קליפות תפוזים מסוכרות נוסטלגיות
היינו מכינים לנו את זה בגן, ועכשיו זה הזמן שלנו להכין וליהנות! זיכרון ילדות מתוק שמומלץ להכין בחום.
קליפות תפוזים מסוכרות – טעם מושלם של ילדות.
ממתק שכולנו גדלנו עליו, היינו מכינים לנו את זה בגן, ועכשיו זה הזמן שלנו להכין ולהנות!
זיכרון ילדות מתוק נוסטלגי שמומלץ להכין בחום.
ספר המתכונים של לילא גולדשטיין
קליפות תפוזים מסוכרות נוסטלגיות
היינו מכינים לנו את זה בגן, ועכשיו זה הזמן שלנו להכין וליהנות! זיכרון ילדות מתוק שמומלץ להכין בחום.
לדרג
ציוד
סיר בישול בינוני
המצרכים
- 3-4 תפוזים
- 2 שקיות סוכר וניל
- ½ קילו סוכר
- 3 פלחים לימון
אופן ההכנה
- לחתוך רצועות דקות דקות מקליפות של 3-4 תפוזים.
- להשרות במים קרים לפחות לילה, להחליף את המים פעמים (השרתי יותר מלילה שכל המרירות תצא).
- להכניס לסיר ולהוסיף 2 סוכר וניל חצי קילו סוכר ומים שיכסו את הקליפות 3 פלחים של לימון.
- נחמם על אש נמוכה עד שמסמיך מידי פעם לנער את הסיר.
- כשמוכן להעביר לקופסא עד שיתקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קליפות תפוזים מסוכרות
האם זה מתאים גם לעוגות תפוזים לאחר חיתוך לקוביות? אולי בתור קישוט לא בתוך האפייה. |
את מגרדת את התפוז לפני? לא, פשוט לקלף ולחתוך לרצועות. |
הכוונה היא להחליף את המים לעוד שני לילות? לא. פשוט אם נגיד שמת את הקליפות במים בשעות אחר הצהריים אז לפני שאת הולכת לישון תחליפי שוב ובבוקר שוב לשעתיים שלוש פשוט ככל שזה יושב יותר אז יותר מרירות יוצאת. |
פלחי לימון עם קליפה? כן 3 פרוסות. |
חצי קילו סוכר ל3-4 תפוזים? זה כמו ריבה זה חייב להיות מתוק ומקורמל כמו סוכריה מי שרוצה פחות מתוק יכול כמובן להפחית בכמות הסוכר. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קינוחי כוסות פררו רושה
- אסאדו בתנור קל ומרשים
- עוגת מספרים ליום הולדת
- עוגת אלפחורס מרשימה במיוחד
- חלת מפתח לסגולה ובריאות
- מתכון אוזני המן מנצח
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חגיגיים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מתכון קליפות תפוזים מסוכרות מאת: Lilah Goldstein