: אורטל ענתר
עוגת קצפת
שמים את המרנג מעל הקצפת ומקשטים בעיטורי גנאש שוקולד. צילום: אורטל ענתר
עוגת קצפת
מגישים וזוללים. עוגת קצפת. צילום: אורטל ענתר

 

עוגת קצפת

עוגת קצפת חלומית בטעמי ילדות ממכרים

עוגת קצפת או עוגת קצף שתפנק אתכם בטעמים קטיפתיים מופלאים, מרנג מענג ותחתית בצק פריך נהדרת
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: אורטל ענתר

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

מצרכים לבצק פריך:

  • כוס ו- 1/3 קמח
  • שקית אבקת אפיה
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות גדושות של סוכר
  • 100 גרם חמאה

לקצף:

  • 4 חלבונים
  • כוס ושליש סוכר

למילוי:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 5 כפות גדושות של אבקת סוכר
  • חצי מיכל שמנת חמוצה 27% (200 גרם)

אופן ההכנה

לקצף:

  • מקציפים את החלבונים עד לקצף לבן ובהדרגה מוסיפים את הסוכר ומקציפים בערך 10 דקות עד שהמרנג ממש יציב ומבריק (אפשר לבדוק אם המרנג מוכן בכך שמעלים את המערבל והקצף לא נוזל ונשאר עומד)
  • מחממים תנור ל-100 מעלות, לוקחים נייר אפייה ומציירים עליו בעט את קוטר התבנית שעליה אנחנו עובדים, לאחר מכן הופכים את הנייר אפייה לצד שציירנו עליו שיהיה למטה ומורחים את כל המרנג סביב הקוטר שציירנו. אופים את המרנג שעה וחצי עד שהוא מוכן ומחכים שיתקרר. בינתיים מכינים את הבצק פריך.

לבצק:

  • מערבבים את הקמח עם האבקת האפיה ועם הסוכר ומוסיפים את החלמונים ולאחר מכן את החמאה. מערבבים את כל החומרים ביחד עד לקבלת בצק פריך, מעבירים את הבצק לתבנית עגולה וחד פעמית ומהדקים את הבצק שיכסה את כל התבנית. מכניסים לתנור לטורבו ל-170 מעלות ואופים כ-10-12 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.

למילוי:

  • מקציפים את השמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף, מוסיפים גם את חצי מיכל השמנת חמוצה ומקציפים עד לקבלת קצפת אחידה ויציבה.

הרכבת העוגה:

  • לוקחים את התבנית שבתוכה הבצק פריך, שופכים את מילוי הקצפת על כל התבנית ומשטחים את הקצפת בעזרת כף, אפשר לשים מעל עיטורים של גנאש שוקולד (לא חובה), ולאחר מכן שמים את המרנג מעל הקצפת ומקשטים שוב עם עיטורים של הגנאש שוקולד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הבמה כולה שלכם:

גם אני הכנתי 

לימור סויסה

עוגת קצפת
צילום: לימור סויסה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?